به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی ( یازدهم ارديبهشت سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:
روز جهانی کارگر
۱۳۲ سال پیش در چنین روزی، اول میسال ۱۸۸۹ میلادی بر اساس تصمیم کنگره جهانی کار، این روز به عنوان «روز جهانی کارگر» نامگذاری شد.
در روز اول ماه می ۱۸۸۶ میلادی در شهر شیکاگوی آمریکا بیش از چهل هزار کارگر، تظاهراتی را برای احقاق حقوق خود برپا کردند. طی این تظاهرات، کارگران خواستهای خود مبنی بر افزایش حقوق و امکانات رفاهی و برقراری قانون عادلانه کار، اعلام کردند. این تظاهرات، اما، توسط پلیس آمریکا به شدت سرکوب شد و تعداد زیادی از کارگران، کشته یا مجروح شدند. چندی پس از این واقعه، خواستهای اولیه کارگران در کنگره جهانی کار، شکل قانونی به خود گرفت و از آن پس، روز جهانی کارگر در کشورهای مختلف جهان، گرامی داشته میشود. در جمهوری اسلامی ایران نیز هر سال در این روز مراسمی به پاس قدردانی از قشر پرتلاش و زحمتکش کارگر برگزار میشود. شایان ذکر است بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مسئولین کشور با در نظر گرفتن قدر و منزلت کار و کارگر در آئین اسلام، همواره توجه خاصی به این قشر از جامعه داشته اند.
تشکیل بریتانیای کبیر
۳۱۴ سال پیش در چنین روزی، اول ماه مه ۱۷۰۷، بر اساس قانون اتحاد، انگلند، ولز و اسکاتلند به یکدیگر پیوسته و بریتانیای کبیر را در غرب اروپا تشکیل دادند.
این اتحاد تا اول ژانویه ۱۸۰۱ طول کشید. در طی این مدت، مردم اکثر مناطقی که بدون توجه به خواسته شان به یکدیگر ضمیمه شده بودند، به این وضعیت اعتراض میکردند و حتی جنگهای معروف به جنگهای هفت ساله در این زمان رخ داد. بعدها، ایرلند نیز به این مناطق ضمیمه شد و جنگ های داخلی برای استقلال از انگلیس و مبارزه علیه بریتانیا از همان زمان آغاز شد.
قتل ناصرالدین شاه قاجار، چهارمین شاه از سلسله قاجار
۱۲۵ سال پیش در چنین روزی، یازدهم اردیبهشت سال ۱۲۷۵ هجری شمسی با قتل «ناصر الدین شاه»، چهارمین شاه از سلسله قاجار، یک دوره تاریک پنجاه ساله ازتاریخ ایران به پایان رسید و زمینه برای وقوع انقلاب مشروطیت، هموار شد.
ناصرالدین شاه قاجار توسط میرزا «رضا کرمانی»، مبارز آزادیخواه، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد. رضا کرمانی از پیروان سید جمال الدین اسدآبادی بود و با هدف رفع ظلم و ستم از جامعه ایران، ناصرالدین شاه را از میان برداشت. دوره طولانی سلطنت ناصر الدین شاه از برهههای مهم تاریخ ایران در عهد قاجاریه محسوب میشود. در این دوره، حوادث تلخی رخ داد که هر کدام از اهمیت خاصی برخوردار است. ازجمله آنها قتل امیر کبیر صدر اعظم کاردان و لایق ناصرالدین شاه، اعطای امتیاز تنباکو به یک شرکت انگلیسی، که البته این امتیاز با قیام مردم به رهبری میرزای شیرازی لغو شد. به طور کلی میتوان گفت در دوره سلطنت ناصرالدین شاه، نفوذ و مداخله بیگانگان در امور ایران، به شدت افزایش یافت.
آغاز نبرد کراکووی در جریان جنگ جهانی اول
۱۰۶ سال پیش، در روز اول میسال ۱۹۱۵ میلادی در جریان جنگ جهانی اول، نبرد کراکووی میان نیروهای روسیه و آلمان در منطقهای به همین نام در کشور لهستان، آغاز شد.
ارتش آلمان که در سال اول جنگ جهانی اول (۱۹۱۴) شکستهایی بر نظامیان روسیه وارد کرده بود، در این نبرد به پیروزی رسید و پس از چندی، لهستان را نیز اشغال کرد. ناکامیهای ارتش روسیه تزاری در جنگ جهانی اول و همچنین اوضاع نابسامان داخلی این کشور، از جمله مهمترین دلایل انقلاب کمونیستی روسیه در سال ۱۹۱۷ و کناره گیری این کشور از جنگ جهانی اول بود.
انتشار اولین تمبر پستی در جهان
۱۷۹ سال پیش در چنین روزی، اول ماه مه ۱۸۴۰ پنی بلک (Penny Black) اولین تمبر پستی در جهان در سیستم پست عمومی مورد استفاده قرار گرفت.
این تمبر پستی برای اولین باردر انگلیس صادر شد، اما استفاده از آن تا ششم ماه مه معتبر نبود. این تمبر نمایهای از ملکه ویکتوریا در آن زمان بود. تا آن زمان، مردم برای پست نامههای خود پول نقد پرداخت میکردند؛ اما پس از انتشار این تمبر، به تدریج دریافت پول نقد برای ارسال نامهها جای خود را به تمبرهایی داد و هزینه پست را به نصف کاهش داد.