برخی از گیاهان نشانههایی از خود بروز میدهند که نسبت به شرایط خشکسالی بهتر از بقیه هستند. به دنبال گیاهانی باشید که مثل گوش بره برگهای پرزدار دارند که تبخیر را به حداقل میرسانند. یا از گیاهان شاداب که برگهای گوشتی و آبداری دارند و آب را در خود ذخیره میکنند. فراموش نکنید هر گیاه جدیدی که به باغچه تان اضافه میکنید هرچقدر هم در برابر خشکی مقاوم باشد تا یکی دوسال اول که مستقر شود، به آبدهی منظم نیاز دارد برای باغچه خود به دنبال گیاهانی باشید که برگهای پرزدار دارند که تبخیر را به حداقل میرسانند
صرفه جویی در مصرف آب نکته مهمی است که هر باغچه داری باید آن را رعایت کند.
ترفند جالبناودان خانه تان را به یک بشکه متصل کنید و به این ترتیب آب باران را جمع آوری کنید. از بشکههایی استفاده کنید که یک شیرآب در قسمت پایین دارند و میتوانید آب پاش کوچکتان را پر کرده و جایی که نیاز است ببرید.
زمان آبیاریآب وقتی خنک باشد دیرتر تبخیر میشود. گیاهانتان را صبح زود آبیاری کنید تا هم کمتر تبخیر شود و هم مقاومت لازم در برابر گرمای روز را به دست آورند. از یک سر پخش کننده که قابلیت قطع و وصل داشته باشد استفاده کنید تا هنگام جابجایی بین گلدانها یا باغچهها آب هدر نرود. همچنین آبیاری صبح زود به برگ گیاهان شانس خشک شدن میدهد، که در نتیجه آن خطر ابتلا به بیماریهای قارچی که در شرایط مرطوب پیش میآید، کاهش مییابد.
استفاده از شیلنگ جذب کننده و آبیاری قطرهایشیلنگهای جذب کننده در تمام طول خود سوراخهای ریزی دارند که سرعت تراوش را کم میکند. آبیاری قطرهای و لولههای جذب کننده بسیار کارآمدتر از آبیاری از بالا هستند، زیرا مستقیما به سیستم ریشهای گیاه تحویل داده میشوند و مرحله تبخیر در مسیر رسیدن آب به زمین حذف میشود. برای آبیاری باغچه تان سعی کنید از شیلنگ جذب کننده و یا آبیاری قطرهای استفاده کنید
آبیاری گیاهان در فصل گرممهمترین نکته در تابستان، زمان و نحوه آبیاری است؛ به خصوص اگر تابستانِ خشکی باشد. باغچه یا باغ خود را عمیق آبیاری نمایید. سعی کنید آب را روی برگ گیاهان نپاشید، چرا که سبب پوسیدگی و بروز برخی از آفتها میشود. مهمتر از اینها زمان آبیاری است. بهترین زمان برای آبیاری در این فصل، زمان غروب یا قبل از طلوع خورشید است. آبیاری در ظهر و هنگامی که خورشید بالاترین درجه حرارت را دارد به گیاهان ضرر میرساند و باعث میشود تا حجم زیادی از آب تبخیر گردد.
حواستان به جعبه آویزها و گلدانهای جلوی پنجره و تراس باشد، چراکه خاک آنها زودتر خشک میشود، پس بهتر است هر روز یا یک روز در میان، بسته به عمق جعبه یا گلدان، میزان خاک، محل قرارگیری و نوع گل، آنها را آبیاری کنید. به گیاهان باغچهای جدید خود توجه بیشتری کنید و اطمینان حاصل نمایید که در طول اولین فصل رشدشان دچار کم آبی نمیشوند.
شستشوی درختان در باغچه خانگیآلودگی هوا در تابستان باعث میشود لایه ضخیمی از دوده، سطح درختان را بپوشاند که این دودهها با لمس برگ درختان نیز مشخص میشوند. شستوشوی درختان به علت جلوگیری از مسدود شدن روزنههای آبی و هوایی برگها باعث افزایش طول عمر درخت و زدودن اثرات آفات گیاهی میشود، البته بهتر است شستوشوی درختان از بهار آغاز شود و در تابستان به حداکثر برسد. دقت کنید که نباید فشار آب به حدی باشد که موجب ریزش برگها و شکستن شاخهها شود.
کوددهی شما کنترل شده است؟مقدار کودی که برای گیاهان استفاده میکنید نباید بیش از حد موردنیازشان باشد، چرا که کود بیش از حد در تابستان، گیاهان را تشنهتر خواهد کرد.
هرس سبز در تابستانهرس تابستانه، مکمل هرس زمستانه است، اما نباید به همان شدت صورت گیرد. در هرس تابستانه شاخههای خشک، شاخههای مزاحم و گلهای خشک شده را حذف کنید.
علفهای هرز را حذف کنیددر تمام دوران رشد گیاهان باید نسبت به حذف علفهای هرز اقدام کنید، ولی در تابستان که جذب آب برای گیاهان جنبه حیاتی دارد، حذف علفهای هرز نیز اهمیت بسیار زیادی پیدا میکند. اجازه ندهید آب موردنیاز گیاهانتان به مصرف علفهای هرز برسد. برای حذف علفهای هرز از علف کشهای شیمیایی استفاده نکنید!
مالچ پاشی را از یاد نبریدمالچ پاشی برای روزهای گرم تابستان بسیار مفید است و از فواید آن نیز میتوان به حفظ رطوبت خاک اشاره کرد. اگر نور خورشید، سطح مالچ را گرم کند باز هم خاک زیر آن خنک و مرطوب میماند. مالچها هوا را در خود نگه میدارند و رطوبت موجود در خاک بهسختی از لابهلای آنها تبخیر میشود و باعث کاهش نوبت آبیاری میگردد. مالچها همچنین مانع رویش علفهای هرز میشوند، حتی اگر علف هرزی در مالچ، ریشه بدواند به علت نرمی بستر رویش به سادگی کنده میشود. در استفاده از مالچها بهتر است به طبیعی بودن آن دقت نمایید و از مالچهای پلاستیکی استفاده نکنید. مالچ هایی، چون خرده چمن، خاک اره، پوست فندق و گردو و پوست درختان پهن برگ میتوانند گزینههای مناسبی باشند.