به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت:التهاب پروستات یکی از شایعترین بیماریها در مردان است که اگر کنترل نشود میتواند تبدیل به سرطان پروستات شود. بی اختیاری در کنترل ادرار، وجود کریستال، عفونت یا خون در ادرار و ادرار قطره قطره و مکرر همراه با درد یا سوزش و احساس تخلیه نشدن کامل مثانه و نیز بالا بودن فاکتور PSA در خون نشانهای بر التهاب یا بدخیمی پروستات است که البته با آزمایشات تکمیلی بیشتر مشخص میشود.
شبنم باقری افزود:علاوه بر سابقه ژنتیکی که در بروز این بیماری بسیار دخیل است، چاقی و اضافه وزن و نبود فعالیت بدنی نیز از عوامل مهمی است که زمینه را برای التهاب پروستات فراهم میکند؛ بنابراین نخستین و مهمترین توصیه به این بیماران، آن است که وزن خود را کنترل کنند.
وی گفت:مطالعات نشان داده است مردانی که مقادیر زیاد گوشت قرمز، گوشت فراوری شده و سوسیس و کالباس مصرف میکنند به این نوع سرطان بیشتر دچار میشوند و به همین علت توصیه میشود که مصرف گوشت قرمز در این بیماران بسیار محدود شود و هرگز از سوسیس و کالباس استفاده نکنند.
شبنم باقری ادامه داد: مصرف کالری زیاد و مصرف مداوم مواد شیرین و قندهای ساده و شکر مانند انواع شیرینیها و کیکها و نوشابه، همچنین مواد غذایی پرچرب به ویژه چربیهای ترانس و اشباع مانند روغنهای حیوانی یا جامد، کره و لبنیات پرچرب، التهاب پروستات را بیشتر میکند که در رژیم غذایی باید بسیار محدود شود؛ توصیه میشود که شیر و لبنیات مصرفی از نوع پاستوریزه باشد و از نوع کم چرب یا بدون چربی مصرف شود.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت:تحقیقات نشان میدهد که هرچه مصرف میوهها و سبزیها در رژیم غذایی بیشتر باشد، به علت خواص آنتی اکسیدانی احتمال بروز بیماری پروستات کمتر میشود. مصرف سبزیها و میوههای سبز، زرد، نارنجی و قرمزرنگ به ویژه گوجه فرنگی، انواع توت ها، انواع کلم ها، مرکبات مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت، انار، هندوانه، فلفل دلمه ایهای رنگی، سیر و پیاز، هویج و چغندر نقش محافظتی مهمی در پیشگیری از التهاب و بزرگ شدن پروستات دارد.
او اظهار کرد:گوجه فرنگی حاوی رنگدانه قرمز به نام لیکوپن است که نقش مهمی در کاهش سطوح PSA و التهاب پروستات دارد. لازم به ذکر است که لیکوپن به هنگام حرارت دیدن مثلا در قالب املت یا به صورت گوجه فرنگی پخته در انواع خوراک، اثربخشی بیشتری دارد. لیکوپن در هندوانه، فلفل دلمه ایهای قرمز، پرتقالهای توسرخ، گریپ فروت و زردآلو نیز یافت میشود که توصیه میشود مردان روزانه از این منابع غذایی استفاده کنند.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت:رژیم غذایی کم چرب و پرفیبر، مصرف حبوبات و غلات کامل به دلیل فیبر بالا و مصرف منابع اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهی و غذاهای دریایی و مغزها مانند گردو و بادام و روغن زیتون باید مورد توجه قرار گیرد. مصرف مواد غذایی مانند آووکادو، سویا و جوانه گندم نیز میتواند مفید باشد؛ زیرا این مواد غذایی سرشار از بتاسیتواسترول هستند که بزرگ شدن پروستات را کاهش میدهد.