پخش زنده
امروز: -
پنج گزینه غذایی که می توانند جایگزین مولتی ویتامین ها شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ محققان و متخصصان تغذیه معتقدند شاید مصرف مولتی ویتامین ها در برخی موارد ضروری باشد اما راه دستیابی به مواد مغذی از طریق مصرف مداوم آنها نیست و بهتر است سفره غذایی با انواع میوه و سبزیجات رنگارنگ شود.
به گفته آنان،اینکه مصرف میوه ها و سبزیجات منجر به جلوگیری از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، برخی سرطانها و حفظ وزن در محدوده سالم می شود، ثابت شده اما چنین ادعایی هنوز در مورد مکمل های غذایی یا همان مولتی ویتامین ها ثابت نشده است.
با این حال پنج گزینه را می توان جایگزین مولتی ویتامین ها کرد که شامل سیب ها،آجیل، توت ها، سبزیجات و تخم مرغ است.
سیب ها سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند و ثابت شده که مصرف روزانه سیب، نیاز به داروهای تجویزی را کاهش می دهد چرا که سیب دارای فیبر زیاد است؛ بخصوص فیبر محلول که می تواند قند و کلسترول خون را تنظیم کند، همچنین منبع خوبی از پتاسیم است که برای کاهش فشار خون تأثیر زیادی دارد.
انواع آجیل منبع چربی های سالم، پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان ها هستند. بر اساس مطالعات صورت گرفته ، برخی از انواع آجیل، حتی از غذاهای گیاهی آنتی اکسیدان بیشتری دارند و مصرف منظم آجیل با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی ارتباط مستقیم دارد ضمن این که منجر به کاهش مرگ و میر در زنان پس از سنین یائسگی می شود.
رنگهای متنوع انواع توت ها هم نشانه وجود آنتوسیانین در آنهاست که یک ماده شیمیایی گیاهی محسوب می شود و خواص زیادی برای سلامت دارد. توت ها همچنین منبع فیبر، ویتامین ب، پتاسیم و ویتامین سی هستند.
بر اساس تحقیقات انجام شده آنتوسیانین ها برای مبارزه با سلول های سرطانی مفید هستند و به جنگ التهاب می روند.
مصرف سبزیجات از قبیل کلم بروکسل، کلم بروکلی، تربچه و ... با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها ارتباط دارد. مصرف این سبزیجات منجر به غیر فعال کردن و مرگ سلولهای سرطان زا شده و از آسیبهای اولیه به دی ان آ جلوگیری می کند. علاوه بر کاهش خطر ابتلا به سرطان، سبزیجات منابع غنی از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها از جمله ویتامین کا، ویتامین ب، ویتامین سی، ویتامین ای، پتاسیم، و سلنیوم هستند.
تخم مرغ هم به دلیل داشتن کلسترول بالا، همچنان ترس از مصرف زیاد آن وجود دارد اما در سالهای اخیر ثابت شده که تخم مرغ یک منبع غذایی بسیار سالم است. مطالعات نشان داده که مصرف بیش از یک عدد تخم مرغ در روز نه تنها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی یا سکته را افزایش نمی دهد، بلکه منجر به افزایش سطح کلسترول خوب می شود. تخم مرغ همچنین شامل تمام اسید امینه های ضروری برای تأمین پروتئین بدن است و منبع خوبی از ویتامین آ، ویتامین ب، آهن، سلنیوم، کولین و ید محسوب می شود.