پخش زنده
امروز: -
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران: شیوع کرونا نشان داد؛ سیاستگذاری شهرها میبایست به سوی شهروندان سوق پیدا کند که به طور جدی و موثر تعقیب و پیگیری کردیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی الویری امروز در نطق پیش از دستور خود با بیان اینکه در ابتدای یک راه طولانی برای تغییر اداره شهر تهران هستیم، افزود: به عنوان کسی که سالها در مدیریت ملی و محلی فعالیت داشته ام؛ اعتقاد و باور دارم، بازگشت از این ریل گذاریها نظیر نظم بخشی به نظام بودجه ریزی در شهرداری، نظارت مستمر و شفاف بر عملکردهای مالی، بهبود درآمدهای پایدار از طریق تعقیب لوایح مختلف در شهرداری و مجلس شورای اسلامی، حذف مصارف غیر ضروری در شهرداری، نظم بخشی به بخش غیر نقد بودجه، انتشار قراردادها در سایت شفافیت، نظم بخشی به نظام واگذاری املاک شهرداری تهران، پیگیری تحقق درآمدهای ناشی از انتشار اوراق مشارکت جهت توسعه حمل و نقل عمومی به صورت سالانه، نظم بخشی به نظام خزانه داری شهرداری که در دوره پنجم مدیریت شهری بنا نهاده شده؛ هزینههای سنگینی در شهر، و شهرداری بر شهروندان ایجاد میکند.
وی با اشاره به کارنامه عملکرد دوره پنجم مدیریت شهری گفت: ۵۱۰ روز از فراگیری شیوع کرونا در جهان و ۴۴۴ روز از شروع آن در ایران میگذرد، این بحران جهانی نشان داد که سیاستها، رویهها و شیوه نامههای اداره شهرها نیازمند بازنگری ساختاری و بنیادین است؛ به خصوص آنکه، "سلامت شهری بُعد فراموش شده مدیریت شهرها است.
الویری ادامه داد: تعبیه سیاستهای آرامسازی شهر، توسعه حمل و نقل عمومی و انسان محور از قبیل پیاده مداری، دوچرخه سواری، اداره ارزانتر شهر، کاهش و تعدیل پروژههای بزرگ مقیاسِ خودرو محور، از سرگیری پروژههای ناحیه و محله محور در شهرتهران همگی در راستای این سیاست بودهاند.
الویری افزود: واقعیت این است که تحت هیچ شرایطی سیاستهای خودرو محوری که جابجایی بیشتر را در پی دارد، در کلان شهری، چون تهران دیگر قابل پیگیری و اجرا نیست. همچنین اداره شهرها بر مدار سیاستهای پیشین منجر به کارایی و اثربخشی نخواهد شد. از سیاستهای بنیادین اداره شهر در این دوره مدیریت شهری، "جابجایی کمتر؛ دسترسی بیشتر"بوده است.
الویری در ادامه اظهار داشت: از سرگیری اقدامات اجرایی از قبیل هوشمندسازی شهر، توسعه و بستر سازی دورکاری کارکنان، توسعه مترو، دانش بنیان کردن فعالیتهای اجرایی، تغییر در سیاستهای ساخت و ساز همگی در سایه تغییر در سیاستگذاری و مدیریت شهری تهران بوده است؛ در این راستا توجه به مصوبات مهمی همچون حذف مصوبه برج باغ ها، تصویب طرح جامع پسماند بعد از قریب دو دهه، نظم بخشی و استانداردسازی انتخاب ذیحسابان و حسابرسان، مصوبات مرتبط با بهبود شفافیت و هوشمندسازی، برنامه پنج ساله سوم، پیگیری جدی دو مصوبه مالیات بر ارزش افزوده و درآمدهای پایدار در دولت و مجلس که خوشبختانه نتایج خیلی خوبی حاصل شده است، نمونههایی از فعالیتهای شبانه روزی مدیریت شهری در دوره پنجم برای دگردیسی سیاستگذاری اداره تهران بوده است.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شوری شهر گفت: ما در ابتدای یک راه طولانی برای تغییر اداره شهر تهران هستیم و به عنوان کسی که سالها در مدیریت ملی و محلی فعالیت داشتهام؛ اعتقاد و باور دارم، بازگشت از این ریل گذاری ها؛ هزینههای سنگینی در شهر، و شهرداری بر شهروندان ایجاد میکند؛ لازم است برای بهبود حکمروایی شهری در تهران این رویکردها و الگوها پیگیری و تعقیب شوند.
الویری ادامه داد: نظم بخشی به نظام بودجه ریزی در شهرداری، نظارت مستمر و شفاف بر عملکردهای مالی، بهبود درآمدهای پایدار از طریق تعقیب لوایح مختلف در شهرداری و مجلس شورای اسلامی، حذف مصارف غیر ضروری در شهرداری، نظم بخشی به بخش غیر نقد بودجه، انتشار قراردادها در سایت شفافیت، نظم بخشی به نظام واگذاری املاک شهرداری تهران، پیگیری تحقق درآمدهای ناشی از انتشار اوراق مشارکت جهت توسعه حمل و نقل عمومی به صورت سالانه، نظم بخشی به نظام خزانه داری شهرداری و امثالهم اقداماتی ماندگار و زیربنایی در مدیریت شهری دوره کنونی بوده اند.
وی افزود: مقتضیات مدیریتی شهر تهران دیگر تاب آزمون و خطا ندارد. در شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی ناشی از دو بحران تحریمها و کرونا؛ تهران بایستی به شیوه علمی و تخصصی اداره شود و از سیاستهای پر هزینه و بلندپروازانهِ جلوگیری شود. در این دوره مدیریت شهری که از حیث بحرانها و چالشها غیرقابل مقایسه با هر دورهای دیگر حتی زمان جنگ ۸ ساله بوده است، پروژههای شهری به شیوه خردمندانه و علمی و پژوهش مبنا پیگیری شدهاند.
هر ماه صورتهای درآمد و هزینه شهر به صورت شفاف در صحن شورای اسلامی شهر تهران به مردم گزارش شده است. تلاش همگی ما این بود شهر را صادقانه و مسولانه اداره کنیم، و اجازه ندادیم کارهایی با بهره وری پایین شروع شود.
عضو شورای شهر تهران در ادامه سخنان خود گفت: شهروندان گرامی و فهیم تهران؛ اکنون که در آستانه انتخابات دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران قرار داریم لازم است به واقعیتها مقتضیات و اقدامات ساختاری این ۴ سال توجه کنیم. لازم است نظام مدیریت شهری مبتنی بر آرای حداکثری شهروندان تعقیب شود. حضور گسترده و فراگیر در انتخابات شوراها ضرورت جدی برای تحقق دموکراسی محلی است. در این راستا از مجلس شورای اسلامی درخواست میشود رویه رد صلاحیتهای گسترده را تغییر دهد و اجازه دهد کسانی که دلسوز تهران و ایران هستند در مسیر رقابت انتخابات محلی شورای شهر تهران در چارچوب قوانین و مقررات کشور حضور داشته باشند.