پخش زنده
امروز: -
مدیر پژوهشی مرکز تحقیقات عملکردی مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی توضیحاتی درباره اهداف و برنامههای این مرکز به عنوان قطب علمی جراحیهای مغز و اعصاب کشور ارائه داد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم دکتر سارا رحمتی، مدیر پژوهشی مرکز تحقیقات عملکردی مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی گفت: مرکز تحقیقات جراحی مغز واعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در سال ۱۳۸۷ با تصویب شورای گسترش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این مرکز در محل بیمارستان شهدای تجریش تاسیس شد.
وی افزود: این مرکز دارای فعالیتهای گوناگون تحقیقاتی در زمینه تشخیص و درمان بیماریهای مغز و اعصاب است همچنین در زمینه سلولهای بنیادی برای بررسی درمان ضایعات نخاعی و فلج مغزی با مراکز تحقیقات فن آوری بن یاخته و شرکت فن آوری رویان همکاری دارد.
مدیر پژوهشی مرکز تحقیقات عملکردی مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: پذیرش، حمایت، ساماندهی و ثبت طرحهای تحقیقاتی ارسال شده به مرکز و برگزاری سمینارها، همایشها، کنگرهها و سمپوزیومهای علمی و آموزشی کشوری و بین المللی پذیرش و چاپ مقالات علمی در مجله علمی و پژوهشی مرکز، حوزههای فعالیت مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب است.
خانم دکتر رحمتی درباره توانمندیهای متمایز مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی گفت: شاخص بودن مرکز در سطح کشور و منطقه با داشتن اساتید مجرب و بنام، وجود بخش فعال استریوتاکسی در بیمارستان شهدای تجریش، وجود الکترودگذاری و دستگاه DBS جهت بیماران مبتلا به پارکینسون و دیگر بیماریهای حرکتی، وجود درمانگاه استریوتاکسی و لینک بودن مرکز به بخش و اساتید مجرب نورولوژی بیمارستان شهدای تجریش همچنین انجام پروژههای تحقیقاتی نورویورولوژی با مرکز مهراد، و تحقیقات مربوط به بیماران مبتلا به تومور مغزی، پارکینسون و اختلالات حرکتی از توانمندیهای متمایز مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی است.
وی بیان داشت: همچنین این مرکز در زمینه سلولهای بنیادی برای درمان ضایعات نخاعی، فلج مغزی، دیسکوپاتیها و ژن درمانی در زمینه تومورهای مغزی نیز فعالیت منحصر به فرد دارد.
مدیر پژوهشی مرکز تحقیقات عملکردی مغز و اعصاب دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: از شاخصهای مهم این مرکز وجود قطب علمی جراحی مغز و اعصاب کشور، دفتر شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی «یوسرن» و برنامه ثبت بیماری پارکینسون در محل مرکز است.
وی گفت: ماهیت قطب علمی جراحی مغز و اعصاب چند رشتهای بوده و بنابراین در کنار بخش اصلی جراحی مغز و اعصاب، از سایر گروههای تخصصی و نیروهای توانمند در حوزههای داخلی مغز و اعصاب مانند نورولوژی، روانپزشکی و رشتههای علوم پایه مرتبط در جهت برطرف کردن مشکلات فراسوی جراحی مغز و اعصاب کشور استفاده شده است.
وی درباره اهداف این مرکز گفت: تحلیل علمی و شناسایی وضعیت موجود بیماریهای مغز و اعصاب کشور، بررسی بیماران به صورت کمی و کیفی، ساماندهی مشکلات جراحی مغز و اعصاب در قالب شیوه نامه ملی، ارائه راهکارهای کاربردی در جهت پیشگیری از افزایش آمار مشکلات تخصصی مانند سکتهها و خونریزیهای مغزی، آسیبهای نخاعی، تومورهای مغزی همچنین جذب، تربیت و حمایت از نخبگان در این رشته تخصصی از دیگر اهداف است.
وی درباره دفتر شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی «یوسرن» گفت: چهل و نهمین دفتر شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی «یوسرن» در مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاریخ سیزدهم مارس سال ۲۰۲۱ به ریاست دکتر علیرضا زالی افتتاح شد. یوسرن شبکه جهانی آموزش و پژوهش علمی است که مخفف Universal Scientific Education and Research Network است که این شبکه در سال ۲۰۱۵ توسط پرفسور نیما رضایی (استاد برجسته ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران) تأسیس شده است.
وی با بیان اینکه یوسرن با هدف گسترش آموزش و پژوهش علمی اخلاق محور و بشر دوستانه و در نهایت پیشرفت علم برای اهداف غیر نظامی و مصالح عمومی در دنیا و در تمام ۲۲ رشته علمی ایجاد شده است، یادآور شد: اجرای پروژههای علمی بین المللی، بین رشتهای و ایجاد بستری برای ارتباط بهتر میان پژوهشگران جوان و دانشمندان مجرب در تمام دنیا از برنامههای پیش روی این شبکه بوده و شعار یوسرن علم بدون مرز است.
وی گفت: تا کنون بیش از ۳۷۰ نفر از دانشمندان یک درصد برتر دنیا و ۱۸ نفر از برندگان نوبل و آبل عضو گروه مشاورین این شبکه هستند.
بیماریهای پنهان در پشت مشکلات اورولوژیک
در ادامه خانم دکتر مهری مهراد، متخصص ارولوژی و مسؤول دپارتمان نورویورولوژی مرکز تحقیقات عملکردی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش گفت: بیماریهای پنهان زیادی در پشت مشکلات ادراری و اورولوژیک وجود دارند که بسیاری از مردم از آنها بیخبر هستند.
خانم دکتر مهری مهراد در این خصوص توضیح داد: مشکلات ادراری نشانگر بیماریهای نهفتهای مانند دیابت، پارکینسون، ام اس و ... است که مبتلایان از آنها بی خبر بوده و دچار عوارض زیادی در سیستم عصبی میشوند.
وی افزود: دیابت بیماری است که چشم، کلیه و مثانه را درگیر میکند و باید آموزش بدهیم به افراد مبتلا به این بیماری که اگر دچار مشکلات ادراری شدند، باید به پزشکان اورولوژی نیز مراجعه کنند.
این متخصص اورولوژی تصریح کرد: پارکینسون بیماری است که مغز را درگیر میکند و میتواند مثانه را نیز تحت تاثیر قرار دهد، یا دیسکهای کمری و تومور نخاع نیز باعث بی اختیاری ادرار میشوند.
خانم دکتر مهراد افزود: آموزش نورویورولوژی پزشکان جوان اورولوژی نیز به زودی در کشور آغاز میشود و قرار است با ایجاد مرکزی کشورهای همسایه در زمینه نورو یورولوژی از ما آموزش ببینند.