پخش زنده
امروز: -
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: مبتلایان به کرونا اگر در دوره بیماری بیش از یک پنجم وزن خود را از دست نداده باشند میتوانند روزه بگیرند.
دکتر تیرنگ نیستانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: کسانی که به بیماری کرونا مبتلا شده اند در صورتی میتوانند روزه بگیرند که بر اثر این بیماری بیش از یک پنجم وزن بدن خود را از دست نداده باشند و بین ۴ تا ۶ هفته از بیماری اش گذشته باشد ضمن این که این افراد در صورتی که چند روزی روزه بگیرند و متوجه ضعف و بی حالی شوند نباید به روزه داری ادامه دهند و حتما در این خصوص با پزشک خود مشورت کنند.
وی گفت: روزه داری در این سالهایی که با وضعیت کرونایی تداخل دارد چندان در اصول و رعایتهای غذایی با پیش از آن فرقی نمیکند جز این که به تامین آب بدن توجه بیشتری شود.
وی افزود: افرادی که روزه دارند باید ضمن توجه به این نکته که روزه داری سلامت بدن آنها را بیشتر میکند به این فرضیه نگاه کنند، زیرا روزه داری به پاک سازی و سم زدایی بدن کمک و در عین حال عادات بد غذایی را نیز اصلاح میکند.
نیستانی با اشاره به این که روزه داران باید با یک لیوان آب نیمه گرم یا چای ولرم کم رنگ و خرما افطار کنند ادامه داد: از مصرف مواد قندی و چرب همچون زولبیا و بامیه در ابتدای افطار پرهیز شود، چون با بالابردن ناگهانی قند خون موجب بروز حالت تهوع و بی اشتهایی در فرد میشود.
وی با بیان این که روزه داری زمینه ساز ابتلا به کرونا نیست گفت: افرادی که روزه میگیرند به تقویت سیستم ایمنی خود کمک کرده اند و بهتر است با داشتن وعده سبزیها و میوهها در حد فاصل افطار تا سحر به سلامت بدن خود کمک کنند.