آغاز برداشت گوجه سبز در اسلام آباد؛ با خواص درمانی آن آشنا شوید
گوجه سبز یکی از میوههای نوبرانه فصل بهار است. برداشت آن از باغهای اسلام آباد آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پارس آباد گفت: از مجموع ۲۵۰۰ هکتار باغات شهرستان پارس آباد ۵۰ هکتار به باغات گوجه سبز اختصاص یافته است که این روزها برداشت این محصول در باغات اسلام آباد اوج گرفته و پیش بینی میشود بیش از هزار تن گوجه سبز برداشت شود.
گوجه سبز میوه آشنای بهار و از جمله میوههایی ست که پیش از آمدن بهار انتظارش را میکشند. حالا دیگر انتظار بسر آمده و در سبد میوهها پر است.
گوجه سبز بسیار پر طرفدار و در واسط فصل بهار تا اوایل تابستان در دسترس است.
خواص گوجه سبز
مصرف گوجه سبز برای افراد مبتلا به نقرس بسیار مفید است. سرشار از ویتامین ب ۱ و ب ۲ و ث است. غنی از آنتی اکسیدان و بدن را در مقابل انواع عفونتها مقاوم کرده و التهابات بدنی را برطرف میکند. باعث تقویت سیستم ایمنی بدن است. پتاسیم موجود درآن به عضلات طبیعی قلب کمک شایانی میکند. این میوه هم خاصیت مسهل، هم خاصیت قابض دارد. رسوبات خون و تنظیم کننده عملکرد معده و رودهای است. استفاده از آن برای افراد دچار رماتیسم و تصلب شرایین مفید و سودمند است.
گوجه سبز دارای طبع سرد و بهتر است با گلپر مصرف شود. توصیه شده، زنان باردار در مصرف این میوه پر خاصیت مشورت لازم را انجام دهند. زنان بارداری که زمینه بیماری آلرژی غذایی را دارند در مصرف آن دقت و با پزشک خود مشاوره انجام دهند. لازم به ذکر است کودکان در مصرف آن احتیاط کنند تا دچار حساسیت نشوند. افراد با فشار خون بالا مصرف گوجه سبز همراه با نمک را کنار بگذارند. بهتر است بدون نمک مورد استفاده قرار گیرد تا از خواص آن بهره ببرند. مصرف بیش از حد گوجه سبز باعث رفلاکس معده و سوزش سردل خواهد شد. مصرف زیادی آن باعث نفخ معده و ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن مینای دندان و درد خاصی در دندان خواهد شد.
در چه غذاهایی میتوان از گوجه سبز استفاده کرد؟ عدهای گوجه سبز را در سبد میوه قرار میدهند و به صورت خام استفاده میکنند. علاوه بر مصرف خام آن میتوانید با گوجه سبز غذاهای متفاوتی پخت کنید. از جمله غذاهای متعددی که میتوان گوجه سبز بکار برد در انواع آشها و خورشها مثل خورش گوجه سبز و در کنار انواع دلمهها به عنوان چاشنی استفاده کرد. به عنوان طعم دهنده و ترش مزه کردن غذاها و جایگزین کردن آن به جای نمک مورد استفاده قرار داد. قرار دادن چند گوجه سبز در کنار خورش بادمجان و انواع خورش مرغ طعم ملس و دلنشینی به این نوع غذاها خواهد داد.