به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، مدیر کل زندانهای استان همدان گفت: اعتبار مورد نیاز برای آزادی زندانیان از طریق آورده زندانی، ارائه تسهیلات، کمک بلاعوض ستاد دیه، کمک خیران نیک اندیش و اعسار به تقسیط تامین میشود بنابراین حتی کمترین مبلغ کمک مالی از سوی شهروندان میتواند در آزادی زندانیان موثر واقع شود.
رضا ذوالفعلی نژاد اضافه کرد: بخش زیادی از بدهی زندانیان از سوی شاکیان پرونده بخشیده میشود و میتوان گفت که شکات پرونده بزرگترین خیران ستاد دیه به شمار میروند با گذشت رضایتمندانه زمینه ساز بازگشت زندانیان به آغوش خانواده میشوند.
سال ۹۸ در همدان ۲۶۹ زندانی با بدهی ۳۲ میلیارد تومان آزاد شدند همچنین سال گذشته نیز با کمک خیران نیک اندیش ۳۰۴زندانی جرائم غیرعمد به آغوش خانواده بازگشتند.
به گفته مدیرکل زندانهای استان همدان زندانیان جرائم غیر عمد به افرادی اطلاق میشود که در ارتکاب جرم اراده و نقشی نداشتند و ناخواسته برای او حادثهای پیش آمده است و این مواقع وضعیت این زندانیان را ستاد دیه رسیدگی و پیگیری می کند.
وی اضافه کرد: هنگام ورود این افراد به زندان، در بدو ورود مددکار سازمان زندانها محکومان جرائم غیرعمد نظیر مهریه، نفقه، حوادث کارگاهی و محکومان مالی را شناسایی میکنند؛ سپس مددکار بازدیدی از خانواده با هدف بررسی وضعیت اقتصادی زندانی انجام میدهد.
مدیرکل زندانهای استان همدان گفت: چنانچه زندانی استحقاق کمک مالی برای آزادی را داشته باشد پرونده او در هیات مدیره ستاد دیه متشکل از رییس کل دادگستری، دادستان، مدیرکل زندان ها، مدیرعامل ستاد دیه، مدیرکل کمیته امداد و سه فرد سرشناس و معتمد، بررسی میشود.
ذوالفعلی نژاد بیان کرد: با افتادن سرپرست خانوادهای به زندان، مشکلاتی برای فرد زندانی از نظر روحی، روانی و حیثیتی ایجاد شده همچنین برای خانواده زندانی هم علاوه بر مشکلات اقتصادی، روحی و روانی یک سرخوردگی برای فرزندان ایجاد شده که برخی مواقع موجب جدایی و طلاق زوجین در جرائم عمدی نیز میشود.
از سال ۷۶ ساختار جدید برای ستاد دیه تعریف و این سازمان به عنوان یک خیریه ثبت شد و دارای یک ساختار تشکیلاتی با هیات امنا میشود.