• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۰۸۱۲۴
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۹
خراسان جنوبی » علمی فرهنگی
۲۷ اردیبهشت؛ روز جهانی فشارخون

بیایید با کنترل فشار خون عمر طولانی تری داشته باشیم

شعار روز جهانی فشارخون: بیایید با کنترل فشار خون ، عمر طولانی تری داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، متخصص قلب و عروق با بیان اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی شایع‌ترین علت بیایید با کنترل فشار خون عمر طولانی تری داشته باشیممرگ و میر در دنیا محسوب می‌شوند، گفت: خوشبختانه بیماری‌های قلب و عروقی قابل پیشگیری‌ترین بیماری‌های مزمن به شمار می‌روند که اگر مردم به فاکتور‌های خطری که بیماری‌های قلبی را ایجاد می‌کنند توجه و کنترل کنند ، می‌توانند جلوی این بیماری را بگیرند.

دکتر طوبی کاظمی با اشاره به اینکه فاکتور‌های خطر بیماری‌های قلبی به دو گروه قابل کنترل و غیر قابل کنترل تقسیم می‌شوند گفت: فاکتور غیر قابل کنترل شامل سن است. زیرا هرچه سن بالاتر می‌رود، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی بیشتر می‌شود.
 
وی گفت: همچنین در آقایان این بیماری‌ها شایع‌تر است و در خانم‌ها از زمان یائسگی (۴۵ تا ۵۵ سال) شیوع بیماری قلبی بیشتر می‌شود به طوری که در حدود سن ۶۰ سالگی مشابه آقایان می‌شوند.
 
متخصص قلب و عروق از دیگر فاکتور‌های غیر قابل کنترل را زمینه‌های ژنتیکی دانست که در بعضی از خانواده‌ها شیوع بیماری بیشتر است.
 
دکتر کاظمی افزود: فاکتور‌های قابل کنترل که مهمترین گروه هستند و همه باید به آنها حواسمان باشد عبارتند از فشارخون بالا یا پر فشاری خون، قند بالا یا دیابت، چربی بالا، اضافه وزن و چاقی، کم تحرکی، استرس، مصرف سیگار و الکل، مشکلات روحی و روانی و رژیم غذایی نا سالم که در این فاکتور‌ها دو مورد رژیم غذایی نا مناسب و کم تحرکی از همه مهم‌تر است واگر آن‌ها را کنترل کنیم در بقیه فاکتور‌ها هم تاثیر جدی دارند.
 
وی گفت: در صورت داشتن رژیم غذایی نامناسب، فرد هم در معرض فشار خون، قند و چربی بالا قرار می‌گیرد. همچنین هر چه فعالیت فیزیکی بیشتر باشد، میزان این فاکتور‌ها کاهش پیدا می‌کند و از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند.

متخصص قلب و عروق با بیان اینکه پرفشاری خون از مهم‌ترین فاکتور‌های خطر بیماری‌های قلبی عروقی است افزود: شعار امسال روز جهانی فشار خون «بیایید با کنترل فشار خون عمر طولانی تری داشته باشیم» است.
 
دکتر کاظمی گفت:در بالغین افراد بالای ۱۸ سال فشار خون از ۱۴۰ روی ۹۰ یا بالاتر باشد پر فشاری خون محسوب می‌شود البته بهترین و ایده آل‌ترین فشار کمتر از ۱۲۰ روی ۸۰ میلی متر جیوه است و این مقدار بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ و ۸۵ تا ۹۰ را مرحله پیش فشاری خون می‌گوییم.
 
وی گفت:مهم است که بدانیم پر فشاری خون علامتی ندارد در نتیجه باید همه سالی یک بار یا بهتر است سالی دو بار کنترل فشار خونمان را با یک فشار سنج مناسب انجام دهیم.
 
متخصص قلب و عروق افزود: ممکن است این فشار خون در مواردی موجب سردرد شود که معمولا سردرد در محدوده پس سر و بیشتر صبحگاهی است هرچند فشار خون اگر خیلی به طور ناگهانی بالا رود می‌تواند درد در تمام سر باشد همراه با بی قراری شدید حتی همراه با تهوع و استفراغ و تاری دید.
 
وی   تپش قلب، سرگیجه، وزوزگوش و خون دماغ را از جمله علائم فشار خون عنوان کرد.

متخصص قلب و عروق در خصوص دلایل اهمیت توجه به فشار خون گفت: پرفشاری خون از این جهت مهم است که اولا شیوع بالایی دارد و تقریبا از ۲۵ درصد تمام افراد جامعه یک چهارم فشار خون دارند و هرچه سن بالاتر می‌رود بیشتر می‌شود به طوری که افراد بالای ۶۰ سال حدودا ۶۰ درصدشان حداقل از هر دو نفر یک نفر فشار خون دارد و از طرفی درمان و کنترل فشار خون می‌تواند جلوی عوارض آن را بگیرد.
 
دکتر کاظمی گفت: یک فرد مبتلا به فشار خون بالا اگر فشارش را کنترل نکند، ۵۰ درصد در معرض بیماری‌های قلبی عروقی خواهد بود و ۵۰ درصد این‌ها در اثر بیماری‌های قلبی از بین می‌روند که شایع‌ترین بیماری‌های قلبی به دنبال پرفشاری خون ایجاد می‌شود.

دکتر کاظمی گفت:نارسایی کلیه، سکته‌های قلبی، مغزی، نارسایی‌های قلبی، آریتمی‌های قلبی، گشاد شدن شریان آئورت و حتی پارگی آن، درگیری‌های مغزی به شکل سکته‌های قلبی و خونریزی دهنده و اختلالات بینایی می‌تواند به دنبال فشار خون بالا رخ دهد.
 
وی در خصوص علل ایجاد فشار خون گفت: در ۸۵ درصد موارد علت واضح و مشخصی برای ایجاد فشار خون پیدا نمی شود اما یک زمینه ژنتیکی با یک سری فاکتور‌های فردی مثل سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل، کم تحرکی و عوامل محیطی مثل رژیم غذایی پر نمک، چاقی و استرس دست به دست هم می‌دهند و باعث می‌شود که فرد دچار فشار خون شود.
 
دکتر کاظمی با اشاره به  لزوم  تغییرات صحیح در شیوه زندگی افزود:  یک زندگی فعال با حداقل روزی نیم ساعت پیاده روی نسبتا تند تقریبا در همه‌ی روز‌های هفته ، کنترل وزن  و رژیم غذایی سالم سرشار از سبزی، میوه، لبنیات کم چرب، حبوبات و با حداقل چربی و مواد قندی در کنار آن مصرف روزانه ۷ تا ۸ لیوان آب می تواند از بروز پرفشاری خون جلوگیری کند.
 
اتحادیه جهانی فشارخون بالا (World Hypertension League (WHL)) که یک سازمان بهداشتی است، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۱۷ می ۲۰۲۱) را روز جهانی فشارخون در سراسر دنیا مطرح  کرد که این اتحادیه با حدود ۱۰۰ انجمن و جامعه مرتبط با فشارخون در سرا سر دنیا همکاری دارد.   
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز نام نویسی داوطبان انتخابات شورا‌های اسلامی شهر از ۲۱ دی
جهش فناورانه نخبگان دانشگاهی در تولید سولفات مس
افتخار جهانی بافق؛ نوجوان اسکیت رولبال به مدال برنز رسید
برگزاری جشنواره هفته نکوداشت قرآن، عترت و نماز در آذربایجان‌غربی
انسداد ۹ حلقه چاه غیر مجاز در نهاوند
چمران: تصمیمات درباره حریم به شورای عالی معماری و شهرسازی ارسال می‌شود
هفته ۱۵ بوندسلیگای آلمان؛ لورکوزن جای لایپزیش را در رده سوم گرفت
هشدار در مورد یخ‌زدگی کنتورهای آب
شرور مخل نظم و امنیت عمومی در پارس‌آباد دستگیر شد
لایحه الزامات و احکام مورد نیاز قوانین بودجه‌ اصلاح شد
درخواست شرکت ملی گاز از مردم برای کنترل مصرف گاز
برگزاری جلسه شورای اداری شهرستان خوی
مهار بیش از ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
نباید از روایت مظلومیت شهدای جنگ ۱۲ روزه غفلت کرد
پلمب یک هایپرمارکت و یک میوه‌فروشی متخلف در رامسر
پویش یلدای مهربانی گیلانیان
هفته ۱۷ لیگای اسپانیا؛ رئال در صدر به یک قدمی بارسا رسید
گواهی اسقاط ۶۰ میلیونی در برابر کامیون ۲ میلیاردی؛ نوسازی ناوگان به بن‌بست خورد
با وجود بارش‌های بی‌سابقه؛ تلفات جانی نداشتیم
دستگیری عاملان قتل خانوادگی در گچساران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)