۱۶ روز زودتر از موعد
تکرار کوچ زودهنگام عشایر ایل قشقایی به سمیرم
قُرق کوچ بهاره عشایر ایل قشقایی در سمیرم شکسته شد.
![تکرار کوچ زودهنگام عشایر ایل قشقایی به سمیرم تکرار کوچ زودهنگام عشایر ایل قشقایی به سمیرم](/files/fa/news/1400/2/10/6372650_139.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمیرم گفت: عشایر که کوچ تدریجی به ییلاق را از نیمه فروردین آغاز کرده بودند، با آزاد شدن قرُق وارد مراتع ییلاقی سمیرم شدند.
میثم جباری افزود:زمان قانونی ورود عشایر در تقویم کوچ بهار ۲۵ اردیبهشت هر سال است که امسال ۱۶ روز زودتر وارد ییلاق شدند و باز هم شاهد کوچ زودهنگام آنها بودیم.
وی با بیان اینکه تجمع دامها و عشایر در مرزها را از دو هفته قبل شاهد بودیم، ادامه داد: علت اصلی کوچ زودهنگام عشایر ایل قشقایی همانند سالهای گذشته، گرمای هوای مناطق قشلاقی جنوب کشور و مدیریت ضعیف استانهای گرمسیری در موضوع کوچ بود.
جباری اضافه کرد: علاوه بر این، تجمع دامها و خانوارهای عشایر در مرزها با وجود شیوع ویروس کرونا اقدام خطرناکی بود.
سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمیرم، مناطق قبرکیخا، زمان کهریز، چهار راه و گردنه بیژن را محل استقرار پاسگاههای کنترل کوچ اعلام کرد و گفت: محدوده قبرکیخا در شرق سمیرم اولین مرز عشایری بود که به مرور شاهد ورود دام و خانوارهای عشایر ایل قشقایی بودیم.
ورود دامهای عشایر به مراتعی که هنوز کامل سبز نشده و چرای علوفه، سبب میشود که تکثیر طبیعی علوفه در مراتع کم شود و حجم کمتری علف در اختیار دامها قرار گیرد.
در این مقطع زمانی پوشش گیاهی نورس و زمین خیس و نمناک است و بدین سبب ورود دام عشایر، باعث تخریب طبیعت و پوشش گیاهی میشود.
شهرستان سمیرم سالانه میزبان چهار هزارو ۷۵۰ خانوار عشایر با جمعیت ۲۵ هزار نفر و حدود ۵۰۰ تا ۷۵۰ هزار رأس دام سبک است که از ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی استفاده میکنند.
عشایر سمیرم شامل چهار طایفه از ۶ طایفه اصلی عشایر ایل قشقایی هستند که فصول گرم سال را در مراتع این خطه سپری کرده و پاییز به مناطق گرم جنوبی باز میگردند.
سمیرم، شهرضا، دهاقان، چادگان و فریدونشهر از مهمترین شهرستانهای ییلاقی استان اصفهان برای عشایر است.