به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز کردستان، مدیر کل ارشاد اسلامی کردستان گفت: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان و ادارهکل هنرهای نمایشی با همکاری انجمن هنــــرهای نمایشی ایران، انجمن هنرهای نمایشی کردستان و کانون تئاتر خیابانی در راستای ارتقای تئاتر خیابانی ایران و حمایت از تولید آثار نمایشی برای اجرا در خارج از صحنههای معمول تئاتر با توجه ویژه به شرایط اجتماعی ناشی از همهگیری «ویروس کرونا» واولویت صیانت از سلامت هنرمندان، مخاطبان و برگزارکنندگان، پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان را با تمرکز بر آثار ارزشمند هنرمندان سراسر کشور و با شعار «تئاتر خیابانی، خیابان روشن همدلی» برگزار میکند.
عبید رستمی افزود: تقویت امید، افزایش نشاط اجتماعی با بهرهگیری از قابلیتهای هنر نمایش، تقویت انگیزه همدلی و مشارکت اجتماعی، ارتباط بیواسطه با مخاطبان و شهروندان برای انتقال مفاهیم از طریق تئاتر خیابانی، ایجاد امکانی برای تبادل تجربههای نو و دانش تئاتر در میان هنرمندان کشور از اهداف این جشنواره است.
رستمی گفت: موضوع آثار جشنواره آزاد است با این حال آثار نمایشی تولیدشده بر اساس محورهای زیر در اولویت انتخاب خواهند بود:
- وفاق، همدلی و انسجام اجتماعی
- نشاط اجتماعی و روحیه امیدواری
- ترویج مفاهیم دینی وارزشهای انسانی
- توجه به قابلیتهای هنر نمایش در تاثیر بر روند حمایت از تولید داخلی و بهبود شرایط اقتصادی
- تاثیر بحران شیوع کرونا بر جوامع و لزوم رعایت شیوهنامههای بهداشتی
- پاسداشت فداکاریها و ایثارمدافعین کشور و قهرمانان ملی به ویژه مدافعین سلامت
- توجه به حقوق کودکان و نوجوانان در جامعه با محوریت گروههای خاص نیازمند حمایت
- توجه به موضوعات شهروندی و معضلات شهری، محیط زیست، مصرف بهینه انرژی، منابع طبیعی و ثروتهای ملی (با تأکید برحفظ جنگلها)
- ترویج فرهنگ صلح و دوستی و احترام متقابل بین ملتها
- آگاهی بخشی و دانشافزایی درباره آسیبهای اجتماعی ناشی از اعتیاد، بیکاری، طلاق و تلاش در پیشگیری از این آسیبها
بخشهای جشنواره:
الف) مسابقه تئاترخیابانی ایران
آثار این بخش از میان نمایشهای متقاضی با موضوع آزاد و با اولویت محورهای مورد تأکید جشنواره انتخاب میگردد. این بخش به صورت رقابتی برگزار میشود.
- سقف پذیرش نهایی آثار جهت شرکت در این بخش از جشنواره ۱۵ نمایش است
- نمایشهای بی کلام مبتنی بر حرکت و بهرهگیری خلاقانه از زبان جهانی بدن بازیگران (یک تا سه نفره) در اولویت انتخاب خواهندبود.
- آثار متقاضی این بخش نمیبایست در هیچ جشنوارهای شرکت کرده باشند.
- به آثار راهیافته به این بخش، حداقل ۰۰۰/۰۰۰/۶۰ ریال و حداکثر ۰۰۰/۰۰۰/۸۰ ریال کمک هزینه شرکت در جشنواره پرداخت خواهدشد.
- با هدف ترویج و تشویق اجرای عمومی نمایشهای خیابانی، تنها آثاری میتوانند در این بخش شرکت کنند که تا پیش از مهلت ارسال آثار، حداقل ۵ اجرای عمومی (با توجه به شرایط همهگیری کرونا در استانها و به تأیید ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یا انجمن هنرهای نمایشی استان به همراه اسناد درج خبر اجرای عمومی در پرتال استانی ایران تئاتر برای آثار استانها و تاییدیه کانون تئاتر خیابانی برای آثار شهر تهران) داشته باشند.
ب) دیگرگونههای اجرایی
با گسترش دیگرگونههای اجرایی مانند تئاتر محیطی، تئاتر شورایی، تئاتر کاربردی و هنرهای اجرایی بینارشتهای، جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به عنوان تخصصیترین جشنواره تئاتر بیرونی، علاوه بر آثار خیابانی، پذیرای تعدادی اثر در این حوزه نیز خواهد بود.
- نظر به شرایط ویژه همهگیری کرونا، آثار نمایشی که با بهرهگیری از امکانات فضای مجازی تولید و قابل ارائه در بسترهای نمایش مجازی باشند در اولویت انتخاب این بخش خواهند بود.
- متقاضیان حضور در این بخش میبایست براساس گاهشمار اعلام شده نسخه تصویری نمایش خود را به همراه سایر مدارک لازم به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
- هماهنگی و اخذ موافقت برای بهرهگیری از مکانها و محیطهای اجرایی مورد نظر در شهر مریوان، میبایست پس از تایید نهایی آثار با دبیرخانه دائمی جشنواره صورت گیرد
- سقف پذیرش اثر در این بخش ۴ نمایش خواهدبود.
- به آثار راهیافته به این بخش، حداقل ۰۰۰/۰۰۰/۵۰ ریال و حداکثر ۰۰۰/۰۰۰/۷۰ ریال کمک هزینه شرکت در جشنواره پرداخت خواهد شد.
- به اثر برگزیده این بخش با نظر هیات داوران جایزه ویژه شامل دیپلم افتخار و مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۵۰ ریال تقدیم میشود.
- آثار متقاضی حضور در این بخش میبایست صرفا برای اجرا در جشنوارهی پانزدهم تولید شده باشند.
ج) نمایشهای آیینی و سنتی
آثار متقاضی این بخش میبایست بر اساس فرهنگ بومی و محلی، خرده فرهنگها، بازیهای محلی، آیین و سنن اقوام مختلف کشور باشد.
- این بخش به صورت رقابتی برگزار میشود و بر اساس انتخاب هیـأت داوران در هر کدام از بخشهای: ۱. تحقیــق و پژوهش آیینها ۲. کارگردانی ۳. طراحی فضای نمایشی ۴. موسیقـــی، به برگزیدگان جوایزی اهدا خواهدشد.
- آثار متقاضی این بخش نمیبایست تا پیش از این در هیچ جشنوارهای شرکت کرده باشند.
- سقف پذیرش اثر در این بخش ۵ نمایش و حداکثر تعداد نفرات هر گروه در این بخش ۱۲ نفر خواهد بود.
- به آثار راه یافته به این بخش حداقل ۰۰۰/۰۰۰/۷۰ ریال و حداکثر ۰۰۰/۰۰۰/۹۰ ریال کمک هزینه شرکت در جشنواره پرداخت خواهد شد.
د) تئاترکودک ونوجوان
- با هدف حمایت از آثار نمایشی خلاق در تربیت نسل آینده و رشد و پرورش فرزندان ایران، ستاد برگزاری جشنواره این بخش را برگزار خواهدکرد. نقش آموزشی و تربیتی در انتقال مضمون به مخاطب، اولویت انتخاب در این بخش است. در این بخش دبیرخانه جشنواره، پذیرای نمایشهای تولید شده متقاضیان خواهد بود که ضروری است به صورت نسخه تصویری ارائه شود.
- به انتخاب هیأت داوران، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ ریال به اثر برتر این بخش اهدا خواهد شد.
- سقف پذیرش اثر در این بخش ۳ نمایش خواهد بود.
- به آثار راه یافته به این بخش حداقل ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ ریال و حداکثر ۰۰۰/۰۰۰/۵۰ ریال کمک هزینه شرکت در جشنواره پرداخت خواهد شد.
ه) مهمان (برگزیده جشنوارههای سراسری تئاتر خیابانی)
ستاد برگزاری جشنواره در نظر دارد با هماهنگی دبیــــرخانه جشنوارههای ادارهکل هنرهای نمایشی و رایزنی با دبیران جشنوارههای سراسری تئاتر خیابانی کشور، از میان آثار معرفی شده، از ۳ اثر برتر نمایش خیابانی، جهت حضور در پانزدهمین جشنواره تئاترخیابانی مریوان دعوت نماید.
- به آثار حاضر در این بخش حداقل ۰۰۰/۰۰۰/۳۰ ریال و حداکثر ۰۰۰/۰۰۰/۴۰ ریال کمک هزینه شرکت در جشنواره پرداخت میشود.
و) کارگاههای آموزشی
ستاد برگزاری جشنواره با هدف ارتقای بنیه علمی این حوزه تئاتر کشور، کارگاههای آموزشی تئاتر بیرونی را با حضور اساتید داخلی و خارجی برگزار میکند.
رستمی افزود: مهلت ارسال لوح فشرده آثار بخش مسابقه ایران، دیگرگونههای اجرایی، آیینی و سنتی وکودک نوجوان: یکم شهریورماه ۱۴۰۰، اعلام نمایشهای برگزیده: ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۰ و برگزاری جشنواره: ۱۸ تا ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای رفت و آمد بین کشورها، این دوره از جشنواره، به صورت بینالمللی برگزار نخواهد شد.
با توجه به شرایط همه گیری کرونا، ستادجشنواره در زمان مقتضی شرایط و شیوه برگزاری جشنواره را اعلام خواهد کرد.