به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،استاندار فارس گفت: به منظور ایجاد اشتغال پایدار و توسعه متوازن شمال و جنوب استان موضوع استقرار سایت صنایع سنگین و کارخانجات کاشی و سرامیک در شمال فارس پیگیری شده است.
عنایتالله رحیمی با اشاره به ظرفیتهای بیبدیل استان فارس در زمینه معادن و شناسایی ۳۷ ماده معدنی در استان که ۲۳ نوع آن در حال استخراج است اظهار داشت: یکی از برنامههای مهم استان در زمینه ایجاد ارزش افزوده بخش معدن و ممانعت از خام فروشی، توسعه ظرفیتهای بخش معدن با انجام طرحهای مطالعاتی در زمینه پیجویی پهنههای اکتشافی جدید و احیا فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس است.
وی گفت: در نخستین طرح ملی که در سال جاری همزمان با روز جمهوری اسلامی به صورت ویدئو کنفرانس توسط رئیس جمهور کلنگ زنی شد، کارخانه کاشی و سرامیک در شهرستان آباده بود و همچنین کلنگزنی کارخانه فرو کروم نیریز نیز در روز میلاد امام حسن مجتبی (ع) صورت پذیرفت.
رحیمی افزود: اجرای خطوط راه آهن در استان فارس و به ویژه راه آهن اقلید- یزد که حدود سه ساعت فاصله شیراز تا مشهد را کاهش میدهد و وجود معدن خاک نسوز استقلال آباده در شمال استان فارس به عنوان بزرگترین معدن رو باز خاک نسوز کشور و خاور میانه با ذخیره بیش از ۴۴ میلیون تن که خوراک مورد نیاز بیش از ۱۵۰ کارخانه کاشی و سرامیک کشور را تامین میکند، یکی از قابلیتهای مهمی است که در استان فارس وجود دارد و رتبه اول کشور در زمینه استخراج خاک نسوز به استان فارس تعلق دارد.
استاندار فارس بیان کرد: به همین منظور ۴۵۸ هکتار از اراضی ملی برای ایجاد این سایت در نظر گرفته شد و با همکاری دستگاههای اجرایی و خدماترسان موضوع تامین زیر ساختهای مورد نیاز و صدور مجوزات قانونی لازم جهت اجرای طرحهای سرمایهگذاری مورد توافق قرار گرفت.
استاندار فارس افزود: در حال حاضر ۲۰ متقاضی جهت انجام سرمایهگذاری در این سایت وجود دارد که ۱۱ متقاضی جواز تاسیس جهت احداث کارخانه را نیز اخذ کردهاند و حجم سرمایهگذاری پیش بینی شده جهت اجرای طرحهای سرمایهگذاری در این سایت بیش از ۶۰۰۰ میلیارد تومان است و با فعالیت این سایت افزون بر ۳۰۰۰ نفر اشتغال زایی میشود که کمک شایان توجهی به توسعه استان فارس است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد ۳۲۲ واحد تولید کاشی و سرامیک در کشور به بهرهبرداری رسیده که ۵ واحد آن متعلق به استان فارس است که ۳ واحد از این طرحها نیز به بهرهبرداری رسیده است و در مجموع ۷ درصد از تولید کاشی و سرامیک کشور در حال حاضر در فارس انجام میپذیرد.