پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل منطقه به درگیریهای اخیر در سرزمینهای اشغالی اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی در چارچوب معامله قرن باور کرده بود که میتواند فلسطینیان را آواره و شهر را از صهیونیستها پر کند.
آقای حسین رویوران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره چگونگی آغاز درگیریهای اخیر در سرزمینهای اشغالی گفت: درگیری از قدس شروع شد. صهیونیستها بر اساس وعدهای که ترامپ در چارچوب معامله قرن داده و قدس را به رژیم صهیونیستی واگذار کرده بود، باور کردهاند که میتوانند در محلههای شیخ جراح و بابل العمود کار را یکسره و فلسطینیان را آواره کنند، تا شهر از صهیونیستها پر شود.
وی افزود: صهیونیستها با برنامهریزی برای اعزام اوباش خودشان به مسجد الاقصی و هتک حرمت این مسجد تلاش کردند تا ادعاهای دروغین خود را درباره این مسجد تثبیت کنند. اقدامات این رژیم هر مسلمانی را تحریک میکند.
رویوران گفت: فلسطینیان که قدس را هویت خود میدانند در پاسخ به هتک حرمت مسجد الاقصی صهیونیستها را تهدید به دفاع کردند و این درگیری نتیجه تجاوز رژیم صهیونیستی به قدس و به مردم این شهر است.
وی درباره ماجرای باب العمود و شیخ جراح در قدس هم گفت: ماجرا در ارتباط با بحث شیخ جراح و باب العمود این است که افرادی قبلاً در مناطق اشغالی ۱۹۴۸ ساکن بودند از طرف صهیونیستها آواره شدند. دولت اردن که حاکم بر کرانه باختری بود زمینی را به اینها واگذار کرد که ۲۸ ساختمان در این زمین ساخته شد. رژیمصهیونیستی برای انحراف افکار عمومی و دور زدن واکنشهای بین المللی این زمین را به اوباش خود داد.
کارشناس مسایل غرب آسیا افزود: اینها آمدند و تهدید کردند که فلسطینیان باید این زمینها را تخلیه کنند حتی به دادگاه مراجعه و شکایت کردند. دولت اردن نیز در این روزها تمام مدارک واگذاری مالکیت این زمین را به رژیم اسرائیل ارائه داد. اما رژیم صهیونیستی کاری به مسائل قانونی و مالکیت ندارد و دنبال مهاجرت دادن فلسطینیها از خانه هایشان است.
رویوران ادامه داد: رژیم صهیونیستی به دنبال تغییر جمعیتی قدس است. در حال حاضر در قدس شرقی همچنان ۲۵۰ هزار فلسطینی زندگی میکنند. همسان سازی جمعیتی در این منطقه یکی از مهمترین اهداف رژیم صهیونیستی است که با این ترفندها و تحریم خانههای فلسطینیها و کوچ دادن آنها تلاش میکند این مناطق را با جمعیت صهیونیستی مجددا اشغال کند.
کارشناس مسائل منطقه درباره آینده این تحولات افزود: یک نکته بسیار مهمی که در این درگیریها اتفاق افتاده این است که جامعه فلسطینی یک جامعه یکپارچه است. آن کسی که در غزه زندگی میکند هرچند در یک فاصله ۴۰ کیلومتری از قدس قرار دارد، اما نمیتواند تحت هیچ شرایطی نسبت به اتفاقات آن بی تفاوت باشد.
وی تصریح کرد: کسانی هم که در مناطق اشغالی ۱۹۴۸ زندگی میکنند به تعبیری شهروند رژیم صهیونیستی شده اند، اما نسبت به هویت فلسطینی خود و اتفاقات منطقه "لِد" یا منطقه "ام الفه" یا "ناسره" و "حیفا" یا هر جای دیگر نمیتوانند بیتفاوت باشد.
این کارشناس غرب آسیا افزود: فلسطینیها با عملیات جدید خود یک پیام اصلی ارسال کردند و آن این است که جامعه فلسطینی یکپارچه هست و هیچ کدام از اینها پشت یکدیگر را خالی نمیکنند و رژیم صهیونیستی نمیتواند مقدسیها را تنها قرار دهد و توطئههای خود را در این شهر مقدس به اجرا در آورد.