پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: استان کردستان ۱۲۵ میلیمتر کاهش بارندگی نسبت به میانگین بلند مدت داشته و رتبه هشتم خشکسالی کشور را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکزکردستان، فرید سپری با بیان اینکه بهار امسال از خشکترین سالهایی بوده که کردستان به خود دیده است گفت: کردستان، کاهش ۳۰ درصدی نسبت به میانگین بلند مدت و کاهش ۴۲ درصد بارندگی نسبت به سال گذشته را تجریه میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: استان کرمانشاه که بیشتر از کردستان خشکسالی را داشته، اما در نقشههای تخصصی پهنه سبز رنگتری دارد که گویای آبی بودن بیشتر زمینهای این استان است.
ضرر ۲ هزار و ۱۶۵ میلیارد تومانی خشکسالی به کشت دیم
سپری گفت: از ۵۷۳ هزار هکتار سطح کشت گندم دیم کردستان انتظار کاهش ۲۸۰ هزار تنی مزارع دیم و کاهش ۲۵ هزار تنی گندم آبی انتظار میرود.
وی افزود: ۲ هزار و ۱۶۵ میلیارد تومان خسارت با احتساب قیمت روز در بخش کشاورزی دیم خواهیم داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: انگور دیم و گیاهان دارویی نیز دچار تنش شدهاند که انتظار میرود خشکسالی موجب ضرر به این محصولات نیز شود.
کاهش تولید گوشت قرمز در نتیجه خشکسالی
وی با اشاره به کاهش ۳۱۰ هزار تن علوفه با ارزش یک هزار و ۶۵۲ میلیارد تومان گفت: کردستان سالانه ۲ میلیون تن علوفه تولید میکند و کاهش علوفه ضربه مهلکی به صنعت دامپروری کردستان میزند.
سپری عنوان کرد: کاهش علوفه دامداران را به کشتار دامهای مولد تشویق میکند و کاهش ۹ هزار ۳۰۰ تن تولید گوشت قرمز قابل تصور خواهد بود.
وی افزود: خشکسالی بر تولید عسل کردستان نیز تاثیر خواهد گذاشت و پیشبینی کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی تولید عسل در استان میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در مجموع خسارت ۴ هزار و ۸۵۵ میلیارد تومانی به بخش زراعت، باغداری دامپروری و ... وارد خواهد آورد.
وی گفت: سرمازدگی ۵۶۱ میلیارد تومان خسارت به مزارع و باغات کردستان وارد کرده است.
مبارزه با آفت سن گندم در ۱۵۶ هزار هکتار از اراضی کردستان
سپری افزود: مبارزه با آفت سن مادر گندم در سطح ۱۵۶ هزار هکتار در کردستان صورت گرفته که کاری بسیار موثر برای حفظ امنیت غذایی مردم بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: که مبارزه با سنهای برگشتی یکی از نکات بسیار مهم است که باید اعتبارات مناسبی برای این مهم اندیشیده شود تا در سال آینده طغیان آفت سن گندم را نداشته باشیم.
وی گفت: اختصاص ۶۰ میلیارد تومان اعتبار بلاعوض به خسارت دیدگان و ۵۰ میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات کم بهره بانکی میتواند در بخش کشاورزی بسیار موثر باشد.