پخش زنده
امروز: -
واکسیناسیون بیماران خاص و سرطانی از فردا در دو مرکز شهر کرمانشاه آغاز می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: با توجه به حساسیت ویژه ای که در بیماران خاص و سرطانی وجود دارد، تلاش بر این است که واکسیناسیون این بیماران با دقت انجام شود تا عارضه ای برای آنها ایجاد نکند.
دکتر روشنی با اشاره به اینکه تعداد بیماران خاص و صعب العلاج بالای ۱۸ سال در استان که در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده ۴۵۰۰ نفر است گفت: از این تعداد سه هزار ۵۲۶ نفر در شهر کرمانشاه و بقیه در شهرستانها هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تعداد بیماران مبتلا به سرطان در استان را هم ۲۵۰۰ نفر اعلام کرد و افزود:بر مبنای این تعداد برنامه ریزی هایی صورت گرفته است تا واکسیناسیون این بیماران طی هفت تا ده روز آینده انجام شود.
دکتر روشنی گفت: واکسیناسیون این بیماران از فردا در دو مرکز آغاز می شود و در روزهای آینده تعداد مراکز افزایش خواهد یافت و از طریق صدا و سیما و دانشگاه علوم پزشکی اطلاع رسانی خواهدشد .
وی اظهار داشت :واکسیناسیون بیماران تالاسمی در کلینیک بوستان مقابل بیمارستان امام رضا(ع)و بیماران دیالیز نیز در مرکز دیالیز بیمارستان امام رضا (ع) انجام می شود.
دکتر روشنی خاطر نشان کرد:در خصوص بیماران سرطانی اولویت بندی هایی به این شرح صورت گرفته است:
- بیمارانی که در حال شیمی درمانی هستند در اولویت اول دریافت واکسن خواهند بود و اسامی آنها از طریق مراکز شیمی درمانی در یافت می شود.
- بیماران مبتلا به سرطان که در مرحله انجام رادیوتراپی هستند اولویت دوم تزریق واکسن کرونا هستند و اسامی آنها نیز از طریق مراکز رادیوتراپی دریافت می شود.
و اولویت سوم دریافت واکسن نیز بیماران سرطانی هستند که درمان آنها پایان یافته است این بیماران برای تزریق واکسن باید گواهی پزشک معالج و برگه پاتولوژی را به همراه داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط ویژه ای که این بیماران دارند برای به حداقل رساندن عوارض احتمالی تزریق واکسن برای آنها، واکسیناسیون حتما با حضور متخصص طب اورژانس انجام می شود.
فراخوان واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال تدریجی انجام می شود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه واکسیناسیون سالمندان بالای ۸۰ سال از امروز در ۵۱ مرکز تعیین شده در استان آغاز شده است گفت: از این تعداد ۱۵ مرکز واکسیناسیون در شهر کرمانشاه در نظر گرفته شده است .
دکتر شکیبا گفت: فراخوان و معرفی افراد بالای ۸۰ سال به مراکز مشخص شده برای واکسیناسیون کرونا به صورت تدریجی در یک هفته و بر اساس افراد ثبت نام شده در سامانه سیب انجام می شود.
وی افزود: افراد بالای ۸۰ سال که تا کنون در این سامانه ثبت نام نشده اند می توانند در سامانه ای که در روزهای آینده از سوی وزارت بهداشت اعلام خواهد شد، برای دریافت واکسن ثبت نام کنند.
دکتر شکیبا اظهار داشت: با اعلام یک شماره تماس از سوی معاونت بهداشتی تمهیداتی اندیشیده خواهد شد که افراد بالای ۸۰ سال استان که موفق به دریافت واکسن نشده و یا در سامانه سیب ثبت نام نشده اند برای واکسیناسیون کرونا اقدام کنند.
در حال حاضر جمعیت بالای ۸۰ سال استان که در سامانه سیب ثبت نام شده اند ۳۵ هزار نفر هستند.
تزریق هر نوع واکسنی با عارضه همراه است
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در حال حاضر واکسن هایی با مکانیسم های متفاوت وارد بازار شده است که بسته به نوع واکسن میزان عملکرد و اثربخشی آن نیز در بدن متفاوت است.
دکتر محمدی گفت: تزریق واکسن کرونا ممکن است با عارضه عمومی از جمله تب،لرز،بدن درد همراه باشد که این عوارض ۱۲ساعت پس از تزریق واکسن ایجاد می شود و میزان شدت آن در افراد جوان به علت داشتن سیستم ایمنی قوی تر بیشتر است .
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطر نشان کرد: عارضه ای که برای واکسن "آسترازنیکا" مطرح شده ترمبوز و لخته شدن خون است که احتمال آن بسیار کم است و از هر ۲۵۰ هزار نفر تنها برای یک مورد ممکن است اتفاق بیافتد که آن هم معمولا مداوا می شوند.