پخش زنده
امروز: -
در این دعا می گوییم خدایا به رحمت خودت عیب من را بپوشان و عیب هایم را آشکار نساز.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل یکی از صفات خداوند «ستّار العیوب» بودن است یعنی عیب های بندگانش را در دنیا می پوشاند. اگر عیوب و گناهان انسان ها ظاهر بود، شخصیت و آبروی افراد محفوظ نمی ماند چرا که همه از همدیگر متنفر بودند و هرگز کسی مرده دیگری را (از روی نفرت) دفن نمی کرد.
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ وارْزُقْنی فیهِ التّوفیقِ والعِصْمَةِ وطَهّرْ قلْبی من غَیاهِبِ التُّهْمَةِ یا رحیماً بِعبادِهِ المؤمِنین.
خدایا بپوشان در آن با مهر و رحمت و روزى كن مرا در آن توفیق و خوددارى و پاك كن دلم را از تیرگیها و گرفتگىهاى تهمت اى مهربان به بندگان با ایمان خود.
آيتالله مجتهدی تهرانی، استاد برجسته اخلاق، همهروزه در روزهای ماه مبارك رمضان در بين نماز ظهر و عصر در مدرسه علميه خود به شرح دعای مختصر آن روز میپرداختند كه شرح دعای روز بيست و نهم ماه مبارك رمضان در بيان ايشان به قرار ذيل است:
«اللهمّ غَشّنی بالرّحْمَةِ»: ای خدا، من را به رحمت خودت بپوشان! «غش» يعنی پوشاندن.
اگر كسی به طرف معامله، گندم نشان دهد و جو بفروشد، در معامله «غش» كرده و آن معامله باطل است.
در تاريكی اين نوع معامله انجام میشود و به همين دليل میگويند كه معامله در تاريكی كراهت دارد.
كسی كه عيب جنس را بپوشاند، در معامله غش كرده است و حديث داريم كسی كه آب به شير ببندد، مسلمان نيست. آنها كه در معامله غش میكنند، خير نخواهند ديد.
برای مطالعه بیشتر:
غش در معاملات فروشگاههای زنجیره ای به دقت پیگیری و برخورد می شود .
غش در معاملات برنج کاران گیلان تحت نظارت و کنترل است.
اين استاد اخلاق در ادامه بيان میكند: حال در اين دعا میگوييم كه خدايا، همانطور كه او در معامله عيب را میپوشاند، تو هم به رحمت خودت عيب من را بپوشان.
از سالها پيش روز بيست و نهم رمضان در ميان خانمها به روز «غشنی» معروف است و آنها در مساجد حضور میيافتند. اما فكر میكنند كه اين غشنی به معنای ضعف كردن است و با لحن ضعيف به خدا میگويند كه خدايا من غش كردم، در حالی كه اين طور نيست و معنای پوشاندن میدهد.
در اين بخش از دعا از خدا میخواهيم كه به ما توفيق اعطا كند تا موفق به نماز شب و قرائت دعای ابوحمزه ثمالی شويم.
برای مطالعه بیشتر:
وی در ادامه به حدیثی از امام جواد (ع) اشاره میکند و میگوید: امام جواد (ع) میفرمايد: «مؤمن ۳ خصلت دارد. اولين آنها اين است كه توفيق داشته باشد.» زيارت، كمك به مستحق، نماز شب، حضور در جشنهای نيكوكاری، فعاليت در مدرسهسازی كمك به
زيارت، كمك به مستحق، نماز شب، حضور در جشنهای نيكوكاری، فعاليت در مدرسهسازی كمك به حوزههای علميه و ... از توفيقاتی است كه نصيب مؤمن میشود.
حوزههای علميه و ... از توفيقاتی است كه نصيب مؤمن میشود.
حضرت عبدالعظيم از علما و محدثين و وكيل امام هادی(ع) بود. برخی قائلند كه دشمنان، حضرت را زنده دفن كردند و وی را به شهادت رساندند. وی ادامه میدهد: روزی ديدم آيتالله وحيد خراسانی از قم برای زيارت به شهر ری آمدند. تقاضا كردم تشريف بياوريد در منزل و مسجد ميهمان ما با باشند كه ايشان گفت تنها برای زيارت حضرت عبدالعظيم (ع) آمدهاند. اين را بايد به تمام امامان جماعت بيان كنيم تا هم خودشان مشرف شوند و هم مريدان خود و مسجدیها را به زيارت حضرت عبدالعظيم تشويق كنند.
طبق حديث امام جواد(ع) دومين خصلت مؤمن اين است كه گاهی خودش را موعظه كند و سومين خصلت اين است كه هر كس او را نصيحت كند، قبول كند.
اين عالم ربانی در ادامه شرح دعای روز بيست و نهم میگويد: در ادامه دعا از خدا میخواهيم كه ما را از گناهان حفظ كند و قلبمان را از آلودگیهای شك برطرف كند و قلب ما گرفتار شك نباشد. وی ادامه میدهد: آنها كه قلبشان گرفتار شك است، ذكر «لاحول ولاقوة إلا بالله العلی العظيم» را زياد تكرار كنند. اين ذكر برای رهايی از وسوسههای شيطان بسيار مؤثر است.
بیشتر بخوانید:
آثار و برکات ذکر لااله الا الله
فضیلت و معجزات ذکر لا اله الا الله
استاد مجتهد تهرانی در ادامه به روایت نقل شده از ابوذر اشاره کرد و گفت:ابوذر میگويد كه رسول خدا(ص) فرموده: «ابوذر اين ذكر را زياد بگو كه از گنجهای بهشت است». بعد از نمازهای مغرب و صبح، هفت بار اين ذكر را بيان كنيد كه جزو تعقيبات است، ولی قبل از بيان هر يك از آنها بايد يك بار «بسم الله الرحمن الرحيم» بگوييد.
وی ادامه میدهد: دعای روز بيست و نهم را اينگونه به پايان میرسانيم: ای خدايی كه به بندگان مؤمنت رحم میكنی، اين دعاها را درباره ما اجابت كن! خدا بسيار مهربان است. خدا نعمتهايی به ما میدهد كه اصلاً ما از او نخواستهايم و تقاضا نكردهايم. به قدری ما را دوست دارد كه هر چه را در دلمان است، ولو اگر نخواهيم به ما میدهد.