پخش زنده
امروز: -
شاید شما هم مثل من فکر کنید در روزهای کرونایی ساز محدودیتها برای شمالیها هر هفته ناموزونتر کوک میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، همان روزهای نخستین که کرونا آمد، شمالیها زیاد به اعمال محدودیتهای تردد خوش بین نبودند، به قول محلیها خاره روز امه جادهها از دست تهرونی و مسافرا خلوت نیه چه برسه الان که باید قرنطینه دواشن (جادههای شمال بعد از کرونا خلوت که نشد هیچ شلوغتر و غیرقابل تحملتر شده است).
همین هم شد مبادی ورودی به گلستان، گیلان و مازندران بسته شد، اما چه فایده به قول سرهنگ قدمی رییس پلیس راه استان جلوی هر ۱۰۰ خودرو را میگرفتیم ۹۹ خودرو مجوز تردد داشتند، قضاوت با شما.
خیلی از شمالیهای که حسرت دیدن خانواده، پدر و مادر به دلیل نداشتن مجوز در دلشان ماند تا خوش نشینهای که برای آب دادن گلها به ویلای شمال مجوز داشتند و آمدند و کرونا را برای این خطه سرسبز سوغات آوردند.
ورق در استانهای شمالی با نزدیک شدن به تعطیلات چند روز همچون ایام نوروز، ماه محرم و عیدفطر بر میگردد. حساب و کتابشان بی نقص است، اما با اندکی دو دو تا چهار تا میشود موضوع را هضم کرد، اینگونه دو هفته مانده به تعطیلات کم کم رنگهای قرمز، نارنجی، زرد، آبی و گاهی میشود سفید سفید.
چرا برای ورود به استانهای شمالی باید محدودیتهای تردد سختتر اجرا شود؟
سه استان شمالی به نحوی میشود گفت استانهای استراتژیک تولید مواد غذایی مورد نیاز کشور، چرا که مازندران، گیلان و گلستان قطب تولید محصولات کشاورزی اعم از برنج، پرتقال، هلو، شلیل، هندوانه، انواع صیفی و سبزیجات و تولید انواع فرآوردههای گوشتی و لبنی است.
حاج عابد باغدار روستای بستان خیل نکا میگوید: پارسال کرونا آمده بود و این بیماری ناشناخته بود محدودیتهای تردد درون شهری برای مازنیها بخصوص کشاورز بخت برگشته سفت و سخت اجرا شد تا جایکه آفت به باغ هلو و شلیلمان خسارت زد، هوای سرد آمد و شکوفههای درختان آسیب دید و موقع برداشت محصول به دلیل محدودیت تردد ناچار زیر قیمت به دلال فروختیم ...
کرونا کارگران فصلی را هم زمین گیر کرده است
لابه لای موجهای متوالی کرونا و در این تعطیلات سراسری که سومین هفته است تمدید شده، زندگی بیش از ۸۸ هزار کارگر ساختمانی، در مازندران با نبود بیمه و حمایت کافی از جانب دولت شدید تحت شعاع قرار گرفته است.
آنها میگویند: پس از گذشت یکسال و نیم از شیوع ویروس کرونا دیگر وقت آن شده که به داد ما هم برسید،
به میدان خزر ساری، توقف گاه کارگران ساختمانی، روزمزد و فصلی میروم، کارگرانی که نه سرمایهای برای راه اندازی کسب و کاری دارند، نه زمین آبا و اجدادی برای کشت و زرع و نه پشتوانهای برای کار دائم، بویژه که تعداد زیادی از آنها را مردانی تشکیل میدهند که با تمام سختیهای کارگری برای امرار معاش تلاش میکنند.
اطراف میدانهای شهر همه روزه، محل تجمع کارگران روزمزد و فصلی است که در سرما و گرما برای کسب رزق و روزی حلال از زمان طلوع خورشید ساعتها انتظار میکشند که شاید کاری به آنان پیشنهاد شود تا با دستمزد آن نیاز خانواده خود را تامین کنند.
اما روزهای بسیاری نیز هست که کاری به آنها پیشنهاد نمیشود و این بزرگ مردان خانواده با کوله باری از نگرانی در تامین معاش، به خانه باز میگردند و باز هم صبح فردا...
کربلایی احمد یکی از کارگران ساختمانی در گوشهای از میدان نشسته و انتظار میکشد، میگوید:با تمدید محدودیتهای کرونایی این دو هفته است که کسی سراغ ما کارگر ساختمانی را نمیگیرد، وضعیت درآمدی ما کساد است.
یکی از کارگران فصلی در این زمینه میگوید: با وجود تلاش بسیار، هم اینک که در سن ۵۰ سالگی هستم هیچ گونه منبع درآمدی ندارم تا در دوران سالمندی به آن اکتفا کنم.
برخورداری بیش از ۹هزار مازندرانی از بیمه بیکاری
معاون بیمهای اداره کل تامین اجتماعی مازندران گفت: ماهانه ۹هزار و ۸۴۳ نفر از مقرری بیمه بیکاری در سازمان تامین اجتماعی برخوردار شدند.
فلاح افزود: از این تعداد، ۴هزار و ۳۰۰ نفر در پی آسیبهای کرونا از بیمه بیکاری بهرهمند شدند.
دولت هم در این خصوص با ارائه تسهیلات به آسیب دیدگان از کرونا تلاش کرد کمی از این فشارها بکاهد، اما آیا تاکنون موفق بوده است؟
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به تخصیص اعتبارات کرونایی ۸۰۰ میلیارد تومانی، گفت: از این میزان سهم مازندران ۶۰۰ میلیارد تومان بود که به ۲۱ هزار نفر خسارت دیده از کرونا در بخش مشاغل خانگی پرداخت شد.
کامران اصغری با اشاره به اینکه به ازای هر کارگر ۱۶ میلیون تومان تسهیلات به کارفرمایان پرداخت شد افزود: مازندران از لحاظ پرداخت تسهیلات کرونایی رتبه نخست کشور را دارد.
ورق مهربانی در شمال هیچ گاه بر نمیگردد
هر چقدر مسئولان توان مقابله با این بازار نابسامانی اقتصادی را ندارد مردم دیار علویان و نیک اندیشان این خطه سرسبز با مشارکت و همدلی دست خانوادههای کم برخوردار استان را گرفته اند تا اندکی از غم روزهای سایه کرونایی کم شود.
یک نمونه اش را سرهنگ عسگر مجیدی معاون هماهنگکننده سپاه کربلا مازندران در سلمانشهر میگوید: ۳۰۰ میلیارد تومان سبد کالای معیشتی و بهداشتی از آغاز امسال تاکنون بین نیازمندان استان توزیع شد.
همچنین او میگوید: ۳۰ هزار وعده غذای گرم با کمک خیران و جهاگران مازندران تهیه و در میان خانوادههای کم برخوردار استان توزیع شد.
این هفته ورق برگشته، اما این بار موافق شمالیها
ورق دوباره برگشته این بار به ظاهر موافق شمالیها، اما ماجرا کنکور و انتخابات ۱۴۰۰ است هر دو سرنوشت ساز پس مسئولان ناچارند که محدودیتهای تردد و سفر را سفت و سختتر بگیرند.
تعطیلات عید فطر / ورود به مازندران مطلقا ممنوع
سرهنگ قدمی رییس پلیس راه مازندران میگوید: با نزدیک شدن به تعطیلات عید فطر، تمامی مبادی ورودی به استان از ساعت ۱۴ امروز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت بمدت پنج روز به روی خودروهای غیربومی کاملا بسته شد.
او میگوید: ماموران پلیس راه خودروهای غیر بومی را در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان و در شهرهای قرمز یک میلیون تومان جریمه میکنند.
با خبرنگاران واحد مرکزی خبر مستقر در مبادی ورودی به استان تماس گرفتم و جویا اعمال محدودیتها در جادههای سوادکوه، کیاسر، چالوس و هراز شدم، آنها گفتند: محورهای شرقی و غربی استان به صورت ایست و بازرسی مستقر شده و اجازه تردد به خودروهای غیر بومی را به هیچ وجه نمیدهند.
در این گزارش گفتند: تعداد خودروهای غیر بومی در ساعات آغازین اعمال محدودیت تردد انگشت شمار است و با تذکر پلیس خودروها بازگشت داده شده اند.
حال باید دید در پایان چند روز تعطیلات عید فطر و گذر ۱۴ روزه خودنمایی کرونا در میان شمالیها، آمار و ارقامها از ورود و خروج خودروها و پذیرش بیماران جدید و فوتی در بیمارستانهای چه میگویند.
آیا این هم ورق بی صدا به ضرر مازنیها برگشته یا نه؟!
نویسنده آتنا رستمی آله خیلی خبرنگار سرویس اقتصادی خبرگزاری صداوسیما مازندران
ایا برای کسانی که ماشین های چند میلیارد تومانی دارندجریمه یک میلیون تومانی عددی است که آنها را ازرفتن به ویلاهیشان باز دارد. این کارمندان وقشرهای پایین هستند که این جریمه برایشان سنگین است وحتی در داخل استان خودشان هم نمی توانندبه دیدار پدر ومادر پیرشان بروند وبه مشکلات آنان برسند.