پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه از برگزاری نخستین کارگاه آموزشی کاربرد پهپاد کشاورزی در مزارع گندم برای آشنایی کشاورزان پیشرو و کارشناسان جهاد کشاورزی، در روستای عربلو بخش باراندوز چای خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز آذربایجان غربی ،محمود سپهرفر، پهپادهای کشاورزی را به عنوان فناوریهای نوین در حوزه محصولات کشاورزی عنوان نمود و افزود: قابلیتهای مانند صرفه جویی در مصرف آب و هزینه عملیات، دقت بالای سمپاشی در مزارع، سهولت در بکارگیری آنها و تسریع در کار از مزایای استفاده از این تکنولوژی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه اظهار داشت: این دستگاهها قادرند در مدت زمان ۱۰ دقیقه با یک لیتر سم و ۱۰ لیتر آب یک هکتار زمین را سمپاشی کنند در حالی که برای سمپاشی یک هکتار با روش سنتی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ لیتر آب نیاز است. همچنین مصرف سم نیز حدود ۳۰درصد کمتر میشود که این هزینه ما را در کاشت و داشت محصول کاهش میدهد.
وی ورود نکردن کشاورز به زمینهای زراعی و باغی، عدم لهیدگی و از بین رفتن محصولات بر اثر ورود تراکتور در مزرعه، همپوشانی یکنواخت سم به تمام نقاط مزرعه، کاهش مصرف آب و سم و عدم ورود نیروی انسانی در مراحل سم پاشی از مزایای بهره مندی از پهپادها در عرصه کشاورزی برشمرد.
مهندس ذوالفقاریان از کارشناسان تولید کننده پهپاد اظهار داشت: این پهپاد ملی ساخت داخل است و در ارومیه تولید میشود که مزیتهای فراوانی به لحاظ نوع موتورهای الکترونیک، نوع عملیات و خدمات، دوربین و حسگرها، نوع پرواز و نوع پایشی که انجام میدهند نسبت به مشابه خارجی خود دارند.
وی اظهار کرد: پهپادهای ساخت داخل از نظر هزینه ۵۰ درصد کمتر از قیمت مشابه خارجی میباشد و این شرکت ابتدا در زمینه خدمات کشاورزی با پهپاد از جمله سمپاشی، محلول پاشی و خدمات آنالیز فعالیت داشته و در چند ماه گذشته به تولید پهپادهای سمپاش و آنالیزگر که به طور کامل بومی است اقدام نموده و کارخانه تولید پهپاد را در ارومیه تأسیس نموده است.
ذوالفقاریان افزود: تا پیش از این سمپاشی و کودپاشی مزارع و باغات به دو روش عمده زمینی با استفاده از تراکتور یا نیروی انسانی و هوایی با استفاده از هواپیمای سبک و هلی کوپتر انجام میشد که هر یک معایب خاص خود را داشت، اما اکنون پهپادها زمینهای را برای کاهش هزینهها و افزایش راندمان و عملکرد مزارع فراهم کرده اند.