۶۶۵ واحد نیمه فعال صنعتی استان
از ۸۳۱ واحد صنعتی فعال چهار محال و بختیاری تنها ۲۰ درصد با ۱۰۰ درصد ظرفیت و مابقی بین ۳۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت خود فعالیت میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزچهارمحال و بختیاری، معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: ۸۳۱ واحد صنعتی در استان فعال است که ۲۰ درصد این واحدها با ۱۰۰ درصد ظرفیت و مابقی بین ۳۰ تا ۶۰ درصد ظرفیت خود فعال هستند.
محمدکاظم منزوی صنایع فلزی را از مهمترین و منحصر به فردترین صنایع فعال در استان دانست و گفت: وجود چهار کارخانه فولاد سفیددشت، توان آوران آسیا، ورق گالوانیزه و تازار چهارمحال بخش زیادی از نیاز کشور به محصولات فلزی را تامین میکند.
وی به جایگاه مهم این استان در صنایع نساجی نیز اشاره کرد و افزود: چهارمحال و بختیاری، در تولید موکت در جایگاه نخست کشور و در تولید الیاف و نخ در جایگاه سوم کشور قرار دارد و برند معروف چادر مشکلی حجاب از مهمترین ظرفیتهای این استان در حوزه نساجی به شمار میرود.
معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری، وجود شهرک آب معدنی را از دیگر ظرفیتهای حوزه صنعت استان برشمرد و گفت: تاکنون ۲ برند آب معدنی را به کشور معرفی کردهایم، اما این قابلیت وجود دارد که این تعداد به ۶ برند افزایش پیدا کند.
منزوی با بیان اینکه ۹۰ درصد صنایع فعال در استان را صنایع کوچک تشکیل میدهد، اظهار داشت: امید است بتوان با همافزایی بینبخشی با جذب سرمایهگذار بخش خصوصی و ورود شرکتها و هلدینگهای مطرح کشور، سهم استان را از وجود صنایع بزرگ افزایش دهیم.
او با اشاره به اینکه صنایع شکل گرفته در استان از تنوع بالایی برخوردار است، افزود: خوراک آبزیان، ماشینسازی و لوازم خانگی از جمله صنایع متوسط فعال در استان است و صنایع دیگری نظیر صنایع غذایی و آشامیدنی، شیمیایی، لبنیات و خشکبار تنوعبخش صنایع فعال در استان است که زنجیره تولید در تعدادی از این صنایع کامل شده است.
معاون صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان ظرفیت ایجاد سالانه ۵۰ تا ۶۰ واحد صنعتی کوچک را دارد، تصریح کرد: همچنین این استان هر چهار سال یکبار ظرفیت ایجاد یک واحد صنعتی بزرگ را دارد که در کنار واحدهای صنعتی کوچک میتوان سالانه هزار و ۵۰۰ شغل در بخش صنعت استان ایجاد کرد.
منزوی افزود: با وجود نوسانات قیمت ارز، تحریمها و مشکلات بخش تولید، از تعطیلی واحدهای صنعتی جلوگیری شد و واحدهایی که فعال هستند از تجربه بیشتر و عملکرد بهتری در حوزه کاری خود برخوردار شدند.
وی، تامین نقدینگی را از مهمترین چالشهای بخش صنعت استان برشمرد و گفت: نوسانات نرخ ارز، تورم و کمبود مواد اولیه از دیگر چالشهای موجود است که امید است بتوان از این مرحله گذار عبور کرده و واحدهای فعال همچنان سرپا بمانند؛ ناتوانی برخی واحدهای صنعتی در بازپرداخت تسهیلات بانکی و مشکلات مربوط به کرایههای حمل و نقل از دیگر چالشهای موجود است