پخش زنده
امروز: -
سخنگوی شورای وحدت تاکید کرد: طبق بررسیها در شورای وحدت، درباره حمایت از آقای رئیسی به عنوان داوطلب ریاست جمهوری، اجماع و اتفاق کامل وجود دارد.
آقای منوچهر متکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره آخرین رایزنیها برای معرفی داوطلبان ریاست جمهوری گفت: البته ایشان تا به حال، نفیا یا اثباتا، هیچ اظهارنظری در این باره نکرده که این شاید به علت جایگاه و ماموریتهای او یا هر علت دیگر است، اما هیچ مطلبی از وی، دال بر این که خواهد آمد یا نخواهد آمد، نداریم.
وی افزود: با این حال، اوضاع را که در فضای اجتماعی رصد میکنیم، تقریبا با این واقعیت مواجه میشویم که مردم تشنه عدالت، طالب مبارزه با فساد و خواهان داشتن دولت پاکدست، کارآمد و با کفایت، هرچه جلوتر میروند به گزینه آقای رئیسی میرسند.
آقای متکی گفت: مردم، ویژگیهای لازم برای تحقق مطالبات شان را در مشی شخصی، مبانی فکری، اعتقاد به عدالت خواهی، عزم مبارزه با فساد، باور به درون نگری و کفایت مدیریتی آقای رئیسی مشاهده میکنند.
سخنگوی شورای وحدت افزود: شاید در خبرها رصد کرده باشید که انجمن ها، تشکلها و قشرهای مختلف مردم در فرصتهای مختلف در قالب نامه، طومار و مانند آن، برای کاندیداتوری آقای رئیسی، درخواست میکنند.
وی همچنین گفت: با این حال؛ نکته دیگر این است که اگر آقای رئیسی با هر احتمال بسیار ضعیف داوطلب نشود، گریزی نداریم جز این که مجموعه داوطلبان شاخص باقی مانده را بررسی کنیم تا به گزینههای بعدی برسیم.
آقای متکی افزود: البته شواهدی نداریم که آقای رئیسی داوطلب نشود، اما اگر به هر علت نیاید، باید سراغ گزینه دیگر رویم که در شرایط کنونی رسیدن به گزینه بعدی، کار دشواری است، اما غیرممکن نیست.
وی تاکید کرد: ضروری است که نیروهای ارزشی و انقلابی با هم افزایی تدابیرشان به داوطلب قابل وثوق شان برسند، چون طبق تجربه با دو الگوی انتخاباتی مواجه اند؛ الگوی سالهای ۹۲ و ۹۶.
آقای متکی هشدار داد: اگر الگوی سال ۹۲ را اعمال کنیم، شکست مان قطعی است، اما با اجرای الگوی ۹۶؛ همگان برای رسیدن به وحدت حول نامزدی واحد، کنار هم قرار میگیرند و به نتیجه مطلوب میرسیم.
سخنگوی شورای وحدت گفت: در انتخابات سال ۹۶ اگر چه پیروز نشدیم، اما داوطلب ما؛ آرای قابل توجهی کسب کرد و رسیدن به اجماع، ظرفیت و امتیاز مهمی برای نیروهای ارزشی و انقلابی بود.
وی در پاسخ به این پرسش که داوطلبی آقای رئیسی چقدر محتمل است؟ تاکید کرد: شخصا این احتمال را قوی میدانم و یک دلیلم این است که اگر مصمم به نیامدن بود اعلام میکرد بنابراین برای آمدن، ملاحظاتی دارد که در حال بررسی است این تحلیل و نظر شخصی من است ضمن این که در رصد ما به این تلقی رسیدیم که احتمال حضور وی در انتخابات، تقویت شده است.
آقای متکی افزود:فهم مشترک نانوشتهای میان داوطلبان ارزشی وجود دارد که آقای رئیسی، دارای اولویت است این را برخی داوطلبان ریاست جمهوری بیان کردند که اگر بیاید به او کمک میکنند و برخی نیز اعلام کردند که کاندیداتوری شان، منوط به نیامدن آقای رئیسی است.
وی گفت: این نشان میدهد که توافق نانوشتهای در میان داوطلبان برای همراهی با آقای رئیسی وجود دارد و این سرمایهای برای نیروهای ارزشی و انقلابی است.
سخنگوی شورای وحدت همچنین درباره نتیجه مکاتبه آیت الله موحدی کرمانی با ۱۰ داوطلب شاخص جبهه انقلاب گفت: برخی داوطلبان تماس گرفتند و گفتند که در حال خلاصه کردن برنامه شان برای ارائه به شورای وحدت هستند.
آقای متکی افزود: برخی داوطلبان نیز برای معرفی اعضای کابینه احتمالی شان ملاحظه دارند و آن را زود هنگام میدانند. ما این ملاحظات داوطلبان را در جسه شورای وحدت بررسی کردیم و به زودی تصمیم میگیریم.
وی اضافه کرد: روند گفتگوهای ما با داوطلبان مطرح در آینده نزدیک آغاز میشود و احتمال دارد که جلسات گفتگوی شورای وحدت با داوطلبان، قبل از نام نویسی باشد.
آقای متکی همچنین درباره راهکارهای گرم کردن تنور انتخابات گفت: در آخرین جلسه شورای وحدت تصمیم گرفتیم که در نامهای به نهادهای اجرایی و نظارتی بر ضرورت مشارکت پرشور و با نشاط مردم تاکید کنیم.
وی افزود: در این نامه با اشاره به شرایط کنونی، توصیهها و پیشنهادهایی را مطرح کردیم که اجرای آن سبب تسهیل مشارکت مردم در انتخابات میشود دبیر شورای وحدت، برخی اقدامات لازم برای افزایش مشارکت را توجه به گزینش داوطلبان و جنبه دیگر این موضوع را به مشکلات ناشی از همه گیری کرونا مرتبط دانست.
آقای متکی تاکید کرد: باید دقت کنیم که صفهای مرغ برای رای دادن مردم ایجاد نشود و این میطلبد که مسئولان اجرایی تمهیدات لازم را ایجاد کنند.
وی، نکته کلیدی و محتواییتر را در این دانست که مجموعههای اجتماعی، سازمان ها، تشکلهای سیاسی و خود دولت به برگزاری انتخابات پرشور کمک کنند.
آقای متکی؛ تکلیف احزاب اعم از اصلاح طلب و نیروهای ارزشی و انقلابی را در تحقق این هدف، یکسان دانست.
سخنگوی شورای وحدت، لزوم مراقبت و رصد خط دشمن در انتخابات را ضروری دانست و افزود: دشمن با ارزیابی انتخابات گذشته مجلس و با آگاهی از کاهش مشارکت آن دوره از انتخابات؛ راهبردش را بر تحریم انتخابات ۱۴۰۰، دلسرد کردن مردم از حضور در انتخابات و اقدامات مشابه قرار داده است.
وی تاکید کرد: هر مجموعه و شخصیتی در کشور که بخواهد این مسیر را برود باید مواخذه شود، چون به حق انتخاب کردن مردم که میراث انقلاب و امام (ره) است لطمه میزند.
آقای متکی گفت: مردم در تعیین سرنوشت شان، حق و تکلیف دارند موهبتی که انقلاب برای ما فراهم کرده است، زیرا تا قبل از انقلاب از چنین امکانی برخوردار نبودیم و انتخاباتی در کار نبود.
وی همچنین تصریح کرد: دولت باید به این تحلیل رسیده باشد که بخشی از مشارکت پایین مردم در انتخابات گذشته مجلس به علت ناراحتی از نحوه اداره امور و گرانیهای مستمر و افسارگسیخته است. مردم از مسئولان عصبانی اند و میگویند مسئولان آنان را فراموش کردند.
سخنگوی شورای وحدت گفت: اگر بپذیریم که بیش از ۸۰ درصد اختیارات و تکالیف به حوزه اختیارات قوه مجریه مربوط میشود بنابراین تولید این نارضایتی ناشی از عملکرد این قوه است.
آقای متکی تصریح کرد: پیشنهاد صمیمانه ام از دولت این است که قبل از انتخابات بابت وضعی که مردم با آن مواجه اند از آنان عذرخواهی کند مردم ما بزرگ و بخشنده اند و اگر احساس کنند که مسئولان خطای شان را میپذیرند؛ آنان هم رافت و عشق شان به انقلاب و آرمانهای امام (ره) را در انتخابات نشان میدهند و این گونه پیش بینی میکنم که انتخابات پرشوری داشته باشیم.
وی خطاب به مردم گفت: ما صحنههای پرشوری از نقش آفرینی ملت در ۴۲ سال گذشته شاهد بودیم و این نقش آفرینیها بر باورهای آنان و عشق شان به امام (ره) استوار است. ما و جهانیان، صحنههای حضور پرشکوه ملت را در همراهی با پیکر مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی از یاد نمیبریم.
آقای متکی، مشکلات و نارساییها را واقعیتی تلخ دانست و تصریح کرد: بخش کمی از مشکلات ناشی از تحریمها و بیشتر به علت ناکارآمدی ها، کم توجهیها و تدوین نشدن راهبرد درست است.
سخنگوی شورای وحدت گفت: مردم در مواجهه با دوگانه ماندن بر میثاق با امام (ره) و اعتقاد به انقلاب از یکسو و عصبانیت از مسئولان از سوی دیگر، هرجا به حیثیت انقلاب مربوط بوده است با فروخوردن بغض شان، میثاق با امام و وفاداری به انقلاب را برگزیدند و با مشارکت با شکوه، نقش شان را ایفا کردند و در انتخابات ۲۸ خرداد نیز بار دیگر به صحنه میآیند.
وی در پایان خطاب به مسئولان یادآور شد: یادمان نرود که مردم با جودناراحتی شان به عرصه انتخابات میآیند و دولت آینده، جدی تر، متعهدانهتر و با برنامهتر به مطالبات مردم که مطالبات رهبر معظم انقلاب نیز هست، توجه کنند.