پخش زنده
امروز: -
رئیس پلیس فتا از رصد فعالیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و روستا و طرفدارانشان در فضای مجازی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار وحید مجید در مورد فعالیت در فضای مجازی همزمان با انتخابات ریاست جمهوری افزود: پایش فضای مجازی و رسیدگی به تخلفهای این حوزه در اشکال مختلف از جمله اقدامات ما در این ایام است و موضوعهایی از قبیل تخریب داوطلبان، توهین، انتشار نماهنگهای حاوی افترا، توهین یا نشر حریم خصوصی افراد را رصد و دنبال میکنیم.
وی در پاسخ به این سوال آیا تخلفات انتخابات تاکنون محرز شده است یا خیر؟ گفت: رصد هر گونه فعالیت در حوزه را به جد دنبال میکنیم و تاکنون تخلفی در این زمینه نداشته ایم.
سردار مجید همچنین با اشاره به تشدید رصد تحرکات در فضای مجازی به ویژه با شیوع ویروس کرونا ادامه داد: در انتهای سال ۹۸ با پیگیریهای صورت گرفته و البته با همکاری بانک مرکزی موفق شدیم موضوع "رمز پویا" را به عنوان یک اقدام ملی اجرایی و جایگزین رمزهای "ایستا" کنیم و با این اقدام بر خلاف سالهای ۹۰ تا ۹۸ که همواره شیب جرایم برداشتهای اینترنتی و اقتصادی رو به افزایش بود، در سال ۹۹ و با فعال شدن رمزپویاها این شیب به سمت کاهش ۲۵ درصدی رفت.
سردار مجید اضافه کرد: در تعاقب اجرای این طرح، بحث مرحله دوم رمزپویاها اجرایی شد و با بررسی و فرصت دو دقیقهای که برای کاربران وجود داشت، موضوع مبلغ و نوع تراکنش در پیامک و اطلاع آن به کاربران گنجانده شد که این موضوع نیز در کاهش جرایم برداشتهای اینترنتی موثر واقع شد.
این مقام ارشد انتظامی با اشاره به تشدید اقدامات پلیس فتا همزمان با شیوع ویروس کرونا به منظور جلوگیری از فعالیتهای مجرمان و بهره برداری از فضای موجود ادامه داد: در بحث برخورد با "فیک نیوزها"، انتشاردهندگان اخبارهای جعلی، شایعات و ... نیز اقدامات قابل توجهی انجام دادیم.
وی افزود: عدهای با انتشار نماهنگهای تقطیع شده، جعلی، ویسهای تقلبی و ... به دنبال متشنج کردن فضای جامعه و تخریب روحیه مردم بودند، بنابراین ۳ هزار و ۳۸۴ شبکه اجتماعی را مورد پایش سایبری قرار دادیم، در این میان بالغ بر ۸۰۰ مورد تذکر در حوزه شایعات کرونایی ابلاغ و بالغ بر ۷۰۰ پرونده قضائی تشکیل شد.
رئیس پلیس فتا ادامه داد: انتشار اخبار کذب و شایعات، نماهنگهای تقلبی و تقطیع شده در پلت فرمهای مختلفی صورت میگرفت که براساس واپایشهای پلیس فتا باید بگویم ۵۶ درصد در حوزه شایعات، ۱۷ درصد آمار جعلی، ۶ درصد جرایم کلاهبرداری و ... بود و برای مردم نگرانی زیادی ایجاد میکرد.
سردار مجید تولید هزار و ۲۵۶ مورد عملیات رسانهای با همکاری صدا و سیما و سایر رسانهها به منظور جلوگیری از انتشار شایعات و اخبار کذب را از اقدامات پلیس فتا در زمان شیوع ویروس کرونا برشمرد.