پخش زنده
امروز: -
آمریکا اعلام کرد از لغو حق مالکیت معنوی واکسنهای کووید-۱۹ حمایت میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد از لغو حق مالکیت معنوی واکسنهای کووید-۱۹ حمایت میکند. این یک موضع گیری استثنایی در شرایطی است که کشورهای فقیر به شدت با کمبود واکسنهای ارزشمند مواجهند. واکسنهای کووید-۱۹ در حال حاضر تنها سلاح در برابر همه گیری ویروس کرونا است که ویرانیهای آن همچنان در بسیاری از کشورها به ویژه در هند ادامه دارد.
کاترین تای، نماینده تجاری آمریکا با تاکید بر اضطرار شرایط، گفت: موضوع، یک بحران سلامتی جهانی است و شرایط فوق العاده همه گیری کووید-۱۹ مستلزم اقدامات فوق العاده است.
تدروس آدهانوم گیبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت در صفحه توئیتر خود از این «تصمیم تاریخی» استقبال کرد.
دامین اوکونور وزیر کشاورزی و امنیت زیستی نیوزیلند نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: ما به گرمی از پیشنهادهای لغو حق مالکیت معنوی واکسنها استقبال و به شدت از آن حمایت میکنیم. با شرکای خود برای پیشبرد این پرونده همکاری میکنیم.
شرکتهای داروسازی آمریکایی مخالف این اقدام هستند و میگویند لغو حق مالکیت معنوی، آنها را از منابع مالی هنگفت برای نوآوریهای پرهزینه محروم خواهد کرد.
شرکتهای داروسازی آمریکایی فایزر، مدرنا و جانسون اند جانسون هنوز به طور مستقیم واکنشی به این تصمیم دولت آمریکا نشان نداده اند.
اما فدراسیون بین المللی صنعت داروسازی این تصمیم را «دلسرد کننده» خواند. این فدراسیون در بیانیهای اعلام کرد: ما کاملا با این هدف که واکسنهای کووید-۱۹ به سرعت و عادلانه در سراسر جهان توزیع شود موافقیم. اما بر این باوریم که تعلیق حق مالکیت معنوی واکسن ها، پاسخی ساده، اما اشتباه به یک مشکل پیچیده است.
استیون اوبل، رئیس فدراسیون داروسازی آمریکا خاطرنشان کرد این تصمیم ممکن است شبکههای تامین واکسنها را تضعیف و حتی موجب گسترش واکسنهای تقلبی شود. بهتر است به جای این اقدام، مشکل توزیع و محدودیت دسترسی به مواد اولیه حل شود.
این خبر در حالی از سوی واشنگتن اعلام میشود که شکاف بین کشورهای محروم و کشورهای ثروتمند که کمپین واکسیناسیون سراسری در این کشورها امکان لغو تدریجی محدودیتها را فراهم کرده است، بیشتر و بیشتر شده است.
کشورهای ثروتمند عضو گروه هفت (آمریکا، ژاپن، کانادا، آلمان، فرانسه، انگلیس و ایتالیا) به درخواست سازمان جهانی بهداشت برای همبستگی در برابر همه گیری، روز چهارشنبه در لندن درباره راههای افزایش کمک مالی یا تقسیم واکسنهای مازاد خود برای کمک به کشورهای فقیر گفتگو کردند.
هند که با موج شدید همه گیری ویروس کرونا مواجه شده است و آفریقای جنوبی از جمله کشورهایی هستند که خواستار لغو موقت حق مالکیت معنوی واکسنها بودند تا در تولید واکسنها تسریع شود، اما برخی کشورها از جمله فرانسه مخالف این اقدام هستند. فرانسه بیشتر موافق کمک به کشورهای محروم است.
وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت که برای نخستین دیدار حضوری خود در دو سال گذشته از دوشنبه در لندن گرد هم آمده اند، گفتگوهایشان را در مورد توزیع عادلانهتر واکسنها از سر گرفته اند.
کواکس –ساز و کار بین المللی با هدف کمک به کشورهای با درآمد پایین برای دسترسی به واکسن ها- تاکنون تنها توانسته است ۴۹ میلیون دز واکسن در ۱۲۱ کشور و سرزمین توزیع کند. هدف کواکس این بود که در سال کنونی میلادی دو میلیارد دز واکسن توزیع کند.
بر اساس آخرین آمار رسمی، از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور بیماری «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد تا کنون حدود ۱۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و دست کم سه میلیون و ۲۳۰ هزار نفر نیز جان خود را از دست داده اند.