پخش زنده
امروز: -
همزمان با نیمه ماه مبارک رمضان، آيين مذهبی ـ سنتی «هور بابايی» در آران و بيدگل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و کارشناس میراث فرهنگی گفت: این آیین برای تشويق كودكان برای شركت در آئين روزهداری در شب چهاردهم و به ویژه در شب ميلاد كريم اهل بيت امام حسن مجتبی (ع) در آران و بيدگل برگزار میشود.
محمد مشهدی با بیان اینکه اين آيين سنتی در شب ميلاد كريم اهل بيت امام حسن مجتبی (ع) در آران و بيدگل به عنوان نمادی از سنت حسنه انفاق و دعوت به كريمانه زيستن است افزود: بسياری از اهالی منطقه معتقدند كه در شبهای ماه مبارك رمضان، امام حسن(ع) و امام حسين(ع) به در خانه جد بزرگوارشان رفته و سوره نود و يكم قرآن را با صدا و آهنگی خوش قرائت میكردند و بعد از خواندن سوره ، جد و پدر گرامیشان و تمام مسلمانان را دعا میفرمودند، آنگاه پيامبر(ص) و اميرالمؤمنين برای خوشحالی و تشويق ايشان مقداری خوراكی به آنها میدادند و اين آئين نشانهای از همسويی با رفتار حسنين است.
وی گفت: گروهی از كودكان و نوجوانان طبق قرار قبلی بين خودشان، بعد از افطار در مكانی مشخص جمع شده و بنا به رأی ، يك نفر صندوقدار و يك نفر مياندار انتخاب كرده و پس از فرستادن سه صلوات بلند كه معنای خبری دارد به راه میافتند و در كوچه های شهر به گردش درآمده و نياز خود را طلب میكنند.
عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و کارشناس میراث فرهنگی افزود: ميان دار حكم تكخوان را دارد و صندوقدار اجناس داده شده را كه اكثراً پول و خوراكی است جمع میكند و جمع بچهها در پاسخ به هر بيتی كه تكخوان ادا میكند، پاسخ میدهند: «هور بابا، هور بابا» و بعد از خواندن اين اشعار مياندار دعا میكند و با آمين گفتن همه ، جمع دوباره راه افتاده و به كوچه ديگر میرود.
مشهدی گفت: در پايان اين آئين آنچه كه به دست آمده و در نزد صندوقدار جمع شده بهطور مساوی بين خود تقسيم كرده و به خانه هایشان بر می گردند.