پخش زنده
امروز: -
نسبت پرستار به تخت بیمار از ۲ دهم در ابتدای انقلاب به ۸ دهم در حال حاضر رسیده است.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر محمد میرزابیگی در نشست روز جهانی پرستار ۱۲می با اشاره به زحمات بی بدیل جامعه پرستاری در بیش از ۱۴ ماه مبارزه با همه گیری کرونا افزود: بالغ بر ۱۰۰ هزار ابتلا در جامعه پرستاری و بیش از ۱۲۰ شهید پرستار در جدال با ویروس کرونا به جای مانده است و ۶ تا ۷ هزار پرستار بصورت پیاپی به این بیماری مبتلا می شوند.
وی ادامه داد: شباهت این ایثار و از خودگذشتگی به دوران دفاع مقدس نقش بی بدیل پرستاران و فدا شدن سلامت آنها برای نجات بیماران است.
رییس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه خبرنگاران هم دوشادوش پرستاران در انعکاس زحمات و تلاش جامعه پرستاری نقش داشتند و جان بر کف اطلاع رسانی کردند افزود: بدون نقش رسانه ها مهار کرونا در همین سطح هم ممکن نبود.
آقای میرزابیگی گفت: در نیم قرن گذشته از ابتدای انقلاب تا کنون،از یک دانشکده پرستاری در ابتدای انقلاب به ۱۹۵ دانشکده پرستاری بالغ بر ۱۶۰ هزار دانشجوی پرستاری رسیده ایم که در مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری تحصیل می کنند.
وی ادامه داد: در دوره کارشناسی ۱۴ رشته مقطع و در دوره دکتری ۱۴رشته محل داریم که نشاندهنده باز بودن مسیر تحصیلات تکمیلی در رشته پرستاری است.
آقای میرزابیگی افزود: هم اکنون اگر پرستاری مهارت دارد و توانایی ادامه تحصیل دارد در اولویت تحصیلات تکمیلی بعلت مهارت عملی ما قرار دارد .
رییس سازمان نظام پرستاری گفت: در ابتدای انقلاب، پرستاری که سواد دانشگاهی داشته باشد نسبت به تخت بیمار ۲ دهم بود که الان این نسبت به 8 دهم رسیده است.
وی با بیان اینکه کرونا در ابتدا نه دارو و درمان داشت نه روش پیگیری مشخصی ادامه داد: به بیانی فقط و فقط پرستاران بودند که بحران کرونا را در ابتدا مدیریت کردند.
آقای میرزابیگی افزود: پرستاری جامع نگر نوعی از پرستاری متناسب با نیازهای روز جامعه با ارایه خدمات پرستاری در منزل و متناسب با نیاز بیماران در خارج از بیمارستانهاست که در کشور ما هم در حال پیگیری و گسترش است.