پیش بینی شرایط خشکسالی شدید و متوسط برای همدان
هواشناسی استان همدان: بر اساس شاخص «تبخیر و تعریق» بسیاری از مناطق این استان، شرایط خشکسالی شدید و متوسط دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، حسین عابد گفت: همدان در سال جاری وضعیت و شرایط بسیار حادی از نظر بارندگی دارد و در تولید میزان علوفه مراتع و صاحبان مزارع گندم دیم، ضرر و زیان بالایی وارد کرده است. او افزود: هر چند وضعیت بارش در ایستگاههای باران سنجی مناسب است، اما دادههای آماری بیانگر این است استان همدان در ۲ ماه نخست سالجاری وضعیت خوبی از نظر بارندگی ندارد و شرایط برای کشاورزان سخت و دشوار شده است.
مدیرکل هواشناسی استان همدان با بیان اینکه فصل بارش به پایان رسیده است، گفت: با ورود به خرداد شاهد قطع یا محدود شدن بارشها خواهیم بود همچنین دمای هوای همدان نیز در هفتههای پیش رو افزایشی است و گرمتر میشود.
عابد ادامه داد: میزان بارشها در کشور ۴۱ و در همدان ۳۰ درصد کاهش داشته است؛ این در حالیست که همه استانهای همجوار همدان شامل کرمانشاه، کردستان، مرکزی، لرستان، زنجان و قزوین بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش بارش داشتند.
وی گفت: تا پایان سال گذشته میزان بارشها در همدان نرمال بود، اما در فروردین آمار بارشها در استان همدان به شدت نزولی بود و بیشترین کاهش بارش در فروردین امسال رخ داده است.
مدیرکل هواشناسی استان همدان اضافه کرد: این استان با توجه به داشتن سرشاخهها و وارد نشدن آب از سایر استانها با چالشهایی مواجه است همچنین همدان سه سال شرایط خوبی را از نظر بارش پشت سر گذاشت و این سه سال کمک شایانی به ما کرد به گونهای که تا پایان سال آبی ۹۹ شرایط خوبی داشتیم.
عابد اظهار داشت: دمای هوای همدان از ابتدای فصل بهار افزایش قابل توجه داشت و در ۵۸ روز گذشته برخی از مناطق استان سه درجه افزایش دما داشته اند که سبب افزایش تبخیر و تعریق شده است. وی پیش بینی کرد: طی ماههای پیش رو دمای هوای همدان افزایش یافته که این امر سبب افزایش مصرف انرژی، آب و برق میشود.
مدیرکل هواشناسی استان همدان یادآوری کرد: پیش از آغاز سال جدید میزان افزایش دما بین یک تا یک و نیم درجه سانتیگراد بوده، اما در فروردین و اردیبهشت بسیاری نقاط افزایش داشتیم استان به طور میانگین ۲.۷ افزایش دما را در بهار امسال تجربه کرده است.
میانگین بارشهای استان همدان نسبت به دوره بلند مدت کاهش چشمگیری داشته است. بررسی ۱۳ ایستگاه هواشناسی استان همدان نشان میدهد که میانگین ۳۳۲ میلی متر بارش دوره بلند مدت با ۷۳ میلی متر کاهش به ۲۵۹ میلی متر در سال جاری رسیده است.
نمایه ها: فروچاله در اراضی شهرستانهای کبودراهنگ و فامنین که بر اثر خشکسالی در سالهای قبل بوجود آمد.