پخش زنده
امروز: -
با اعلام روز قدس از سوی امام خمینی (ره)، مسئله فلسطین از حصار جغرافیایی اراضی اشغالی بیرون آمد و در سطح جهان گسترده شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آقای میثم غفاری نژاد کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به طرحهای راهبردی موسسان رژیم صهیونیستی برای رفتن به سرزمینهای اشغالی گفت: در دوران قبل از انقلاب طراحان رژیم صهیونیستی در قالب طرحهای استراتژیک، هدفشان این بود تا به محض خروج بریتانیا از حوزه جنوب غرب آسیا، بتوانند به آنجا نیروی نظامی وارد کنند و در مرحله بعد به کمک آمریکا خواستند این اشغال را نهادینه کنند.
وی با یادآوری بیانیه امام خمینی (ره) در ۱۶ مرداد سال ۱۳۵۸ مبنی بر اینکه من سالهاست دارم گوشزد میکنم این رژیم غاصب دارد اینجا را اشغال میکند، اظهار کرد: در حقیقت امام خمینی (ره) این مسئلهای را که رژیم صهیونیستی سعی داشت در انزوا نگه دارد و مخفی کند، به صدا درآوردند و فرمودند «همه مسلمانها بر علیه رژیم غاصب که سرزمینی را غصب کرده است، متحد شوند.»
کارشناس مسائل غرب آسیا دلیل عادی سازی روابط دول غربی با رژیم صهیونیستی را خروج این رژیم از انزوا دانست و گفت: رژیم صهیونیستی در صلح کمپ دیوید و سپس عادی سازی روابط با اردن و در موج سوم عادی سازی روابط با امارات، بحرین، مراکش و سودان، خواسته است تا از انزوایی که بعد از اعلام امام خمینی (ره) در مورد روز قدس، دورش ایجاد شده بود، به نوعی از این بن بستی که دارد بیرون بیاید.
وی با تاکید بر اینکه خروج رژیم صهیونیستی از انزوا ناشدنی است، تصریح کرد:، چون در جهان اسلام «روز قدس»، همان طوری که امام خمینی (ره) فرمودند روز ابراز وجود مسلمانهاست. از یک طرف جنبشهای ضد یهودی که در سطح جهان ایجاد شده مثل جنبش «جنبش تحریم و خروج از اسرائیل و تحریم جامع آن» بعلاوه جنبش بیداری اسلامی، همه اینها ملهم از آن مولفهها یا عناصری بود که امام خمینی (ره) برای روز قدس طرح ریزی کرده بودند.
غفاری نژاد افزود: بعد از عادی سازی کردن روابط کشورهایی مانند الجزایر، سودان و بحرین میبینیم جنبشهای مخالف عادیسازی در خیابانها آمدند و گفتند این کار خیانت به آرمان فلسطین است؛ بنابراین ما میتوانیم اثار این ایده یا ابتکار راهبردی را که امام خمینی (ره) داشتند تا امروز در قالب جنبشها و مخالفتهایی که شده است، ببینیم.
وی با تاکید بر اینکه روز قدس تنها برای ایران نیست و به عنوان یک مولفه اصلی برای جهان اسلام به شمار میرود، گفت: با اعلام روز جهانی قدس، مسئله فلسطین از حصار جغرافیایی اراضی اشغالی بیرون آمد و در جهان گسترده شد و حتی در مجمع عمومی قطعنامههای متعددی علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی صادر شد از جمله قطعنامه ۱۹۴ بوده که گفته طرفین به مرزهای قبل از ۱۹۶۷ برگردند و شهرک سازیها کنار گذاشته شود.
کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: روز قدس به این دلیل به وجود آمد تا مسئله فلسطین را در ابعاد جهانی بررسی کنیم. رژیم صهیونیستی یک رژیم مجعول است یا به تعبیری فرزند نامشروع غرب است که سعی کرده است در این سرزمین رشد کند.
وی با بیان اینکه مشروعیت زدایی از اهداف اصلی روز قدس است، در عین حال گفت: سران دول عربی آمدهاند و سعی کردند در قالب ابتکاراتی مشروعیت زایی کنند. یک بعد اقدام برای امنیت است. رژیم صهیونیستی سلاح هستهای دارد، اما هیچ گاه عمق استراتژیک نه از لحاظ جمعیتی و نه از لحاظ سرزمینی نداشته است؛ بنابراین در این بعد نتوانسته است. مرحله دوم، در روند عادی سازی بوده که این رژیم با این چند کشور داشته است. به طور خاص در سیاست خارجی امارات و رژیم صهیونیستی در سطح منطقه راهبرد مشخصی دارند و آن هم تجزیه است و دلیل این حرکت به این جهت است که عمق استراتژیک ندارند.
غفاری نژاد افزود: به همین خاطر آمریکا با حمایتهایی که تحت عنوان «معامله قرن» داشت به این رژیم و دول عربی یک همگرایی اجباری میدهد تا بتوانند قدرتشان را تجمیع کنند و آن محور عبری - عربی مقابل جبهه مقاومت تشکیل شود. اما جبهه مقاومت تاکنون توانسته است حصاری اطراف خود مرزهای اشغالی ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: روز قدس، الهام بخش این جنبشها بوده، چون در بطن خودش با فرا ملی کردن مسئله فلسطین و غاصب بودن رژیم صهیونیستی به جهانیان این را گفته که ملت فلسطین بی دولت شده، اما رژیم هم غاصب است و نمیتواند جایگزین مشروعی برایش باشد.