به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران
همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در پاکستان
وبینار فرهنگی- ادبی پاسداشت زبان فارسی با حضور سفیر ایران در پاکستان، رایزن فرهنگی ایران و شاهنامه پژوهان از کشورهای ایران، پاکستان و افغانستان برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، از اسلام آباد، همایش بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی در پایتخت پاکستان برگزار شد.
همزمان با فرا رسیدن روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، وبینار فرهنگی- ادبی پاسداشت زبان فارسی با حضور "سید محمد علی حسینی" سفیر ایران در پاکستان، "احسان خزاعی" رایزن فرهنگی و نماینده بنیاد سعدی، جمعی از استادان و روسای بخشهای زبان فارسی دانشگاههای مختلف و شاهنامه پژوهان از کشورهای ایران، پاکستان و افغانستان برگزار شد.
این وبینار فرهنگی به همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد با مشارکت بنیاد سعدی و بخش زبان فارسی دانشگاه "NUML" با هدف افزایش آگاهی علمی، شناساندن فرهنگ شاهنامه و تاثیر زبان فارسی در منطقه شبه قاره در برگزار شد.
سخنرانان در این نشست برخط ضمن ابراز تسلیت و محکوم نمودن عملیات تروریستی اخیر علیه مردم مظلوم و بیگناه افغانستان، در مورد جایگاه و پیشینه درخشان زبان فارسی در منطقه شبه قاره، همچنین بررسی شاهنامه فردوسی از ابعاد مختلف به سخنرانی و ارائه مقاله پرداختند.
غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در بخشی از پیام خود در این همایش ضمن تبریک این رویداد مهم فرهنگی گفت: امیدوارم پیام اصلی فردوسی در شاهنامه که اخلاق، انسانیت، عدل و داد، وطن دوستی، دفاع از استقلال، دشمن ستیزی و پاکی است، ما را در به کار گرفتن این بن مایههای اخلاقی و انسانی برای ساختن جهان آرمانی فردوسی یاری کند.
سید محمد علی حسینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در این همایش مجازی گفت: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی را که محتوای غنی و سرشار از حکمت، اخلاق و دانش را در خود دارد میتوان کتاب صلح و دوستی و مهر آفرین بین ملتها دانست. وی فردوسی را تأثیر گذارترین شاعر در ایران و نیز در پهنهی پهناور ادبیات فارسی در سراسر جهان برشمرد.
خزاعی رایزن فرهنگی و نماینده بنیاد سعدی در پاکستان، زبان فارسی را زبان دوم جهان اسلام و میراث مشترک همه فارسی دانان در نقاط مختلف جهان دانست و تاکید کرد: این زبان همواره در قرون اخیر نیز الهام بخش بوده است.
دکتر سلیم مظهر قائم مقام دانشگاه پنجاب با اشاره به مشترکات فراوان فرهنگی ایران و پاکستان از جمله این که سرود ملی کشور پاکستان به زبان فارسی تنظیم شده گفت: زبان فارسی حدود هشت و نیم قرن زبان رسمی این منطقه بوده است.
وی افزود: فردوسی نقش مهمی برای اعتلای فرهنگ مشرق زمین ایفاء کرد و قلب و روان مردم این منطقه را نیز سیراب کرد.
۲۵ اردیبهشت روز ملی پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت «حکیم ابوالقاسم فردوسی» بزرگترین حماسهسرای ایران و یکی از حماسهسرایان بزرگ جهان است.
امسال به علت شیوع ویروس کرونا رایزنی فرهنگی ایران در اسلام آباد پاکستان با مشارکت بنیاد سعدی وبینار ”پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی“ را برگزار کرد که با استقبال علاقهمندان و اهالی فرهنگ و ادب و زبان فارسی روبرو شد.