پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل بنیاد احسان ستاد اجرائی فرمان امام، از ایجاد ۲۰ مرکز دوراپزشکی در مناطق محروم خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سعید سلیمانی مدیرعامل بنیاد احسان ستاد اجرائی فرمان امام، سلامت مردم به ویژه در مناطق محروم را مهم خواند و گفت: تمرکز ویژهای در چند سال اخیر در حوزه سلامت داشتیم.
سلیمانی با اشاره به افتتاح بزرگترین بیمارستان سیار در چند روز گذشته را در راستای رویکرد اهمیت سلامت مردم بیان کرد و افزود: در مناطق محروم، فاصله میان بیمار و دکتر متخصص بسیار زیاد است.
وی گفت: سعی کردیم با بحثهای فناورانه این فاصله را کم کنیم که دورا پزشکی ایجاد شد که اکنون ۲۰ مرکز پزشکی از راه دور در مناطق محروم ایجاد شده است.
سلیمانی افزود: تجهیزاتی در خانههای بهداشت نصب میشود و بیمارانی به این مرکز مراجعه میکنند از طریق تکنسین به یکی از پزشکان متخصص در هر جای ایران و یا دنیا وصل و معاینه و همانجا برای بیمار نسخه صادر میشود و در برخی جاها که نیاز به کار جدیتر باشد، بیمار به نزدیکترین بیمارستان ارجاع میشود.
وی تجهیز ۵۰ نقطه از مناطق محروم به پزشکی از راه دور در سال آینده را از برنامههای بنیاد احسان بیان کرد و گفت: یکی از نتایج پزشکی از راه دور، سامانه ۴۰۳۰ بود که در ایام کرونا با همکاری وزارت بهداشت ایجاد شد، و تا کنون بیش از ۳۵ میلیون تماس ورودی به سامانه داشتیم که یک رکورد محسوب میشود و در کاهش مراجعه بیماران به بیمارستانها و درمانگاه ها، بسیار موثر بوده است.
مدیرعامل بنیاد احسان با اشاره به مشاورههای درمان و شناسایی بیماران سامانه ۴۰۳۰ افزود: ارسال علائم حیاتی بیمار به پزشک متخصص از طریق پزشکی از راه دور به وسیله نرم افزارهای مربوطه، از دیگر اقدامات است.
سلیمانی کم کردن فاصله بیمار مناطق محروم با پزشک متخصص را در دستور کار بیان کرد و گفت: در این راستا کاروانهای سلامت را در مناطق محروم داشتیم.
وی با بیان اینکه تاکنون در ۲۸ استان، ۱۸۳ ماموریت کاروان سلامت داشتیم افزود: کاروان سلامت به این صورت است که خودرویی به یک منطقه محروم و روستا میرود و بنا به اقتضای آن شهرستان یا بنا به تشخیص خانه بهداشت آن منطقه یا شناختی که از قبل پیدا کردیم، اقدام به معاینه مردم میکنیم.
سلیمانی ویزیت رایگان مردم در حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله از طریق کاروان سلامت را از دیگر اقدامات برشمرد و گفت: در زلزله سی سخت، ۴۰۰۰ ویزیت رایگان داشتیم.
وی با بیان اینکه گروههای جهادی پزشکی همراه کاروانهای سلامت هستند افزود: این کاروانها به داروهای اصلی نیز مجهز هستند و بیماران را به صورت رایگان ویزیت میکنند و داروهای مورد نیاز آنها را به صورت رایگان در اختیارشان قرار میدهند.
سلیمانی به ایجاد بزرگترین بیمارستان سیار کشور با ۹۹ تخت خواب اشاره کرد و گفت: این بیمارستان در ۴ تیپ عملیات میکند که تیپ یک، عملیات جامع بیمارستانی است که در منطقه بحران زده یا مناطق عادی در کمتر از ۲۴ ساعت مستقر و خودروها با هم ترکیب و یک بیمارستان ۹۹ تخت خوابه ایجاد میشود و میتواند در آن منطقه یک ماه استقرار داشته باشد.
وی افزود: این بیمارستان به اتاق عمل، دندانپزشکی، کلینیکهای تخصصی مانند زنان و اتاقهای بستری مجهز است و در مواقع بحرانی و زمانهایی که به امداد رسانی سریع و تخصصی نیاز است کمک میکند و هم در مواقع غیر بحرانی میتوان از هر یک از تخصصهای مختلف از جمله پزشک زنان و یا دندان پزشکی در مناطق محروم استفاده کرد.
سلیمانی با بیان اینکه اکنون یک بیمارستان سیار ایجاد شده است گفت: بعد از نیار سنجی، دو تا سه بیمارستان سیار دیگر نیز ایجاد خواهد شد تا در کل کشور گردش و بیماران را ویزیت کند.
وی با بیان اینکه ۴۰ گروه جهادی سلامت محور در قالب ۱۰۰۰ پزشک متخصص، کار جهادی میکنند افزود: این گروهها در ارتباط با بنیاد احسان هستند تا در مناطق محروم خدمات رایگان به مردم ارائه دهند.
سیلمانی به غربالگری خانه به خانه، محله به محله و مسجد به مسجد بعد از شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: ما ۳۰۰ مسجد را در کل کشور به تجهیزات اولیه غربالگری مجهز کردیم.
وی با بیان اینکه در یک ماه، ۱۰۰ هزار نفر را در مساجد و اطراف آن غربالگری اولیه کردیم افزود: آنهایی که علائم داشتند از طریق سامانه پزشکی از راه دور در مساجد، با پزشک متخصص علائم آنها بررسی میشد و در صورت جدی بودن علائم، به درمانگاهها برای تست کرونا معرفی میشدند.