پخش زنده
امروز: -
کارشناس ارشد مسائل بین الملل گفت: بخش قابل توجهی از اتفاقات اخیر از جمله در کربلای عراق و در افغانستان برای این است که تمرکز خبری از اتفاقات سرزمین های اشغالی و رژیم صهیونیستی به نقاط دیگری منتقل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید رضا صدر الحسینی با حضور در تحریریه بخش خبری 21 شبکه یک سیما با بیان اینکه آمریکایی ها با توجه به شکستی که از مقاومت خوردند و در منطقه بسیار آسیب دیدند؛ یک جنگ نیابتی را آغاز کردند, افزود: آن ها در حال گسیل بخش قابل توجهی از تروریست ها از نقاط مختلف دنیا به ویژه سوریه و عراق به افغانستان هستند و به جز داعش، جبهه النصره و القاعده هم توسط آمریکایی ها در حال انتقال هستند.
وی ادامه داد: آمریکایی ها به اصطلاح در حال خروج از منطقه افغانستان هستند اما کاهش نیروهای زمینی در توان نظامی آمریکا هیچ تأثیری ندارد زیرا اکثر توان آمریکایی ها در نیروی هوایی است و آن ها این نیروی خود را در افغانستان کاهش نخواهند داد.
آقای صدر الحسینی اضافه کرد: دولت بایدن علاقه مند است مردم دنیا تصور کنند که او در حال خروج از افغانستان است امّا به وسیله گروه ها و جریاناتی مانند داعش، جبهه النصره و القاعده و دیگر گروه های خودسر, جنایاتی مانند جنایت اخیر را انجام می دهند با این هدف که هنوز مردم افغانستان به امنیت ظاهری که آمریکایی ها ایجاد کردند نیاز دارند و به گونه ای درخواست عمومی از جانب افکار عمومی از آنها شود که در افغانستان باقی بمانند.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل با اشاره به اعتراف آمریکایی ها بر هزینه هفت تریلیون دلاری در منطقه گفت: خروج آنها از افغانستان به علت همین شکست است.
آقای صدرالحسینی افزود: بخش قابل توجهی از اتفاقات اخیر از جمله در کربلای عراق و در افغانستان برای این است که تمرکز خبری از مناطقی که آمریکایی ها بر روی آن حساس هستند از جمله سرزمین های اشغالی و وضعیت کنونی ایجاد شده برای رژیم صهیونیستی به نقاط دیگری منتقل شود.
او ادامه داد: به همین علت ممکن است آمریکایی ها توسعه اقدامات داعش را در دستور کار و در حقیقت ناامنی های حساب شده بر اساس راهبرد آشوب سازنده در مجموعه منطقه داشته باشند.
آقای صدرالحسینی به همه مسئولان منطقه و به ویژه افغانستان توصیه کرد که دقت ویژه ای در موضوع وحدت باید داشته باشند.
وی افزود: آمریکایی ها پیش از سال 2001 به مناسبت انفجارهای برج های دوقلو وارد افغانستان شدند در حالی که پیش از آن، همه اقوام با یک همزیستی مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می کردند به نظر می آید بزرگان افغانستان نسبت به این مسأله باید بازخوانی از پرونده گذشته داشته باشند زیرا نباید اجازه دهیم آمریکایی ها با نام مقابله با تروریسم و داعش در قفقاز و در نزدیکی مرزهای روسیه، چین و جمهوری اسلامی خیمه بزنند.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل ادامه داد: این موضوع نیازمند دقت راهبردی است که همه مردم و مسئولان منطقه باید به آن بپردازند.
آقای صدرالحسینی با تأکید بر این که اقوام مختلف افغانستان از سال های بسیار دور در کنار هم زندگی می کردند، گفت: پس از حضور آمریکایی ها با توجه به تخصص آمریکایی ها و انگلیسی ها در ایجاد تفرقه بین اقوام و مذاهب مختلف؛ این کار را تداوم دادند اما مطمئناً شرایط داخلی افغانستان این اجازه را خواهد داد که دوباره وحدت بین همه اقوام بر روی موضوعات متفق القول ایجاد شود.