پخش زنده
امروز: -
معاون اول رییس جمهور:مقاوم سازی که تاکنون در روستاهای کرمان انجام شده در زلزلههای موثر بوده و زمینه کاهش خسارتها را فراهم کرده است.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان اسحاق جهانگیری گفت: فعالیتهای مقاوم سازی که تاکنون در روستاهای کرمان انجام شده در زلزلههای این استان موثر واقع شده و توانسته زمینه کاهش خسارتها به مردم کرمان را فراهم کند.
وی در نشست ویدیو کنفرانسی و حضوری استانداران سراسر کشور با معاون اول رییس جمهوری به مناسبت سالروز شوراها و دهیاریها افزود: دیگر استانداران کشور نیز باید به این حوزه توجهی ویژه داشته باشند.
معاون اول رییس جمهور برقراری عدالت در جامعه را از آرمان های نظام دانست و گفت : باید به عدالت منطقه ای و توزیع امکانات در همه نقاط و روستا ها توجه جدی شود زیرا نبود عدالت مشکلاتی مانند حاشیه نشینی را رقم می زند.
آقای جهانگیری گفت: در تبیین طرحهای روستایی پرداختن به مسائل اجتماعی آموزشی و بهداشتی باید مدنظر باشد
استاندار کرمان هم با بیان اینکه ۴۱ درصد جمعیت استان روستانشین هستند گفت: اجرای طرح اشتغال روستایی و سایر فعالیتهای دولت در این زمینه موجب مهاجرت معکوس در کرمان شده است.
علی زینیوند افزود: طرح منظومههای روستایی در استان کرمان در دست تصویب است که استان های برگزیده این حوزه دارای سند و نقشه راه هستند.
وی اظهار داشت: آثار اجرای طرح اشتغال روستایی در استان کرمان بسیار مناسب بود و ۶۱۰ میلیارد تومان با حاصل ۹ هزار نفر اشتغال را در این حوزه جذب کردیم.
استاندار کرمان با بیان اینکه احداث دهکده خرما در بم از اعتبارات شناور کشور در حال رقم خوردن است گفت: ۵۰ درصد در طرحهای آب روستایی رشد داشتیم.
بگفته وی هم اکنون میزان ۷۰ درصد منازل مسکونی واقع در روستاهای استان کرمان مقاوم سازی شده و همچنین ۲۵ درصد رشد گازرسانی داشتیم.
زینیوند از ساخت ۳۲۴ واحد بومگردی برای ارتقای گردشگری روستاها در استان کرمان خبر داد وافزود: ۲۰۰ درصد در مراکز خلاق صنایع دستی استان رشد داشتیم.
وی با اشاره به ضرورت مشارکت مردم استان کرمان عنوان کرد: هشت هزار نفر در انتخابات پیش رو به عنوان عضو اصلی شوراهای اسلامی روستاها انتخاب میشوند که این تعداد، ظرفیتی مطلوب برای توسعه مناطق روستایی کرمان محسوب میشود.
چالشهای روستایی استان کرمان
نماینده عالی دولت در استان کرمان به چالشهای روستاها نیز اشاره و اضافه کرد: ۸۰۰ روستای این استان فاقد آب آشامیدنی مناسب هستندومتاسفانه خشکسالی و مشکلات عشایری نیز بر مشکل آب آشامیدنی روستایی استان کرمان افزوده شده و برای تامین تجهیزات و ماشین آلات در راستای رفع این مشکلات به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
زینیوند افزود: همچنین دهیاران استان کرمان خواستار افزایش سقف اختیارات اعتباری از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان هستند.