پخش زنده
امروز: -
کاهش بارندگی در بویین میاندشت که جزو مناطق پربارش استان است طرحهای آبخیزداری در این منطقه را با چالش روبرو کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری بوئین میاندشت با اشاره به اینکه در شهرستان ۸۲۰ طرح آبخیزداری وجود دارد گفت:ظرفیت آبگیری این تعداد طرح ۵/۵ (پنج ونیم) میلیون مترمکعب است، اما امسال با کاهش بی سابقه ذخیره آب در طول ۱۰ سال گذشته، بیشترین آبی که در پشت بندهای آبخیزداری ذخیره شده ، حدود ۸۰۰ هزار مترمکعب است که کاهش ۸۵ درصدی نسبت به سالهای قبل را نشان میدهد.
احمدرفیعی افزود: سد نوغان باگنجایش یک میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب بزرگترین طرح آبخیزداری است که حجم آب ذخیره شده در آن کمتر از هزار مترمکعب است.
وی با بیان اینکه با آبگیری طرحهای آبخیزداری هر ساله حدود ۹ میلیون مترمکعب آب به سفرههای زیرزمینی تزریق میشد گفت:، اما امسال باکاهش ۵۰ درصدی بارشها تغذیه آبهای زیرزمینی وجود ندارد به همین خاطر بسیاری از قناتها و چشمههای پائین دست بندها یا خشک و یاکم آب شده اند.
رضاعلی روستایی کارشناس منابع طبیعی اداره منابع طبیعی وآبخیزداری بوئین میاندشت هم با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی تولیدعلوفههای مرتعی گفت:سالهای قبل بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن علوفه مرتعی در شهرستان تولیدمی شد، اما متاسفانه امسال به حدود ۴ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.
محمدتقی فرهادی مدیر جهاد کشاورزی بوئین میاندشت نیز به ضرر و زیان کاهش بارندگی به کشت دیم اشاره کرد و گفت: سطح زیرکشت دیم در شهرستان ۶ هزار هکتار است و هر ساله حدود ۵ تا ۶ هزار تن گندم از مزارع دیم برداشت میشد اما متاسفانه امسال به دنبال خشکسالی که اتفاق افتاده است ، احتمال خسارت ۱۰۰ درصدی به این مزارع وجود دارد.