پخش زنده
امروز: -
کارلوس میگوئل پریرا هرناندز، سفیر کوبا در چین، گفت، کشورش آماده پیوستن به سازوکار اشتراک واکسن با مدیریت سازمان جهانی بهداشت است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسپوتنیک، کارلوس میگوئل پریرا هرناندز، سفیر کوبا در چین، گفت، کشورش آماده پیوستن به سازوکار اشتراک واکسن با مدیریت سازمان جهانی بهداشت است.
وی گفت: کوبا آماده است مانند روسیه، چین و سایر کشورها واکسنهای خود را در اختیار عموم قرار دهد. ابتدا باید سازمان جهانی بهداشت موافقت کند، ما همه اسناد و اطلاعات درباره آزمایشات بالینی را برای دریافت این تاییدیه آماده میکنیم.
این دیپلمات همچنین گفت: این کشور آمریکای لاتین تاکنون پنج واکسن کرونا تولید کرده است که دوتا از آنها آزمایشات بالینی خود را به پایان رسانده اند. وی افزود: نتایج آنها در آینده نزدیکی منتشر خواهد شد.
پریرا هرناندز گفت: این یعنی ما قادر خواهیم بود ایمن سازی گسترده جمعیت را در روزهای آینده آغاز کنیم. ما امیدواریم [شش میلیون از ۱۱ میلیون] جمعیت کوبا را تا ماه اوت و کل جمعیت کشور را تا پایان سال واکسینه کنیم.
مقامات کوبا شامگاه جمعه اعلام کردند واکسیناسیون مردم این کشور در برابر کووید-۱۹ از هفته آینده با واکسنهای تولید این جزیره آغاز میشود، اما هنوز در مرحله آزمایشی خواهد بود.
این کشور کمونیست تنها کشور آمریکای لاتین است که در حال حاضر تولید پنج واکسن را در دست دارد. در کمپین واکسیناسیون در کوبا که در هاوانا و استانهای سانتیاگو در کوبا (جنوب) و ماتانزاس (مرکز) آغاز میشود، دو واکسن پیشرفتهتر مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این دو واکسن، «عبدالله» و «سوبرانا-۲» نام دارند که در سه دوز تزریق میشود. سوبرانا به زبان اسپانیایی به معنای حاکم و فرد مقتدر است و نام واکسن عبدالله نیز از نام یک شعر معروف از خوزه مارتی -قهرمان ملی کوبا- گرفته شده است.
خوزه آنگل پورتال، وزیر بهداشت کوبا گفت: فکر میکنیم که میتوانیم ۲۲ درصد جمعیت کشور را در ماه ژوئن، ۳۳ درصد را در ماه ژوئیه و ۷۰ درصد را در ماه اوت در برابر کووید-۱۹ واکسینه کنیم.
اسم این واکسن Abdala هست که اسم یک کتاب از José Martí شاعر و نویسنده و روزنامه نگار کوبایی هست.