پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک از تهیه و ارایه تصویر دیجیتال ۳ هزار و ۶۰۰ اثر این کتابخانه در چارچوب ارایه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران در سال ۱۳۹۹ خبر داد.
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ و هنر گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، آقای دکتر غلامرضا خواجهسروی با بیان این خبر افزود: در مجموع تصویر دیجیتال حدود هزار و صد نسخه و رساله خطی در ۳۴ هزار برگ، نزدیک به هزار و ۵۰۰ اثر چاپ سنگی و حدود هزار برگ سند تاریخی گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک از سوی کارشناسان این موسسه در سال گذشته آماده و برای پژوهشگران فرستاده شد.
او با اشاره بر این که بیش از ۱۵۰ پژوهشگر داخلی و خارجی از این خدمات غیر حضوری کتابخانه ملی ملک در سال گذشته بهرهمند شدند، افزود: درخواست تصویر متون ادبی و تاریخی فارسی و عربی، همچنین آثاری در حوزههای پزشکی سنتی، نجوم، دین و حدیث موجود در گنجینه ملی ملک، بیشتر مورد توجه این مخاطبان برای نگارش آثار پژوهشی همچون پایاننامه بوده است.
مدیرعامل مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با بیان این که بیشتر مخاطبان غیر ایرانی دریافت تصویر آثار گنجینه ملک از محققان و دانشجویان ساکن ترکیه، سپس عراق بودهاند، افزود: خدمات غیر حضوری بخش کتابخانه این موسسه به پژوهشگرانی از کشورهای ژاپن، چین، آلمان، سوریه، مصر، قطر، آمریکا و ازبکستان نیز ارائه شد.
ارائه خدمات متنوع
خواجهسروی از ارایه تصویر نسخههای خطی و چاپ سنگی، اسناد و آثار موزهای این گنجینه به پژوهشگران به عنوان مهمترین خدمت پژوهشی کتابخانه و موزه ملی ملک در سال ۱۳۹۹ نام برد و گفت: نزدیک به ۶۰۰ مورد خدمات مشاوره غیر حضوری نیز در سال گذشته از سوی این موسسه به محققان در حوزههای کتابشناسی، نسخههای خطی و انتخاب موضوعات پژوهشی ارایه شد.
استقبال از خدمات پژوهشی
مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با تاکید بر این که در سالهای گذشته اهل علم و پژوهش میتوانستند به شیوههای حضوری و غیر حضوری از منابع این گنجینه بهره بگیرند، یادآور شد: با توجه به محدودیتهای ارایه خدمات حضوری مراکز فرهنگی در دوران گسترش بیماری کرونا، خدمات غیر حضوری و مجازی این موسسه به پژوهشگران در راستای روشن نگاهداشتن چراغ پژوهش و تولید آثار فرهنگی در سال گذشته گسترش یافت.
او افزود: میزان درخواست تصویر آثار گنجینه ملی ملک در اواخر سال ۱۳۹۹، همچنین فروردین سال ۱۴۰۰ از سوی پژوهشگران رشد داشته که نشاندهنده آشنایی بیشتر مخاطبان کتابخانه و موزه ملی ملک با این خدمات غیر حضوری در یک سال گذشته است.
آقای خواجهسروی بیان کرد: کارشناسان موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک در سال گذشته افزون بر فعالیت در زمینه ارایه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران، در تولید محتواهای جذاب و برگزاری نشستهای پژوهشی زنده و تولیدی برای معرفی افزونتر آثار و خدمات این مجموعه فرهنگی در بسترهای مجازی همچون اینستاگرام مؤسسه، همچنین تلویزیونهای اینترنتی مشارکت داشتند.
او گفت: این موسسه در تعامل با فرهنگدوستان و مراکز فرهنگی کشور نیز توانسته است مجموعهای ارزشمند از آثار از راه وقف، نذر و اهدا در سال گذشته دریافت کند و بر غنای منابع گنجینه ملی ملک بیفزاید. علاقهمندان با توجه به محدودیتهای کرونایی میتوانند فهرست و تصویر یا مشخصات منابع اهدایی خود را برای این موسسه بفرستند تا بررسی و نسبت به دریافت آنها اعلام نظر شود.
راههای دسترسی به خدمات غیر حضوری
خواجهسروی یادآور شد: مخاطبان میتوانند درخواستهای خود را برای دریافت تصویر آثار موزهای و کتابخانهای این موقوفه به ایمیلهای ویژه خدمات غیر حضوری به پژوهشگران به نشانیهای library@maleklibrary.org، info@malekmuseum.org بفرستند. در صورت امکان در مکان درج نشانی دریافتکننده ایمیل، هر دو نشانی نوشته شود.
مدیرعامل مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک افزود: پژوهشگران در صورت نیاز به دریافت آگاهیهای بیشتر میتوانند در ساعتهای اداری (۸:۳۰ تا ۱۶:۳۰) با کتابدار این موسسه (آقای پیمان سمندری) به شماره تلفن ۰۹۱۹۱۰۴۹۹۲۳ تماس بگیرند.
وی ادامه داد: همچنین دوستداران فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی میتوانند برنامههای گوناگون این مؤسسه همچون مدرسه بهاری ملک و معرفی نفایس قرآنی و ادعیه گنجینه ملک را در سال جاری از صفحه رسمی موسسه به نشانی malek_museum_library دنبال کنند.