به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، مسئول بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری گفت: زکات فطره برای امسال
به ازای گندم هر نفر ۲۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است
حجت الاسلام و المسلمین محمدرضایی افزود: برای
افرادی که برنج ایرانی مصرف میکنند هر نفر حدود ۱۰۰ هزار تومان و برای
کسانی که برنج خارجی مصرف میکنند هر نفر ۷۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که در پرداخت زکات فطره تشخیص قوت غالب چگونه است تصریح کرد: رعایت قوت غالب الزامی ندارد و
امروزه عمده مصارف و قوت غالب مردم جهان نیز گندم است بنابراین توجه به قوت غالب الزامی نیست، اما بهتر است کسانی که مصرف اصلی شان برنج است برنج را در نظر بگیرند.
مسئول بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: مثلا برای یک خانوار ۵ نفره زکات فطره با احتساب گندم میشود ۱۰۰ هزار تومان که البته زکات در قالب هم اصل جنس و یا تبدیل آن به پول، چه به صورت دستی و چه به صورت کارت به کارت مانعی ندارد.
زمان پرداخت فطریه و میزان کفارهحجت الاسلام و المسلمین محمدرضایی گفت:
زمان پرداخت زکات فطره از غروب شب عید تا ظهر روز عید فطر است، اما کسانی که نماز عید فطر به جا میآورند تا قبل از نماز آن را باید پرداخت کنند.
مسئول بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری درباره شرایط پرداخت کفاره نیز افزود: طبق فتاوای غالب مراجع زکات فطره باید به فرد نیازمند شیعه پرداخت شود، اما پرداخت زکات فطره به مسلمانان غیرشیعه ایرادی ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین رضایی افزود: کفاره دو نوع عمد و غیرعمد مطرح است. برای فردی که هر روزه را به عمد بی اعتنایی کرده و روزه نگرفته است شصت مُدِ طعام باید به فقرا و نیازمندان طعام دهد و هر مُدِ ۵ هزار تومان در نظر گرفته شده است بنابراین شصت مد طعام
سیصد هزار تومان برای یک روز کفاره عمد میشود، اما برای یک روزه کفاره غیر عمد نیز یک مُدِ طعام یا ۵ هزار تومان معیار است.
مبلغ فطریه رمضان ۱۴۰۰ از سوی مراجع تقلید میزان زکات فطره ۱۴۰۰ از سوی دفاتر حضرات آیات مراجع تقلید علی سیستانی، ناصر مکارم شیرازی، حسین نوری همدانی، سیدمحمدعلی علوی گرگانی، لطفالله صافی گلپایگانی، جعفر سبحانی و حسین وحید خراسانی مشخص شد.
مبلغ و مقدار فطریه رمضان ۱۴۰۰بدین شرح اعلام شده است:مبلغ فطریه ۱۴۰۰ از سوی آیتالله سیستانی از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد بیست و یک (۲۱) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی یکصد (۱۰۰) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی، هفتاد و پنج (۷۵) هزار تومان تعیین شده است.
مبلغ فطریه ۱۴۰۰ از سوی
آیتالله مکارم شیرازیزکات فطره قوت غالب گندم ۲۰ هزار تومان
زکات فطره قوت غالب برنج ۷۰ هزار تومان
کفاره روزه غیر عمد ۵ هزار تومان
کفاره روزه عمد ۳۰۰ هزار تومان
مبلغ فطریه ۱۴۰۰ از سوی
آیتالله نوری همدانیبر اساس اعلام دفتر آیتاللهالعظمی حسین نوری همدانی زکات فطره قوت غالب گندم ۲۰ هزار تومان و زکات فطره قوت غالب برنج ۷۵ هزار تومان است.
مبلغ فطریه ۱۴۰۰ از سوی
آیتالله علوی گرگانیبر اساس اعلام دفتر آیتاللهالعظمی حسین نوری همدانی زکات فطره قوت غالب گندم ۲۰ هزار تومان و زکات فطره قوت غالب برنج ۱۰۰ هزار تومان است.
مبلغ فطریه ۱۴۰۰ از سوی
آیتالله صافی گلپایگانیبر اساس اعلام دفتر آیتاللهالعظمی حسین نوری همدانی زکات فطره مبلغ معادل یک صاع (سه کیلوگرم) گندم یا برنج است.
مبلغ فطریه ۱۴۰۰ از سوی
آیتالله سبحانیبر اساس اعلام دفتر آیتاللهالعظمی حسین نوری همدانی زکات فطره یک صاع (که تقریبا سه کیلو) گندم یا برنج یا جو یا خرما یا کشمش یا ذرت است.
مبلغ فطریه ۱۴۰۰ از سوی
آیتالله وحید خراسانیبر اساس اعلام دفتر آیتاللهالعظمی حسین نوری همدانی زکات فطره قوت غالب گندم ۲۰ هزار تومان و زکات فطره قوت غالب برنج ۷۵ هزار تومان است.
بنابراین گزارش از غروب شب عید فطر میتواند فطریه را بپردازد یا کنار بگذارد و بنابر احتیاط واجب، مکلّف باید فطریه را پیش از نماز عید بدهد، اما اگر نماز عید نمیخواند میتواند دادن فطریه را تا ظهر تأخیر بیاندازد و در صورتی که دسترسی به فقیر دارد کنار گذاشتن فطریه، کافی نیست؛ اما اگر تا ظهر دسترسی به فقیر نداشت، فطریه را کنار بگذارد و هرگاه دسترسی پیدا کرد به فقیر بدهد و اگر کنار نگذاشته باشد نیز بنا بر احتیاط واجب ساقط نمیشود و باید با قصد قربت و بدون نیت ادا و قضا، فطریه را بپردازد.