تصویب جذب فاینانس برای ۷ طرح مهم آذربایجانشرقی
استاندار آذربایجان شرقی از تصویب جذب فاینانس برای اجرای ۷ طرح مهم استان در دولت خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، محمدرضا پورمحمدی در جلسه بررسی عملکرد بانکهای دولتی و خصوصی افزود: آزادراه تبریز - بازرگان، تبریز - شبستر و راه آهن خاوران به تبریز از جمله این طرح ها است و از بانکهای استان میخواهیم تا برای جذب این اعتبارات همکاری بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه بر اساس گزارش ارائه شده انجام امور بانکی در استان رو به بهبود است ادامه داد: در شرایط تحریم و به تبع آن به وجود آمدن مشکلات اقتصادی، کارآفرینان، تولیدکنندگان و بانکها تحت تاثیر قرار گرفتند.
پورمحمدی با بیان اینکه تمامی واحدهای تولیدی به علت شرایط تحریم نیاز به نقدینگی بیشتری دارند گفت: از طرف دیگر واحدهای تولیدی به دلیل مشکلات اقتصادی مطالبات خود را نمیتوانند پرداخت کنند با این وجود تعامل خوبی بین بانکها و تولیدکنندگان استان وجود دارد.
استاندار افزود: در شرایط کرونایی بانکها عملکرد خوبی داشتند و کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا توسط بانکها به خوبی حمایت شدند، ولی انتظار بیشتری از بانکهای استان برای حمایت از واحدهای تولیدی داریم؛ اگر واحدهای تولیدی ورشکسته شوند بانکها نیز متضرر خواهند شد.
وی افزود: بیشتر دارایی مردم در نزد بانک ها است و حفظ این اعتماد و سرمایه اجتماعی بسیار مهم است.
پورمحمدی بر لزوم تمرکز حسابهای شرکتها و موسسات تولیدی و صنایع و معادن در داخل استان تاکید کرد و گفت: باید مشوقهایی از سوی بانکها برای این شرکتها در نظر گرفته شود تا حساب هایشان به استان هدایت شود.
وی گفت: ۶۰ درصد اقتصاد ایران در دست آذربایجانی ها است و این خطه از کشورمان اقتصاددانان خوبی دارد، صنایع قَدَری در آذربایجان شرقی وجود دارد، اما در شرایط کنونی نیاز به حمایت بیشتر بانکها دارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی هم گفت: بانکهای خصوصی ۲۹ درصد منابع استان را در اختیار دارند، اما تنها ۷ درصد تسهیلات پرداخت میکنند که یکی از معضلات استان همین موضوع است و نسبت پرداخت تسهیلات به منابع بسیار کم است و باعث شده رتبه استان در اقتصاد کشوری نهم شود.
علی جهانگیری تکمیل نشدن پرونده در مهلت مقرر، ارائه نکردن وثیقه، بدهی غیر جاری و نداشتن پیشرفت فیزیکی لازم را از مشکلات پرداخت تسهیلات برشمرد و افزود: به لطف خدا ۹۶ درصد مصوبات بانکی ستاد تسهیل اجرایی شده و عملکرد بانکهای دولتی استان در سال ۹۹ در بحث اعطای تسهیلات تکلیفی به حدود ۷۴ درصد رسیده است.
در این جلسه مدیران بانکهای استان افزایش حدود و اختیارات بانکهای استان را خواستار شدند تا در پرداخت تسهیلات و ارزیابیها موفق عمل کنند.