پخش زنده
امروز: -
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: دیپلماسی قوی و ایجاد تعاملات اقتصادی پایدار به ویژه با همسایگان، از مولفههای سیاست خارجی واقعی است.
به گزارش گروه مجازی خبرگزاری صدا و سیما، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه شخصی خود در توئیتر در چندین توئیت درباره سیاست خارجی به ویژه دیپلماسی اقتصادی نوشت: صادرات سال گذشته ما ۳۴میلیارد بود.
کم تر از ۸ سال گذشته!
مگر نگفتید میرویم و با مذاکره حل میکنیم؟
به هر دلیلی میگوئید رفتیم و فکر یک چیزهائی را نمیکردید.
بسیار خوب، اشکال ندارد!
این تجربه غلط را تکرار نکنید!
نگویید بگذارید ما در صد روز آخر هم همان مسیر را دنبال کنیم!.
وی در توئیت دیگری نوشت: برای بحث تبادلات بانکی، ۱۱ طرح ارائه شده است.
یعنی طرحهای ابتکاری مختلفی دارید تا مسئلهای را که دشمن ایجاد کرده بتوانید حل کنید.
اگر قرار باشد شما با هر مسئلهای متوقف بشوید، دیگر دستگاه سیاست خارجی و دستگاههای دیگر چه نقشی دارند؟
جلیلی در ادامه در توئیتی دیگر نوشت: با تبادلات اقتصادی با همین کشورهای همسایه پاکستان، افغانستان، عراق، روسیه و... نه فقط میتوان از تحریم عبور کرد، بلکه میتوان جهش تولید و جهش اقتصادی و ارتقا پیدا کرد. اینها مطالب خیالی نیستند.
وی در توئیت دیگری در این باره نوشت: اگر شما یک سیاست خارجی فعال داشته باشید و همه تخممرغهایتان را در سبد مذاکره، آن هم فقط با ۴ یا ۵ کشور چه در صد روز اول چه در صد روز آخر هشت سال قرار ندهید، فرصتهای فراوانی وجود دارند که میشود از آنها استفادههای زیادی کرد.
جلیلی در ادامه در توئیتی نوشت: همسایگان ایران به دلیل پیوندهای تاریخی، جغرافیائی، فرهنگی و خیلی اشتراکات دیگری که با شما دارند، فرصت بسیار خوبی هستند.
شما فقط یک بازار هزار میلیارد دلاری در همسایگی خودتان دارید!
وی در توئیتی دیگر نوشت: دو سال پیش به منطقه آبدان استان بوشهر رفتم. فصل برداشت گوجه بود. جلسات مختلفی با گوجهکارها داشتیم. بندگان خدا میگفتند گوجهها روی دست مانده و کسی نمیخرد، چرا؟ چون بازار کشور تأمین است و صادرات نداریم!
آنوقت سهم ایران از ۱۱ میلیارد دلار واردات صیفیجات روسیه، تقریباً هیچ است!
جلیلی در توئیت دیگر نوشت: طبق آمارهای موجود، واردات سالانه پاکستان نزدیک به ۶۰میلیارد است. دوستان وزارت «صمت» میگویند ما بررسی کردهایم و ایران همین حالا و در همین شرایط ۱۶ میلیارد دلار از این واردات را میتواند تأمین کند. سهم ما چقدر است؟
وی در توئیتی در اینباره نوشت: دیپلماسی قوی و ایجاد تعاملات اقتصادی پایدار به ویژه با همسایگان، از مولفههای سیاست خارجی واقعی است.
هر جوان مرزنشین به جای آنکه بخواهد کولهبری کند، میتواند به سهم خود، اقدام به صادرات نماید.
در همین نگاه، بازارچههای مرزی نیز هرکدام به عنوان سکوی صادراتی کشور خواهند بود.
جلیلی در توئیت دیگر نوشت: در ۸ سال گذشته چند کار برنامهریزی شده در حوزه تعاملات اقتصادی خارجی به ثمر رسید؟
باید اینها را بررسی کرد تا ببینیم آیا سیاست خارجی ما موفق بوده است؟!
اگر ما موضوعی را ۶بار در سطح رئیس جمهور کشور همسایه پیگیری میکنیم؛ یعنی در سطوح پایین باید ۶۰ بار پیگیری بشود تا مسئله حل شود.
وی در توئیتی نوشت: دیپلماسی اقتصادی نیازمند یک کار قرارگاهی است تا فرصتهای پیش رو را رصد و نگذاشت حتی یک فرصت از دست برود.
هنر و کارویژه رئیس جمهور آنست که در عرصه تعاملات اقتصادی با سایر کشورها موجبات همافزایی و هماهنگی میان دستگاههای مختلف دولت را بوجود آورده و فعالیتها را نتیجهبخش کند.