حادثهای مرگبار به وقت پنجشنبه شب
شهر کوچک مرون؛ قتلگاه صهیونیستهای افراطی
فروریختن جایگاه مراسم مذهبی صهیونیستهای افراطی در شمال سرزمینهای اشغالی، با دست کم ۵۰ کشته و ۱۵۰ زخمی آنجا را به قتلگاه شرکت کنندگان تبدیل کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، ازدحام جمعیت و فروریختن جایگاه برگزاری مراسم مذهبی صهیونیستهای افراطی در شمال سرزمینهای اشغالی، بزرگترین تجمع از آغاز شیوع ویروس کرونا، به قتلگاه شرکت کنندگان تبدیل شد و دستکم ۵۰ کشته برجای گذاشت. بیش از یکصد و پنجاه نفر نیز زخمی شده اند که حال شماری از آنها وخیم اعلام شده است.
گفته شده یازده نفر درحال دست و پنجه نرم کردن با مرگ هستند و حدود شصت نفر هم شرایط وخیم تری دارند.رژیم صهیونیستی این حادثه را فاجعه با توصیف کرده است. برخی منابع تعداد کشتهها را بیشتر از این اعلام کردند چرا که با وخامت حال برخی مجروحان، احتمال افزایش کشتهها میرود و این درحالی است که هنوز شمار دقیق کشتهها و زخمیها براثر این حادثه به صورت رسمی و قطعی اعلام نشده است.
اخبار متناقض
برخی منابع، حادثه را ناشی از فروریختن جایگاهی دانستند که برای شرکت کنندگان در این مراسم مذهبی تدارک دیده بودند. برخی دیگر این واقعه را به گونهای دیگر بیان کردند و گفتند تلفات براثر خفگی ناشی از هل دادن جمعیت و زیر دست و پا له شدن، حادث شده است.
حادثه زمانی روی داد که پنجشنبه شب هزاران نفر از صهیونیستهای افراطی که برای انجام مراسم "لگ بعومر" در کوه "مِرون" تجمع کرده بودند با ریزش ناگهانی پل مواجه شدند. منابع محلی ابتدا از ریزش یک سکوی تماشاگران خبر دادند، اما مقامهای صهیونیستی دلیل این حادثه را «ازدحام بیش از حد جمعیت» عنوان کردند.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، این حادثه را " تراژدی و فاجعه" خواند و ارتش این رژیم نیز با اعلام آماده باش، نیروهای خود را برای کنترل اوضاع و تخلیه اجساد و مجروحان حادثه به منطقه اعزام کرده است.
ازدحام بیش از حد مشکل اساسی در امدادرسانی
بالگردها و آمبولانسها برای انتقال اجساد کشته شدگان و زخمیهای حادثه ازدحام پس از فرو ریختن جایگاه مراسم مذهبی در شمال سرزمین هاس اشغالی به محل حادثه اعزام شدند. به دلیل ازدحام جمعیت در این مراسم، امدادگران برای انتقاد اجساد و مجروحان و همچنین تخلیه محل حادثه با مشکل مواجه بودند.
خیل جمعیت در حالی در محل حادثه گرد آمده بودند که مسئولان بهداشتی درباره پرهیز از این اقدام به خاطر خطر شیوع کرونا هشدار داده بودند. به گفته شاهدان، زمانی که یکی از مسئولان برگزاری مراسم پشت بلندگو از جمعیت خواست متفرق شوند، مردم زیر دست و پا لگدمال یا دچار خفگی شدند.
پلیس مجبور شد اطراف محل حادثه را مسدود کند و به افرادی که برای شرکت در این مراسم آمده بودند، دستور داد محل را ترک کنند.
تجمعی گسترده در شرایط کرونایی
خبرگزاریها اعلام کردند: این مراسم، بزرگترین تجمعی است که از آغاز شیوع ویروس کرونا در سرزمینهای اشغالی برگزار شده است.
درهمین حال، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در توئیتی با اسرائیلیها به دلیل وقوع این «فاجعه وحشتناک» ابراز همدردی کرده است.
او در این توئیت نوشته است، ما به خانوادهها و کسانی که عزیزانشان را در این فاجعه وحشتناک از دست دادهاند تسلیت میگوییم و برای مجروحان این حادثه آرزوی بهبودی سریع داریم.
منطقه بسته نظامی
در شرایط کنونی خانوادهای بسیاری هستند که از کشته و زخمی شدن اعضای خانواده خود که در این مراسم شرکت کرده بودند هنوز اطلاعی ندارند و سرنوشت آنها همچنان نامعلوم است.
پلیس اعلام کرده است شناسایی هویت تک تک کشتهها و زخمی فعلاً امکان پذیر نیست. بعضی از آنها هیچ مدرک شناسایی همراه نداشتند و این عامل باعث شده است شناسایی و تعیین هویت آنان را بسیار مشکل کرده است.
در حال حاضر نیروهای نظامی ارتش در محل حادثه مستقر شده اند و این مکان بسته و از ادامه برگزاری مراسم جشن جلوگیری شده است. ارتش دستور داده است بیش از ۱۰۰ هزار نفری که به این مکان آمده اند آنجا را هرچه سریعتر ترک کنند.
همچنین اعلام شده است هیچکس اجازه ورود به این مکان را ندارد و بخش حمل و نقل صرفاً در حال بازگرداندن افراد حاضر در این محل به شهرهای قدس، تل آویو و سراسر سرزمینهای اشغالی است.
آمار ضد و نقیض از شرکت کنندگان در مراسم
امدادگران ابتدا دلیل حادثه پنجشنبه شب را ریزش بخشی از پلکانی که شرکت کنندگان در این مراسم مذهبی از آن بالا میرفتند عنوان کردند. با این حال ساعاتی بعد از ازدحام شدید جمعیت به عنوان عامل حادثه یاد شد. یکی از امدادگران گفته که شاهد زیر دست و پا گیر کردن تعدادی از شرکت کنندگان و سپس بیهوش شدن آنها بوده است.
مقامات رژیم صهیونیستی اجازه شرکت ۱۰ هزار نفر در مراسم سالانه بازدید مقبره شمعون بار یوحای را داده بودند. با این حال به گفته برگزارکنندگان این مراسم، دستکم ۶۵۰ اتوبوس از سراسر سرزمینهای اشغالی به کوه مرون رفته بود. این رقم به این معنا است که شمار شرکت کنندگان در گردهمایی مذهبی پنجشنبه شب دستکم ۳۰ هزار نفر بوده است. این در حالی است که برخی رسانههای محلی تعداد شرکت کنندگان را ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده اند.
موقعیت مرون
مرون شهر کوچکی در شمال سرزمینهای اشغالی نزدیک مناطق مرزی با لبنان است. معروفیت این مکان برای صهیونیستهای افراطی به دلیل وجود گورستان یکی از سران یهودی به نام شمعون بار یوحاى است که صهیونیستهای افراطی همه ساله برای بازدید آن در این شهر تجمع برگزار میکنند.
براساس اعلام برخی منابع، در مراسم امسال در این مکان یکصد هزار نفر حضور داشتند.
لاگ بعومر
لاگ بعومر روزى است که در آن شمعون بار یوحاى (Shimon bar Yochai)، که از قرار مشهور مؤلف کتاب زوهر دانسته مىشود، سرانجام آموزه سرّى خویش را براى شاگردانش آشکار ساخته و مرده است.
در میان کابالیستها، که مرگ شمعون را همچون ازدواج میان روح او و خدا توصیف مىکنند، این روز یکى از روزهاى شادى و سرور برایشان است و آنها براى بازدید قبر وی به مرون (Meron) در الجلیل (Galilee) میروند و در آنجا جشنهای بزرگ آتش و رقص و آوازهای فراوان به راه میافتد.
شمعون بار یوحای که به نام رشبی نیز شناخته میشود یک خاخام قرن اول در اسرائیل قدیم بود. زمان فعالیت او در زمان بعد از نابودی معبد اول در سال ۷۰ میلادی است. او معروفترین شاگرد آکیوا بود و در بین یهودیان ارتدوکس نوشتن زوهر که کتاب اصلی کابالا است به او نسبت داده میشود. با اینکه این مسئله توسط محققین مورد شک است. براساس روایات موجود او و پسرش الیزر بن شمعون کابالیست بودند.
محل ورود به مقبره شمعون بار یوحای در مرون
کابالا یا کبالا
کابالا یا کبالا (به عربی قبّالة) از نظر لغوی به معنای قبول کردن است و در اصطلاح طرز فکری است که از یهودیت ریشه گرفته و گاهی از آن با عنوان عرفان یهودی یاد میشود. در یهودیت به یک فرد کابالیست، مکوبال گفته میشود.
رژیم صهیونیستی که پایه و بنیانش بر اشغالگری با غصب سرزمین فلسطینیان بنا نهاده شده است چند وقتی است که با بحرانهای متعدد و حوادثی مواجه بوده که این اتفاقات نشانگر ناکارآمدی اساسی مدیران سیاسی و نابسامانیهای زیرساختی رژیم صهیونیستی است و با گذشت زمان خود را نمایان میکند. اگرچه کمکهای آمریکا و انگلیسیها برای توسعه و بسط سرزمینی در مناطق اشغالی فلسطین، اسرائیل را گستاختر کرده است، اما حوادثی اینچنینی نشان میدهد اشغالگران فلسطین در باطن توخالی بوده و نوسازی بافتهای فرسوده متعلق به فلسطینیان و مصادره آن به نفع خود برایشان دستاورد دلخواه نداشته است.