به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از استانبول، اردوغان در گفتگویی مطبوعاتی در استانبول اعلام کرد ”روند جدیدی آغاز شده است. ابتدا دستگاههای اطلاعاتی ما بحث و گفتگو کرده اند، سپس وزارتخانههای امور خارجه گفتگو خواهند کرد. ما (این روند را) ادامه و گسترش خواهیم داد“.
به نشانه تلاش برای عادی سازی روابط میان ترکیه و مصر، یک هیئت ترکیهای به ریاست سدات اونال (Sedat Onal) , معاون وزیر امور خارجه ترکیه برای گفتگوهایی که به گفته دو کشور ”صریح“ بوده است، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به قاهره، پایتخت مصر عزیمت کرده است.
این گفتگوها بعد از گسست تقریبی روابط دو کشور در سال ۲۰۱۳ به دنبال سرنگونی محمد مرسی، نخستین رئیس جمهور عضو اخوان المسلمین در مصر که به صورت دموکراتیک انتخاب شده بود، بلند پایهترین تماسهای رسمی میان دو کشور بوده است.
اردوغان که روز جمعه به طور محتاطانهای میان مقامات و مردم مصر تمایز قائل شد، اعلام کرد مردم مصر همیشه با مردم ترکیه روابط نزدیکی داشته است.
اردوغان گفت ”رویکرد ما به مردم مصر همواره بسیار بسیار مثبت بوده است. مردم ترکیه و مردم مصر روابط تاریخی دارند. ما تلاش میکنیم این روابط تاریخی را دوباره برقرار کنیم“.
مولود چاوش اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه با تاکید بر این مطلب که گفتگوهای قاهره در ”فضایی مثبت“ انجام گرفته است، روز جمعه گفت برای دیدار با سامح شکری، همتای مصری خود به منظور پیشبرد روند عادی سازی روابط آماده است.
وزیر امور خارجه ترکیه در گفتگویی مطبوعاتی گفت ”یک دیدار ممکن است میان من و آقای شکری انجام شود. ما پیشتر در حاشیه نشستهای بین المللی دیدارهایی داشته ایم“.
با وجود این، با توجه به فهرست بلند بالایی از پروندههایی که روابط میان دو کشور را تیره کرده است، راه برای آشتی دشوار خواهد بود.
علاوه بر این که اردوغان عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور کنونی مصر را بارها ”کودتاچی“ توصیف کرده است، ترکیه به پایگاه پشت جبهه اخوان المسلمین تبدیل شده است. از طرف دیگر، آنکارا و قاهره در بحران لیبی نیز در مقابل هم قرار دارند.