پخش زنده
امروز: -
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: سهم بری آموزش عالی ازکل بودجه سالانه کشور اکنون به حدود ۲ درصد رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز مازندران، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آمل با بیان اینکه سهم بری آموزش عالی از کل بودجه سالانه کشور اکنون به حدود ۲ درصد رسیده است، گفت، این میزان در ۲۵ سال گذشته حدود ۵ درصد بوده است.
دکتر محمدتقی نظرپور افزود: تعداد دانشگاهها وموسسات آموزش عالی ۵۰ سال گذشته درکشور افزایش قابل توجهی داشته، اما اعتبارات اختصاصی متناسب با این توسعه متوازن، کاهشی بوده است.
او گفت: با وجود اختصاص بودجهها به برخی دستگاههای اجرایی درکشور، دراختصاص بودجه به دانشگاهها و وزارت علوم از زمان تخصیص تا هزینه کرد آن، تاکید و توجه جدی بر صرفه جویی دارند.
معاون اداری، مالی ومدیریت منابع وزارت علوم با تاکید براینکه اکنون چارهای به جزتنوع بخشی به منابع اعتباری نداریم و باید از مشارکتهای خیران نیز بهرهمند شویم، افزود: هم اکنون کل فضاهای آموزشی وخدماتی دربحث آموزش عالی درکشور به حدود ۹ میلیون و ۸۰۰ هزارمترمربع رسیده و برای نگهداری وتوسعه این اماکن نیازمند جدی کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس در افزایش بودجههای سالانه به این وزارتخانه هستیم.
لزوم بهره گیری از ظرفیت اعضای هیات علمی درمدیریت اجرایی مازندران
دکتر نظرپور در بخش دیگری با تاکید براینکه اکنون موضوع مدیریت سبز در دانشگاهها مطرح و باید دراین حوزه فرهنگ سازی شود، گفت: درمدیریتهای اجرایی درسطح استانها به خصوص مازندران، آن طور که باید از ظرفیت اعضای هیات علمی دانشگاهها برای توسعه ومدیریت اجرایی استان استفاده نشده است.
او ادامه داد: زمانی که بتوانیم از ظرفیت اساتید واعضای هیات علمی در ظرفیتهای اجرایی واداری استان استفاده حداکثری داشته باشیم، بازدهی بالایی درکارکرد آن مجموعه خواهد داشت.
تشکیل کارگروه ویژه برای استفاده از تجارت اعضای هیات علمی دردستگاههای اجرایی
معاون اداری، مالی ومدیریت منابع وزارت علوم گفت: اگر از ظرفیتهای علمی ومجرب دانشگاهی در مسئولیتهای مهم اجرایی استان استفاده وبکارگیری شود، قطعا دانشگاهها نیز درمسیر درست خودش قرار خواهند گرفت.
دکتر نظرپور بر تشکیل کارگروه ویژه به منظور استفاده از ظرفیتهای بالای اعضای هیات علمی دانشگاهها درتوسعه استان تاکید کرد و افزود: اگر در مجموعه دستگاههای اجرایی واعتقاد مدیریت ارشد استانی، استفاده از اعضای هیات علمی که با نگاه کارشناسی وعلمی آن مجموعه را رهبری ومدیریت خواهند کرد، مشکلات سوء مدیریت وراندمان کم کاری وبهره بری حداکثری از توان مجموعه افزایش خواهد یافت.
او با اشاره به اینکه جابه جایی درمدیریت دانشگاه تخصصی فناوری نوین آمل اشاره کرد وگفت: دکترغلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در حکمی با قدردانی از تلاشهای چهارساله دکتر داوود دومیری گنجی، در حکم دیگری اکبرحاجی زاده را به سمت سرپرست جدید این واحد دانشگاهی منصوب کرد.
دکتر نظرپور افزود: فرصت خدمت کردن درهرجایگاه ورده مسئولیتی کوتاه است، اما درهمین مدت کوتاه باید درجهت خدمت به مردم تاثیرگذار بود.
دانشگاه دولتی و تخصصی فناوریهای نوین آمل در سال ۸۸ با دو رشته دامپزشکی و بازرسی گوشت در قالب دانشکده دامپزشکی آمل زیرنظر دانشگاه مازندران فعالیت آموزشی خود را شروع کرد.
این دانشگاه اکنون به عنوان یک دانشگاه مستقل دولتی دارای دانشکدههای فنی ومهندسی، دامپزشکی، دانشکده زیست فناوری، دانشکده علوم وگیاهان دارویی است و حدود ۲ هزار دانشجو درمقاطع کاردانی، کارشناسی وکارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.