پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: با استفاده از تحقیقات و پژوهشهای علمی، میتوان نسبت به تدوین بسته پیشگیری از ویروس کرونا امیدوار بود، اما آنچه مسلم است با اقدامات مقطعی نمیتوان امیدوار بود که این بیماری کنترل شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قزوین، دکتر علیرضا مهرعلیان، رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در نشست ارزیابیهای اپیدمیولوژِک و ارئه راهکارهای عملیاتی برای کنترل موجهای اپیدمی کووید ۱۹ با اشاره به بروز موجهای اول، دوم، سوم و چهارم و اعمال سیاستها و محدودیتهای مختلف، افزود: سیاستها و تصمیم گیریهای نامناسب مانند عادی انگاری ها، مسافرت ها، فراهم نکردن محدودیتها و وجود تقابل هایی، فعالیت مساجد و برگزاری مراسم مذهبی، باعث تکرار مشکلات و بروز موجهای کووید ۱۹ شد که توسط جامعه علمی پذیرفته شده نیست.
وی هشدار داد که ادامه این رویه ها، بر بروز موجهای بعدی نیز دامن خواهد زد.
رئیس حوزه سلامت شهرستان قزوین، حدود ۹۰ درصد از قطع زنجیره انتقال همه گیری ویروس کرونا را به افزایش مشارکتهای مردمی مرتبط دانست و اظهار کرد: این مهمترین نقشه راه کنترل ویروس کرونا است.
وی یادآورشد: تمام ارگانهای درگیر با حوزه بهداشت و مردم، برای پیشگیری از کرونا با رعایت جدی ایمنی، بهداشت و پرهیز از مسافرتهای غیرضروری در مکانهای شلوغ، مشارکت کنند تا این بیماری بهزودی تحت کنترل قرار گیرد.
وی تأکید کرد: اقدامات درمانی، تا حدودی جوابگو خواهد بود، ولی آنچه مهم است، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است که باید به درستی و با استفاده از تحقیقات علمی حاصل شود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قزوین، اِعمال محدودیتها در فعالیت اصناف، ترددها، اجرای طرح شهید سلیمانی و واکسیناسیون را از راهکارهایی خواند که در طول مدت اپیدمی، برای مدیریت و کنترل بیماری استفاده شده است و ضمن اشاره به انتظار بالا از حوزه بهداشت، ظرفیتهای موجود را برای مهار بیماری ناکافی دانست.
تأخیر در مدیریت کووید ۱۹ برنامه ریزی مدیریت صحیح را دچار چالش میکند
دکتر مهدی رنجبران، عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز با اشاره به مسئولیت سنگین در حوزه بهداشت، و حجم فعالیت بالا در این حوزه گفت: در بحث اپیدمیولوژی، نسخه باید برای کل جامعه نوشته شود و اگر از تجربیاتی که در اپیدمی حاصل شده است استفاده نشود دچار چالشهای جدیدی خواهیم شد و به بروز موج پنجم منجر میشود.
وی تأخیر در مدیریت کووید ۱۹، تعطیلات، مسافرتها و دید و بازدیدها را از عواملی خواند که حلقه برنامه ریزی مدیریت صحیح در موجهای پیش آمده کووید ۱۹ را با مشکل مواجه کرد.