• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۹۳۵۸۷
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۹
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
رییس صندوق رفاه دانشجویان:

موانع دانشگاه‌ها در ساخت خوابگاه‌های متأهلی

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، ۲ مانع بزرگ در ساخت خوابگاه متاهلی را نداشتن درآمد اختصاصی کافی مراکز آموزش عالی کوچک و وجود مصوبه‌ای در زمینه پرداخت سود وام بانکی اعلام کرد.

بموانع دانشگاه‌ها در ساخت خوابگاه‌های متأهلیه گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای ناصر مطیعی درباره احداث خوابگاه‌های متاهلی در سال جاری، اظهار داشت: روسا و معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها قصد خوابگاه سازی برای دانشجویان متاهل دارند؛ در تبصره مصوبه مجلس به دانشگاه‌ها اجازه داده شده است از بانک برای ساخت خوابگاه متاهلی وام بگیرند؛ از سوی دیگر این تبصره صندوق رفاه دانشجویان را مکلف کرده است یارانه سود و کارمزد وامی را که دانشگاه‌ها برای ساخت خوابگاه دریافت می‌کند، بپردازد.

وی با بیان این که حدود ۴۰ طرح از محل این تبصره در دانشگاه‌ها شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: همه طرح ها، خوابگاه دانشجویی متاهل نیست بلکه خوابگاه‌های مجردی با اولویت خوابگاه‌های دخترانه را هم به دلیل کمبود، شامل می‌شود.

مشاور وزیر علوم با تاکید بر این که دانشگاه‌ها در حال پیگیری ساخت این ۴۰ طرح هستند، افزود: برخی دانشگاه‌های کوچک و متوسط دولتی به دلیل پایین بودن درآمد اختصاصی خود، توانایی قسط دهی ندارند. وقتی درآمد اختصاصی مازاد وجود ندارد دانشگاه اقساط وام ساخت خوابگاه متاهلی را از کدام منبع باید بپردازد.

آقای مطیعی با بیان این که سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای خوابگاه سازی پیش بینی شد، گفت: سال ۹۹ بیش از ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای خوابگاه سازی در نظر گرفته شد و اگر دانشگاه‌ها از این محل برای ساخت خوابگاه متاهلی اقدام کنند یارانه سود و کارمزد را صندوق رفاه دانشجویان می‌پردازد.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که دانشگاه‌ها اجازه دارند برای ساخت آزمایشگاه، کارگاه، کلاس و ساختمان با کاربری مختلف از این وام استفاده کنند، اما صندوق رفاه فقط یارانه سود و کارمزد وام‌هایی را می‌پردازد که برای ساخت خوابگاه دانشجویی با اولویت خوابگاه متاهلی انجام می‌شود و این موضوع یک مانع ساخت خوابگاه متاهلی سازی از سوی بانک‌ها برای دانشگاه‌ها است.

رییس صندوق رفاه دانشجویان با یادآوری مجوزی که هیأت امنای این صندوق برای دانشگاه‌ها صادر کرده است، اظهار داشت: هیأت امنای صندوق رفاه دانشجویان برای کمک به دانشگاه‌ها مجوزی بر این مبنا صادر کرد که چنانچه خوابگاهی از محل وام ساخته شود، زمان بهره بدهی تا پنج سال، ۱۰۰ درصد اجاره بهای خوابگاه را از سوی صندوق رفاه دانشجویان برای پرداخت اقساط دریافت می‌کند.

وی در این باره تأکید کرد که در حال حاضر بین ۵۰ تا ۶۰ درصد مبلغ اجاره بهای خوابگاه‌ها به دانشگاه‌ها بازگردانده می‌شود.

این مسؤول صندوق رفاه دانشجویان درباره آخرین وضعیت احداث ۴۰ طرح خوابگاهی، گفت: ساخت تعدادی از خوابگاه‌ها شروع شده، اما درصد پیشرفت کار متفاوت است. از این تعداد، ۲ خوابگاه به بهره برداری رسید و دانشگاه در حال پرداخت اقساط است.

آقای مطیعی در ادامه به تصویب یک تبصره مجلس برای کمک به خوابگاه دار شدن دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: تا سال گذشته یکی از تبصره‌های مجلس فقط به ساخت خوابگاه اختصاص پیدا می‌کرد، اما با پیگیری در مجلس، ۲ مورد دیگر شامل ساخت، تکمیل و خرید به این تبصره افزوده شد. بر این اساس، اگر دانشگاهی مثل دانشگاه آزاد، ساختمانی بلااستفاده داشته باشد، دانشگاه دولتی امکان توافق با آن را برای خریداری این ساختمان و تبدیل آن به خوابگاه دارد.

به گفته وی، موارد مصرف این وام با همکاری مجلس شورای اسلامی در حال توسعه است تا شاید زیرساخت‌های خوابگاهی در کشور زودتر توسعه یابد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات لایروبی و پاکسازی مسیل کمشچه در برخوار
عمل موفقیت آمیز کاشت ضربان ساز بدون سیم در کاشان
بررسی فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری‌های نفتی ایران و بلاروس
صادق گودرزی سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان ایران شد
حضور ۳۰۰ نیروی پلیس راه در گشت محور‌های مازندران
پایان فرار ۳ ساعته قاتل جوان شاهرودی
تردد در محور تاراز تنها با زنجیرچرخ
طراوت وشادمانی کرمانیان ازبارش‌های رحمت الهی
آیین یلدای شهدایی در بجنورد برگزار شد
توضحیات سخنگوی کمیسیون آموزش درباره وضعیت دانشجویان بین‌الملل دانشگاه پیام نور
انسداد ۲ جاده اصلی مشهد-کلات و تربت جام -صالح آباد
هفته ۶ فوتبال لیگ کنفرانس اروپا؛ امشب میزبانی کریستال پالاس و فیورنتینا مهمان است
خوزستان آماده اجرای مصوبه دولت برای تسهیل واردات از مبادی مرزی
لحظه‌ای در مسیر پاسداری از ایران درنگ نخواهیم کرد­
کلاهبرداری با شگرد گرفتن بیعانه در فروش خودرو
استقرارخودروهای مکانیزه برف روب در معابر اصلی پایتخت
افزایش نانوایی ها در تره بار
آغاز فصل دوم نمایش فیلم‌تئاتر‌های خانه هنرمندان
فعالیت سامانه بارشی تا اواسط وقت فردا در خوزستان
مردمی‌سازی رسانه از رویکردهای جدید رسانه ملی در خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۴ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)