پخش زنده
امروز: -
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا : ما نمیتوانیم مراکز بهداشتمان را تبدیل به مراکز واکسیناسیون و بقیه فعالیت هایمان را تعطیل کنیم و هر چه سریعتر باید مراکز تجمیعی در شهرها ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر علیرضا رئیسی در شانزدهمین اجلاس روساهای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور که در سالن همایشهای وزارت بهداشت برگزار شد با اشاره به مصوبه ستاد ملی برای در اختیار گذاشتن فضاهای بزرگ ورزشگاهها مدارس و دانشگاهها به وزارت بهداشت برای انجام دادن واکسیناسیون ایمن افزود: ایجاد مراکز تجمیعی چند حُسن دارد اول اینکه فعالیت مراکز بهداشت تعطیل نمیشود و کاهش نمییابد و به دلیل وسعت این مراکز تجمع ایجاد نمیشود و همزمان ۵۰ تا ۱۰۰ نفر میتوانند در آن حاضر شوند بدون آنکه مشکلی پیش بیاید.
وی اضافه کرد: ما در هر مرکز تجمیعی باید ۴ تیم واکسیناسیون داشته باشیم که در هر تیم یک نفر برای ثبت اطلاعات و یک نفر تزریقات را انجام دهد که برای ثبت اطلاعات میتوان از نیروهای بسیج کمک گرفت.
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه برای بالای ۸۰ سالهها واکسن کافی در اختیار همه دانشگاهها قرار گرفته است گفت: سامانهای که برای ثبت نام طراحی کردیم بسیاری از نگرانیها را از بین برد و ما دیدیم که تنها ۵۴ هزار و ۵۰ نفر ثبت نام کردند که به مراکز بهداشت و سلامت ارجاع شدند و ان شاء الله تا پایان هفته واکسینه میشوند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: مراقبین سلامت با یک کلیک میتوانند به سالمندان پیامک نوبت دهی ارسال کنند که بدانند چه زمانی میتوانند برای دریافت واکسن مراجعه کنند.
دکتر رئیسی افزود: در روستاهای کوچک که ۱۰۰ درصد افراد اطلاعاتشان ثبت است هر بهورز ۵۰۰ نفر زیر نظرش است و میتوانند مثلا از ۶۵ سال به بالا یا ۷۰ سال به بالا را فرا خوان کنند، چون تعدادشان اندک است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرو با تاکید بر اینکه تامین هر یک از واکسنها، ساعتها و روزها کار میبرد و تامین ریال و ارز آن هست که هماهنگی ان با سفراست و باید قدر آن را بدانیم گفت: در برخی دانشگاهها بی نظمی دیده شده، اما از ۶۴ دانشگاه حدود ۵۰ دانشگاه بسیار خوب عمل کرده اند.
آقای رئیسی افزود: همه مراکز واکسیناسیون باید توجه داشته باشند که باید بر اساس سند ملی اقدام کنیم اینکه در برخی استانها اولویتهای بعدی واکسن زده اند میتواند باعث مشکلاتی شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه طبق محاسبه صورت گرفته هر تیم واکسیناسیون در ۸ دقیقه میتواند یک نفر را واکسینه کنند گفت: طبق زمانبندیها روزانه هزار نفر را میشود واکسن زد و با در نظر گرفتن ۲۶ هزار و ۹۰۰ تیم واکسیناتور روزانه میتوانیم یک میلیون نفر را واکسینه کنیم.
وی با بیان اینکه تا فردا واکسیناسیون بالای ۸۰ سالهها به پایان میرسد و بنا به میزان واکسنی که بدستمان برسد گروههای بعدی را فراخوان میکنیم گفت: اگر تا آخر هفته واکسن به دستمان برسد اعلام میکنیم ۷۵ سالهها بیایند که جمعیتشان حدود ۹۷۰ هزار نفر است و بعد از این گروه سراغ ۷۰ تا ۷۵ سالهها میرویم که تعدادشان دو میلیون نفر است و اولویتهای اول ما همین گروههای پرخطر سالمندان هستند.