به مناسبت روز ملی خلیج فارس؛
برگزاری وبینار «خلیج همیشه فارس» در ایتالیا
به مناسبت روز ملی خلیج فارس، وبینار « خلیج همیشه فارس» در ایتالیا برگزار شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما از رم، سخنرانان در این وبینار که به ابتکار رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا و در چارچوب مجموعه برنامه های یکصد و شصت سال روابط فرهنگی میان تهران و رم برگزار شد، بار دیگر بر این مسئله که نام خلیج فارس از جمله نامهای تاریخی است که از گذشته بسیار دور تاکنون در اسناد، قراردادها و مکاتبات مورد استفاده همه اقوام و ملتها قرار داشته است پافشاری کردند.
در آغاز این وبینار، محمد تقی امینی رایزن فرهنگی کشورمان در ایتالیا در سخنانی با معرفی اجمالی خلیج فارسی و تشریح اهمیت راهبردی آن خاطر نشان ساخت: به دلیل همین اهمیت راهبردی، خیزش هایی جهت حذف نام فارس، یا تحریف آن به خلیج عربی نیز به انجام رسیده که همواره از سوی ایران محکوم و در قالب پویش های مردمی یا از مجاری دیپلماتیک به آن پاسخ داده شده است.
در ادامه این وبینار، خانم دکتر "فیامِتا تِرلیتزی" مدیر سابق کتابخانه بزرگ و قدیمی"آنجلیکا" شهر رم، پس از معرفی کتابخانه "آنجلیکا" و مجموعه های آن با پخش تصاویری، گزارشی اجمالی از نمایش گزیده ای از نسخ خطی و نقشه های تاریخی این کتابخانه در تهران هم زمان با حضور ایتالیا به عنوان مهمان ویژه در سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و مستندات تاریخی مجموعه کتابخانه "آنجلیکا" در خصوص نام خلیج فارس را ارایه کرد.
پروفسور "نیکولا پده" تحلیلگر "مؤسسه مطالعات جهانی" ایتالیا نیز به عنوان آخرین سخنران این وبینار بود که با پافشاری بر اهمیت مستند سازی تاریخی نام خلیج فارس، گزارشی اجمالی از تحریف این نام در بطن جریان های فراملی گرایی عربی ارایه کرد و به تفصیل، مولفه های برسازنده موقعیت راهبردی خلیج فارس را برشمرد. وی همچنین با تشریح تاریخچه ای اجمالی از تحولات و مناقشات معاصر خلیج فارس، بر اهمیت بین المللی حفظ امنیت تنگه هرمز و حفظ محیط زیست خلیج فارس تأکید کرد.
رایزنی فرهنگی ایران در رم همچنین از تاریخ 8 اردیبهشت، نمایشگاه مجازی سه بعدی عکس "خلیج همیشه فارس. سفری از رهگذر تصویر به قلب خلیج فارس"؛ شامل بر 33 قطعه عکس با موضوع چشم اندازهای طبیعی و مردم شناختی خلیج فارس را نیز، در درگاه رخدادهای فرهنگی و نمایشگاه های مجازی خود برپا کرده است.