پخش زنده
امروز: -
چند شاخه گُل ، لباسهای سیاه و چشمانی اشکبار، این روزها مشاهده افرادی با این خصوصیات که برای دفن نزدیکان خود میروند، بیشتر شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز کرمان، بیمارستان افضلی پور کرمان ، نامی آشنا برای افرادی است که یا به علت کرونا در آن بستری شدهاند یا عزیزانی را به علت این ویروس در آنجا از دست دادهاند نوزاد شش روزه ای که در این فصل بهار، شش روز از بهار زندگی اش را بیشتر ندیده بود ،تسلیم این ویروس مرگبارشد.
نوزادی که نه کرونایی میشناخت و نه بدنش تاب و تحمل آن را داشت ، اما کووید ۱۹ نشان داد که بی رحم تر از آن است که مردم فکرش را می کنند ، کودک و جوان و پیر برای او معنا یی ندارد.
جنگل قائم کرمان
آرامستان واقع در جنگل قائم کرمان از چند هفته پیش پر رفت و آمد تر شده است و هر روز خانوادهای برای دفع عزیزان خودشان به آنجا میروند.
با یکی از افرادی که دفن "میت" را بر عهده دارد گفت و گو می کنم.
می گوید: در این یکسالی که از شیوع کرونا میگذرد هر روز کارم دفن افرادی شده که به علت این ویروس جان خودشان را از دست دادهاند و این روزها آمار آنها بسیار بیشتر شده است.
این فرد خودش را "رسول " می نامد و میگوید: هر روز مردم را میبینم که با جمعیت زیاد در مراسمهای خاکسپاری شرکت میکنند و توجهی هم ندارند که فردی را برای دفن آورده اند خودش به علت کرونا فوت کرده و آنها باید این خطر را درک کنند.
اما گویا گوش ها سنگین شده و شاید برایشان مهم نیست.
از او پرسیدم ،شنیدهام که ظرفیت این آرامستان تکمیل شده ؟
میگوید: بله آرامستانی که چندین سال دیگر باید پُر می شد حالا دیگر جایی هم برای دفن ندارد و باید به محل دیگری منتقل شوند.
شُد آنچه نباید می شد
به نقشه ها که نگاه می کنم هر روز رنگ قرمز بیشتر و بیشتر میشود و حالا اکثر شهرهای استان که نَه ، بلکه کل کشور این رنگ هشدار را به خود گرفته است .
مدتها بود که آمار بستری ها در استان کرمان تک رقمی شده بود و حتی در طول هفته چندین روز فوتی هم گزارشی نمی شد و حکایت روزهای آرام و بدون استرسی برای خانواده ها داشت.
اگر چه برخی از مردم به دستورالعملهای پزشکی پایبندند و اصول را رعایت میکنند، اما برخی نیز کماکان نَه از مسافرت خود گذشته اند، نَه از مجالس جشن و عروسی و نَه دورهمی های شبانه را تعطیل کرده اند. شاید همین عده مسبب اصلی باشند که دیگران باید چوب خوش گذرانی های آنها را بخورند.
با برخی مردم که صحبت کردم ،می گویند: سهم ما از این افزایش ها شاید زیاد باشد، اما چه کسی مسئولیت داشت تا جلوی رفت و آمدها و محورهای عبور و مرور را بگیرد.
وقتی در طول دو هفته تعطیلات نوروز هر کسی هر جا خواست رفت و کسی هم پاسخگو نبود، چرا باید توپ را در زمینه ما بیاندازند.
عدهای هم میگویند: سال گذشته همه مسیرها را بستند و کسی مسافرت نرفت و مردم هم شاکی نشدند، امسال هم همین کار را می کردند، وقتی پای سلامتی و مرگ در کار باشد ،مطمئن باشید همه رعایت میکنیم.
پُر شدن تختهای بیمارستان
افزایش شدید بستری ها در چند هفته اخیر موجب شده تا اکثر بیمارستانهای استان ظرفیت پذیرش آنها تقریباً پُر شود.
دکتر صُحبتی کارشناسی ستاد مقابله با کرونا می گوید: در موج چهارم بیش از ۵۰۰ بیمار کرونایی بدحال بستری شدهاند و معلوم نیست شرایط آنها چگونه پیش رود.
آقای مکارم رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز میگوید: بیش از ۵۰ درصد از بیماران بستری در بیمارستانهای جنوب استان کرمان مبتلا به کرونا هستند.
انتشار سریع کرونا حتی به کودکان هم رحم نکرده و به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ۱۵ درصد از بیماران بستری در استان کودک هستند .
وی رعایت نکردن دستورالعملهای توسط مردم و چرخش جهش یافته این ویروس را علت این افزایش میداند و میگوید: برخی از افرادی که قبلاً مبتلا شده بودند دوباره درگیر این ویروس شده اند و علت آن این است که در ابتلای اول "آنتی بادی" در بدن فرد ایجاد نشده و یا میزان "آنتی بادی" تولید شده برای محافظت فرد در برابر حمله ویروس بعدی کافی نبوده است .
حالا کرونا بر موج چهارم سوار است و به گفته کارشناسان ممکن است تا دو ماه آینده ادامه داشته باشد.
برای کمک به کادر درمان کرمان به گفته امیر غلامعلیان فرمانده قرارگاه عملیاتی جنوب شرق کشور ۴۰۰ تخت بیمارستانی ارتش برای پذیرش بیماران کرونایی آماده شده و تا ۶۰۰ تخت قابل افزایش است .
حال ناخوش اَصناف
چند ساعتی که در سطح شهر بودم برخی از مغازهها بسته ،برخی باز و برخی نیمهباز، به قول معروف "یکی به نَعل یکی به میخ " .
اگر از آنها بپرسی چرا درب مغازه را نبستی جوابش را با مشکلات معیشتی پاسخ میدهد .
شاید حق با او باشد، از سال گذشته تاکنون چندین بار و به مدت چندین ماه دربها را بسته ،همین بستنها ، بیکاری و ورشکستگی برخی را در پی داشته است.
آقا "حبیب" قالی فروش میگوید: دو شاگرد داشتم که به علت شرایط بد اقتصادی انها را بیرون کردم و سال گذشته با ضرر هایی که داشتم امیدوار بودم امسال جبران شود، اما هنوزدَرب مغازه را باز نکرده ام ، گفته اند باید به مدت دو هفته ،دوباره بسته شود.
دو ماه دیگر ۱۰۰ میلیون چِک دارم که زمان پرداخت آن فرا می رسید، وقتی فروش نداشته باشی ،چه کسی پاسخگوی تو است.
برخی فکرمیکنند فقط ما علت افزایش کرونا شده ایم، نَه خیر "باباجان "
وقتی باید در صَف شلوغ سیمان از صبح تا ظهر باشی ، وقتی برای یک بال مرغ یخ زده مجبوری ۴ ساعت توی صف چسبیده به هم منتظر باشید و البته دهها صف دیگر، در پی آن نباید توقع نداشته باشی که به یکباره بُمب کرونا منفجر شود.
وقتی اوضاع را نمی توانید کنترل کنی و مردم رو تو دهها صف نگه داشته اید ،چرا به این مغازه دار گیر داده اید.
حاج حبیب دل پُر خونی از وضعیت موجود دارد، او هم میخواهد کمکی در این شرایط بکند و هم از نبود مدیریت آشفتهبازار نالان است. این ویروس با تعطیلی های پیاپی ،بیکاری را بیشتر، برخی را وَرشکست ، بِدِهیها را افزایش وشکمی را گرسنه تر کرده است.
محدودیت ها تنها راه
بَصیری معاون استاندار کرمان میگوید: اعمال محدودیت تنها راه مقابله با کرونا است و ما مجبوریم برای کنترل اوضاع از این ابزار استفاده کنیم وی میگوید: از ۲۳ شهرستان استان کرمان ،شهرستانهای سیرجان ، کهنوج، بافت ،زرند، رفسنجان ، کرمان و شهربابک در وضعیت قرمز قرار دارند و مابقی نیز در آستانه قرمز شدن هستند.
حالا با توجه به شرایط موجود استاندار کرمان می گوید: تمام مسیرهای مناطق ییلاقی و گردشگری شهرهای قرمز در روزهای پایانی هفته باید بسته شود و حضور در بوستانها نیز ممنوع است.
آقای زینی وند می افزاید: باید سختگیریها را بیشتر کنیم تا سرعت انتشار کاهش یابد و مردم بدانند این سختگیریها برای انتخاب بین مرگ و زندگی است.
استاندار کرمان به نزدیکی استان کرمان در مرزهای شرقی کشور اشاره میکند و می گوید: سایه شوم کرونایی "هندی" در راه است و آمدن موج کرونایی هندی قطعی است، باید آمادگی کامل داشته باشیم و خودمان را تجهیز کنیم .
کارشناسان میگویند: در صورتی که پای "ویروس هندی " باز شود با در نظر گرفتن میزان بالای خساراتی که ایجاد می کند ،مشکلات بیشتر و کم سابقه ای را پدید میآورد که در طول ۱۴ ماه مبارزه با این ویروس تجربه نشده بود و این درحالی است که اکنون نیز در کل کشور بسیاری از مراکز درمانی ما زیر بار فشار بالایی قرار دارند به گونهای که حتی برای یک تخت خالی در تنگنا هستیم.
کادردرمان جبهه سلامت هم حالا خسته تر از همیشه است و برای مدافعان سلامت جان برکف ، نایی مانده است .
این ویروس در کمین من و تو است و بی امان تاخت و تاز می کند، مسئولیت اخلاقی و اجتماعی ایجاب میکند که مراقبتهای خود را افزایش دهیم و برای اندکی سُود جان خود و خانواده را به خطر نی اندازیم ،ما در اوج موج چهارم کرونا هستیم، یادمان باشد که یک موجش به صَد گوهر نمی ارزد.
نویسنده: امان الله احمدی زاده