تحلیلگر پاکستانی اعلام کرد
افغانستان روایت شکستهای پیاپی آمریکا
انعام الحق تحلیلگر پاکستانی تصمیم خروج نظامی آمریکایی از افغانستان را به منزله پذیرش ۲۰ سال شکست پیاپی این کشور در افغانستان توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد، "انعام الحق" از تحلیلگران برجسته پاکستانی تصمیم به خروج نظامی توسط بایدن را به منزله پذیرش ۲۰ سال شکست پیاپی این کشور در افغانستان توصیف کرد.
انعام الحق ستون نویس پاکستانی در مقالهای با عنوان "افغانستان روایت شکست و اجبار آمریکا" در روزنامه اکسپرس تریبون نوشت: مقامات آمریکا در دو دهه گذشته تمام تلاش خود برای به تاخیر انداختن خروج نیروهای خود از افغانستان را انجام دادند. شرم آور است که یک ابر قدرت بدون داشتن اهداف مشخص سیاسی و نظامی وارد یک کشور میشود و هیچ استراتژی برای پایان جنگ و درگیریها ندارد. به نظر میرسد جو بایدن شکست تاریخی و ناتوانی ایالات متحده در ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان را پذیرفته و در این راستا تاریخ نهایی خروج کامل نظامی آمریکا از این کشور را اعلام کرده است.
این تحلیلگر پاکستانی افزود: آمریکا که خود از عاملان اصلی پیدایش طالبان در افغانستان بوده است، پس از حادثه ۱۱ سپتامبر با هدایت گروه القاعده مورد حمایت طالبان در افغانستان به این کشور لشکرکشی و حکومت طالبان را سرنگون کرد، اما اکنون با گذشت ۲۰ سال و به دنبال تداوم قدرت نظامی طالبان، آمریکا وادار به مذاکره با این گروه برای خروجی آبرومندانه از افغانستان شده که این مسئله به خودی خود شکستی تاریخی برای کاخ سفید میباشد.
وی تصریح کرد: ایالات متحده هزاران تن از نفرات نظامی خود را از دست داده است. کشورهای ناتو هم که در حمایت از این عملیات به افغانستان رفتند متحمل خسارت و تلفات زیادی شدند، این جنگ ۲۰ ساله جز خسارت و شکستهای پیاپی برای آمریکا هیچ دستاوردی نداشته است، اکنون نیز آمریکا برای خروج همراه با امنیت خود از افغانستان دست به دامن بسیاری از کشورهای منطقه در راستای رام کردن طالبان کینه توز شده است
نویسنده در بخش پایانی مقاله آورده است: کارشناسان معتقد هستند دولت بایدن طبق سیاست اول آمریکا با هدف مقابله با دیگر چالشهای این کشور از جمله پیشرفت روز افزون چین در عرصههای مختلف جهانی، تصمیم به خروج نظامی از افغانستان گرفته است، اما این حقیقت غیر قابل انکار است که چین همزمان با این رویکرد اجبار و جنگهای نیابتی ایالات متحده همواره در حال توسعه زیر ساختهای اقتصادی خود از جمله توسعه پروژه یک کمربند – جاده بوده است، درنتیجه متوقف کردن پکن میتواند چالشی به مراتب بزرگتر از افغانستان برای واشنگتن باشد.