در مقاله ای در ایندیپندنت
نبیل فهمی: زمان اقدام عملی علیه اسرائیل فرا رسیده است
وزیر امور خارجه پیشین مصر در مقاله ای اقدام عملی جهت توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، وزیر امور خارجه پیشین مصر در مقالهای با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در قدس و اراضی اشغالی، خواستار اقدام عملی جهت توقف تجاوزات و جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان شد.
نبیل فهمی در این مقاله که در ایندیپندنت عربی منتشر شد نوشت: جنایات امروز علیه مردم فلسطین در قدس و مسجد الاقصی، جلوگیری از عبادات مومنان در ماه رمضان، سیاستهای برنامه ریزی شده در منطقه شیخ جراح، تلاش برای اخراج ساکنان این منطقه از خانه هایشان و مصادره این منطقه برای شهرک نشینان، همه و همه دلایلی برای اثبات این حقیقت است که اسرائیل اشغالگری است که قوانین بین المللی و حقوق بشری را زیر پا میگذارد.
چنین اتفاقاتی موضعگیری آشکار کشورها و شخصیتها و تصمیم گیریهای اثر گذار و پویا از جانب هر آن کس را طلب میکند که نظم جهانی مبتنی بر قوانین بین الملل و حفظ منافع را قبول دارد.
وی افزود: اتفاقات اخیر، دردآور، زشت و در تاریخ اشغالگری اسرائیل که به بیش از هفتاد سال میرسد، تکراری است و در نتیجه به هیچ وجه نمیتوان پذیرفت که عدهای فقط در پی تحلیل این رفتارها بر آیند و به محکوم کردن و بیان امیدها و آرزوها بسنده کنند، به همین منظور در این مقاله خواستههای مشخصی بیان میکنم، اما قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنم که این مطالبات از نظر سطح، به مراتب پایینتر از سنگینی جرم و جنایتی است که این روزها در اراضی اشغالی فلسطین شاهدیم، با این حال طرح آن از باب بیان کف مطالبات برای حسابرسی از متجاوزان است.
وی خاطر نشان کرد با آنکه نوار غزه زیر گامهای اشغالگران قرار دارد و اشغالگران بر ورودیها و خروجیهای این منطقه تسلط دارند، ملاحظاتم را به قدس و مناطق مجاور قدس اختصاص میدهم تا شاهد قیاسهای باطل و توجیهات ناصواب یعنی سوء استفاده از حق دفاع از نفس نباشیم؛ هر چند دفاع از نفس هم از جمله توجیهاتی است که گویا فقط حق اشغالگران است و فلسطینیانِ زیر سلطه اشغالگر چنین حقی ندارند.
نبیل فهمی افزود: میان ما کسانی هستند که میگویند اقدام کشورهای عربی در محکوم کردن رفتارهای اسرائیل بازتاب بین المللی و عربی دارد در حالی که این سخن اشتباه است. همچنین این سخن که تمرکز اتحادیه عرب بر دم زدن از تحرکات مرسوم دیپلماتیک میتواند اثر بخش باشد، سخن اشتباهی است، زیرا اسرائیل کاملا چنین مواردی را نادیده میگیرد، پس درخواست از محافل بین المللی برای اتخاذ مواضع روشن، بدون برداشته شدن گامهای مشخص از سوی اعراب، نمیتواند کافی باشد و آنچه انتظار میرود به شرح زیر است:
۱- کشورهای عربی به صورت مستقیم خواستار تشکیل نشست شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همچنین موسسات بین المللی دیگر شوند و از هر یک از این محافل خواستهها و تدابیر مشخصی مطالبه کنند، خواستههایی که در آنها ضمن اشاره به غیر قانونی بودن تدابیر اسرائیل و مخالفت آن با قواعد حقوقی و بشری، بر این امر تاکید گردد که در صورت تداوم این رفتارها، رژیم اشغالگر باید مجازات شود.
۲- فراخواندن سفرا و روسای دفاتر کشورهای عربی در اسرائیل. این کار نه برای قطع روابط بلکه برای اعتراض به تجاوزات اخیر و مشاوره و تاکید بر این امر باشد که ادامه این روند پیامدهای طولانی مدتی برای اسرائیل و روابط اسرائیل با کشورهای عربی به دنبال خواهد داشت. این کار نقض صلح عربی اسرائیلی نیست بلکه برای آن است که اسرائیل بداند که تمایل کشورهای عربی برای صلح به معنی مجوزی برای رفتارهای غیر قابل قبول نیست.
۳- در سطح ملی به دلیل رفتارهای ضد انسانی اشغالگران، تدابیری علیه رژیم اشغالگر اتخاذ کنند مثلا کشوری که روابط کاملی با تل آویو دارد، سطح روابطش را کاهش دهد.
۴- تعلیق صدور روادید سفر به شهروندان اسرائیلی یا تعلیق هرگونه توافق تجاری جدید با تل آویو و مشروط کردن رفع تعلیق این موارد به پایان جنایات.
وی تصریح کرد پذیرفتنی نیست که در چنین شرایطی دولت جو بایدن در آمریکا که مدعی حمایت از حقوق بشر و دموکراسی است، تنها با صدور بیانیه هایی، به صورت هم زمان از دو طرف فلسطینی و اسرائیلی مطالبات مشابهی داشته باشد و خواستار خویشتنداری شود.
۵- ارتباط دادن تداوم کمکهای آمریکا به اسرائیل به توقف فعالیتهای غیر قانونی و ضد بشری اسرائیل در سرزمینهای اشغالی و مشروط کردن کمکهای بعدی به ارسال گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمریکا به کنگره مبنی بر اینکه هم پیمان اول واشنگتن در منطقه، به تجاوزات غیر قانونی اش علیه مردم فلسطین پایان داده است.
وی همچنین تاکید کرد، اما خواستههای ما از کشورهای دیگری که در عضویت دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند (روسیه، چین، انگلیس و فرانسه) باید این باشد که بسنده کردن به صدور قطعنامههایی که بازدارنده نیست و حقایق فاجعه بار را تبیین نمیکند، غیر قابل قبول است. باید از این کشورها بپرسیم که آیا نقش شما به عنوان دوستان و حامیان حقوق فلسطین، تنها در حد ابرازنگرانی است؟ آیا سطح مسئولیت شما در شورای امنیت سازمان ملل متحد تنها در توجه به مسائلی است که برای خودتان اهمیت دارد؟ آیا این شورا در ملکیت خصوصی شماست و به جای آنکه از ویژگیهای ممتاز خود در شورای امنیت برای عمل به مسئولیتهای بین المللی خود استفاده کنید، این شورا را به مکانی برای خدمت به منافع خود تبدیل کرده اید. وظیه شماست که با برگزاری نشست و صدور قطعنامههای صحیح، سیاستهای غیر قانونی اسرائیل را متوقف سازید.
وی همچنین افزود: از کشورهای اسلامی و کشورهای عدم تعهد میخواهیم تجمعات اعتراضی به اقدامات ضد انسانی اسرائیل علیه فلسطینیان را جدی بگیرند، اقداماتی که اهانتی آشکار به شعائر دینی ماه رمضان به شمار میآید. درست این است که این کشورها سفرای اسرائیل را به وزارت امور خارجه احضار کنند و از آنان توقف فوری تجاوزات علیه فلسطین را خواستار شوند و از طرحهای ضد اسرائیلی اعراب در محافل بین المللی حمایت کنند. کشورهای غربی مدعی حقوق بشر و اصول انسانی باید در محافل حقوقی و انسانی به نقش خود در مجازات اسرائیل عمل کنند.