یادی از سردار آتش؛
شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه
هشتم اردیبهشت سالروز شهادت فرمانده توپخانه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس است.
حسن در مرداد ماه سال ۱۳۳۶ شمسی در خانواده مذهبی در شهرستان تبریز متولد شد و تحت تربیت پدر و مادری مؤمن و پیرو امام خمینی (ره) پرورش یافت.
از همان کودکی در مجالس دینی از جمله برنامههای سوگواری امام حسین (علیه السلام) حضور داشت و عشق خدمتگزاری به آستان اباعبدالله (علیه السلام) در عمق وجودش ریشه دوانید.
او با شور وصف ناپذیری در روزهای سرنوشت ساز ۲۱ و ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ تلاش میکرد و هنگامی که در اوج پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در پادگانها بر روی مردم باز شد به همراه تعدادی از جوانان و دانشجویان حزب الهی تبریز برای جلوگیری از افتادن سلاحهای بیت المال به دست ضد انقلاب، بخشی از سلاحها را جمع آوری و گروه مسلحی را برای دستگیری ضد انقلاب و ساواکیها تشکیل داد.
وی بعدها مسئول حفاظت از بیت شهید محراب آیت الله سید اسدالله مدنی شد و در مبارزه با گروهکهای التقاطی در تبریز جان فشانی کرد.
هنگامی که به همراه شهید باکری در سپاه ارومیه خدمت میکرد به عنوان مسئول عملیات برای ایجاد امنیت آن منطقه و سرکوبی گروههای فاسد ماموریتهای مهمی را انجام داد و توانست در تشکیلات حزب منحله دموکرات نفوذ کند و باعث متلاشی شدن آن شود.
شفیع زاده همزمان با تشکیل سپاه، نخستین هستههای مسلح این نهاد انقلابی را پی ریزی کرد و در سمت مسئول عملیات سپاه تبریز فعالیت کرد.
با شروع جنگ تحمیلی و محاصره آبادان، با یک دسته خمپاره انداز که تحت مسئولیت شهید باکری اداره میشد به جبهههای جنوب شتافت.
وی در عملیات پیروزمندانه فتح المبین معاون تیپ المهدی (عج) بود و خاطره رشادتها و جانفشانیهای او در اذهان همرزمانش هرگز از یاد نمیرود.
بعد از عملیات فتح المبین در فروردین ۱۳۶۱ غنایم زیادی به دست سپاه و ارتش افتاد. با هماهنگی سپاه و فرماندهی نیروی زمینی ارتش قرار شد که توپخانه لشکر ۷۷ آموزش تعدادی از پاسداران را به عهده بگیرد.
شفیع زاده تعدادی از نیروها را به آموزش آورد و کلاسهای آموزش در تپه شوش تشکیل شد. پس از تشکیل یگان توپخانه سپاه، شفیع زاده دستور داد تا پوکه گلولههای توپ را دور نریزند.
این رزمنده آذربایجانی همزمان با مسئولیت سازماندهی و ادغام نیروهای جنگهای نامنظم، سازماندهی توپخانه سپاه را پیشنهاد کرد.
او در پاسخ به سئوال یکی از دوستانش که چه شد به فکر تشکیل توپخانه افتادی، گفته بود: «ما وقتی به جنوب اعزام شدیم روزهای اول جنگ بود. در آبادان ساختمانی دو طبقه بود و به عنوان دیده بان به داخل ساختمان رفتم وقتی وسعت و شدت آتش دشمن را دیدم با خود فکر کردم که بین چهار خمپاره و امکانات عظیم دشمن توازن وجود ندارد. آن موقع احساس کردم به سلاح دیگری نیاز داریم.»
در سال ۱۳۶۲ در عملیات خیبر در جزیره مجنون با تدبیر حسن شفیع زاده چند قبضه توپ با هاورکرافت به جزیره انتقال داده شد.
وی با همفکری تنی چند از فرماندهان، ضمن پی ریزی و سازماندهی اولین آتشبارهای توپخانه، مسئولیت هماهنگی پشتیبانی آتش در قرارگاه فتح در عملیات بیت المقدس را به عهده گرفت و به خوبی از عهده این وظیفه بزرگ برآمد.
اقدامات مبتکرانه وی در طراحی و به کارگیری توپخانه در طول سالهای دفاع مقدس ضربات جبران ناپذیری را به پیکر رژیم صدام وارد کرد.
این فرمانده مجاهد و دوست نزدیک سردار شهید حسن تهرانی مقدم، سرانجام در هشتم اردیبهشت سال ۶۶ در منطقه عملیاتی کربلای ۱۰ در شمال غرب (منطقه عمومی ماووت) در حالی که عازم خط مقدم جبهه بود، مورد اصابت ترکش گلوله توپ دشمن قرا گرفت و به آرزوی دیرینه خود شهادت نایل شد.
امروز بیش از هر زمان دیگری ارزش کار حسن شفیع زاده ها و حسن طهرانی مقدم ها و قاسم سلیمانی ها برای حفاظت از انقلاب اسلامی و ناموس کشور و امنیت مردم مشخص می شود چرا که آنها مرد میدان بودند.
اما هنوز منطق باروت گفتنی است خون شهید و محشر ماووت گفتنی است
شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه
گردآوری و تنظیم: مهدی جلیلی ـ خبرگزاری صداوسیما ـ تبریز