پخش زنده
امروز: -
امتناع نخست وزیر رژیم صهیونیستی از پذیرش آتش بس نه از روی قدرت بلکه درست برعکس به منزله پذیرش شکست است اما مسئله اینجاست که در نهایت راه جایگزینی جز آن برایش متصور نیست و ادامه جنگ و فراگیر شدن آن نتایج به مراتب خسارت بارتری را برای او رقم خواهد زد.
زمانی که نتانیاهو برای تحریک صهیونیست های افراطی موسوم به حریدی ها برای تعرض به مسجد الاقصی و کوچ اجباری فلسطینی های ساکن شیخ جراح تلاش می کرد تا از فضای آن برای تشکیل کابینه و یا ممانعت از تشکیل کابینه بدست رقیب خود از حزب راست میانه استفاده کند هرگز فکر نمی کرد در تنگنایی قرار گیرد که نه راه پیش داشته باشد و نه راه پس.
اکنون اگر نتانیاهو به آتش بس تن دهد یک شکست سیاسی و نظامی بزرگ را بنام خود ثبت خواهد کرد که خاطره شکست در جنگ 33 روزه را تداعی خواهد کرد ضمن آنکه جنگ جاری ویژگی هایی دارد که برای اولین بار اتفاق می افتد و اقدامی بی سابقه محسوب می شود اما اگر به جنگ ادامه دهد باز بر گستره خسارت نظامی و تلفات خود خواهد افزود و ضمن اینکه پایگاه داخلی خود را بیش از پیش تضعیف خواهد کرد بلکه احتمال گسترش دامنه جنگ به خارج از فلسطین اشغالی وجود دارد.
در جریان درگیری های اخیر, فلسطینی های ساکن در کشورهای همجوار راهی مرز های فلسطین اشغالی شده اند و اگر چه ارتش های اردن ، لبنان و مصر تاکنون توانسته اند از ورود آنها به داخل اراضی اشغالی 1948 و 1967 جلوگیری کنند اما هیچ تضمین کامل وجود ندارد و هر آن احتمال شکسته شدن حصارهای مرزی وجود دارد.
افزون بر این، همپیمانان گروه های مقاومت در خارج از اراضی اشغالی برای همیشه نمی توانند در برابر کشتارهای غزه بی تفاوت بمانند و همچنانکه از بیانیه هشدار آمیز یمنی ها بر می آید هر آن احتمال اینکه به نفع فلسطینی ها وارد عمل شوند وجود دارد و در این صورت نیروی دریایی این رژیم نیز فلج خواهد شد کما اینکه فرودگاه های آن در اقدامی بی سابقه بسته شده اند و این رژیم مجبور شده است از فضای سایر کشورها همچون قبرس و امارات استفاده کند و طبق پیش بینی های موجود به محض اینکه فرودگاه ها باز شوند هزاران مهاجر صهیونیست با توجه به وضعیت پیش آمده فرار را بر قرار ترجیح داده و روند مهاجرت معکوس شدت خواهد گرفت.
با توجه به این موارد، امتناع نتانیاهو از پذیرش آتش بس نه از روی قدرت بلکه درست برعکس به منزله پذیرش شکست است اما مسئله اینجاست که در نهایت راه جایگزینی جز آن برایش متصورنیست و ادامه جنگ و فراگیر شدن آن نتایج به مراتب خسارت بارتری را برای آن رقم خواهد زد.
در عرصه عمل نیز واقعا میانجی قوی وجود ندارد که به داد نتانیاهو برسد. حماس میانجی گری قطر و مصر را رد کرده ، مصر بعد از نقض تعهد رژیم صهیونیستی در خودداری از هدف قرار دادن اماکن غیرنظامی و برج های مسکونی از میانجی گری خود صرف نظر کرده و امریکا نیز در حالی نماینده دون پایه خود را به اراضی اشغالی فرستاده که بحران بی اعتمادی و فضای سرد بی سابقه ای بر روابط میان امریکا و رژیم صهیونیستی و بخصوص میان دولت بایدن و نتانیاهو حاکم است که هر گونه ابتکار عمل را از میانجی امریکایی سلب می کند.
--------------------------------------------------------
احمد کاظم زاده