در پی تصویب توافق برگزیت در پارلمان اروپا؛
آغاز دور جدیدی از کشمکشها بر سر روابط بازرگانی در پارلمان اروپا
کارشناسان معتقدند پس از تصویب توفق نامه مربوط به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، در پارلمان اروپایی، مقامات ارشد دو طرف پس از چهار سال تنش و اختلاف اکنون دور تازهای از کشمشها بر سر روابط بازرگانی پسا برگزیت را آغاز خواهند کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن، توافق نامه برگزیت در پارلمان اروپایی با ۵ رای مخالف، ۶۶۰ رای موافق و ۳۲ رای ممتنع، با اکثریت آراء به تصویب رسید تا درگیریها پیرامون برگزیت، پایان یابد، اما گفتگوهای دشوار بازرگانی و احتمالا پر تنش میان دو طرف آغاز میشود.
«بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه بیانیهای منتشر و ابراز امیدواری کرد روند خروج کشورش از اتحادیه اروپا، پایان یابد. موضوعی که دو نخست وزیر پیشین انگلیس را قربانی ساخته بود. در بیانیه بوریس جانسون آمده است:" این هفته گام نهایی سفر طولانی خروج از اتحادیه اروپا پایان یافت و فرصت به منظور ثبات در روابط جدید با اتحادیه اروپا، به عنوان شرکای بازرگانی حیاتی، متحدانی نزدیک و احترام به حق حاکمیت، فراهم شد. اکنون باید به آینده نگاه کرد وبه فکر بریتانیای جهانی بود. "
نشریه گاردین در این باره نوشت لرد فراست (Lord Frost)، گفتگو کننده ارشد انگلیس در گفتگوهای برگزیت نیز از میشل بارنیه (Michel Barnier)، همتای اروپایی خود سپاسگزاری کرد و با لحنی مستبدانه افزود انگلیس در دفاع از منافعش، در گفتگوهای آینده، جدی خواهد بود.
گاردین افزود: اورسولا فون درلاین (Ursula von der Leyen)، رئیس کمیسیون اروپا در پیامی توئیتری از تصویب این توافق استقبال کرد و نوشت:"توافق تجارت و همکاری" شراکت نزدیک با انگلیس را پایه ریزی میکند. وی پیش از این رای گیری تهدید کرده بود توافق ۱۴۴۹ صفحهای اتحادیه با انگلیس، با "دندانهای واقعی" تجهیز شده است تا اطمنیان حاصل شود هر دو طرف، به تعهدات خود وفادار خواهند ماند.
گاردین نوشت دولت انگلیس امسال با نقض تعهداتش در منطقه ایرلند شمالی و نیز حق ماهیگیری، توافق برگزیت را زیر پا گذاشت، اما هر دو مورد را منکر شد. موضوعی که برخی طرفهای اروپایی از پیگیری ان از مجرای حقوقی خبر میدهند.
برخی رسانههای اروپایی به نقل از کلمان بون وزیردولت فرانسه در امور اروپایی از هشدار به انجام اقدامات تلافی جویانه جدی فرانسه در صورت اجرا نکردن توافقنامه شیلات از جانب لندن خبر دادند.
بر اساس اخبار منتشر شده بون تاکید کرد چنانچه لندن به تعهدات خود در زمینه شیلات و ماهیگیری عمل نکند نباید انتظار داشته باشد پاریس خدمات مالی مورد انتظار لندن را انجام دهد.
موضوع مربوط به شیلات و ماهیگیری در آبهای کانال مانش ابهای حد فاصل انگلیس و فرانسه و نیز مرز ابی میان انگلیس با هلند و بلژیک از مهترین موانع در رسیدن به توافق برگزیت بود.
ماهیگیران فرانسوی و دیگر کشورهای اروپایی دارای اختلاف با انگلیس میگویند بیشتر ماهیها در نزدیکی سواحل انگلیسند و بر اساس توافق برگزیت لندن متعهد شده است در ازای دریافت خدمات مالی به ماهیگیران اروپایی اجازه ماهیگیری در ابهای نزدیک به سواحل انگلیس را بدهد، اما با گذشت چهار ماه از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، انگلیس تعداد کمی مجوز صادر کرده است.
انگلیس پس از ۴۷ سال عضویت در اتحادیه اروپا، شب ۳۱ ژانویه سال جاری، این اتحادیه را ترک کرد و بدین ترتیب اولین کشوری شد که از این اتحادیه خارج میشود.